Ο Bill Gates έγινε 6 δισ. πλουσιότερος σε 6 μήνες

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Για το εάν ο Bill Gates διατηρεί τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στη γη, οι απόψεις διίστανται.
Σύμφωνα με το Forbes, ο ιδρυτής της Microsoft έχει περιουσία σχεδόν 82 δισ. δολαρίων, δηλαδή βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μετά το Μεξικανό Carlos Slim, που αγγίζει τα 85,4 δισ. δολάρια.
Αλλά σύμφωνα με το Bloomberg, ο Gates είναι ακόμα στην κορυφή, με 86,5 δισ. δολάρια, αφήνοντας πίσω τον Slim.
Γιατί κανείς δεν γνωρίζει πόσα ακριβώς έχει ο Gates; Η απάντηση κρύβεται στο πρόσωπο του μυστικοπαθούς διαχειριστή του, Michael Larson, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της εταιρείας επενδύσεων του επιχειρηματία, Cascade Investment LLC.
Η Cascade είναι μη εισηγμένη, και κατ΄ επέκταση δεν χρειάζεται να ανακοινώνει τα αποτελέσματά της. Όμως, από τα όσα είναι γνωστά, το Business Insider συμπεραίνει ότι ο Gates έγινε τουλάχιστον κατά 6 δισ. δολάρια πλουσιότερος τους τελευταίους έξι μήνες.
Το πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι τα πλούτη αυτά δεν προήλθαν από τη Microsoft. Όταν η εταιρεία μπήκε στο χρηματιστήριο, το 1986, ο Gates κατείχε ποσοστό 45%
ή 1 δισ. μετοχές. Από το 1994, μειώνει σταθερά το ποσοστό του, πουλώντας μετοχές αξίας 40 δισ. δολαρίων.
Έτσι σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του προέρχεται από την Cascade. Από τα λιγοστά που είναι γνωστά για τις κινήσεις της εταιρείας, προκύπτει ότι έχει επενδύσει σε μετοχές όπως οι Canadian National Railway, AutoNation Inc., Berkshire Hathaway και Republic Services Inc., ενώ κάποτε είχε σημαντικά ποσοστά στις Deere & Co, Liberty Global και Waste Management.
Στον τομέα του real estate, έχει ποσοστά σε αρκετά πολυτελή ξενοδοχεία, όπως το Charles Hotel του Κέιμπριτζ, το Ritz-Carlton του Σαν Φρανσίσκο και η αλυσίδα Four Seasons.

Στον τομέα της τεχνολογίας, έχει ποσοστά στο site φωτογραφιών Corbis, το οποίο ο Gates ίδρυσε το 1989, στην εταιρεία ανάπτυξης πυρηνικών αντιδραστήρων TerraPower, στην εταιρεία υποκατάστατων κρέατος Beyond Meat και στο social network για επιστήμονες ResearchGate.
Και βέβαια, έχει κάτι λιγότερο από 300 μετοχές της Microsoft.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι ότι εάν ο Gates δεν είχε πουλήσει τις μετοχές της Microsoft, θα είχε σήμερα περίπου 80 δισ. δολάρια περισσότερα.
Πάντως, το σίγουρο είναι ότι ο επιχειρηματίας γίνεται όλο και πλουσιότερος, παρότι έχει δωρίσει 40 δισ. δολάρια σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template