Δωρίζει το 95% της περιουσίας του που είναι 46 δις $ ο Λάρυ Έλισον

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Δωρίζει το 95% της περιουσίας του που είναι 46 δις $ ο Λάρυ Έλισον.
Έκλεισε τα 70 του χρόνια και μετά από μια πορεία έντονης δράσης στις επιχειρήσεις και τη δημιουργία του κολοσσού του software, δικαιούται πλέον αν ηρεμήσει και να ξεκουραστεί. Τι θα κρατήσει όμως ζωντανό το ανήσυχο πνεύμα του Λάρι Ελισον που, παρεμπιπτόντως, είναι και 7ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο; Τέσσερα “απλά” πραγματάκια, σύμφωνα με το Bloomberg.
Όσοι ασχολείστε με τον μαγικό κόσμο της τεχνολογίας, ίσως να θυμάστε τη μέρα που ο εκκεντρικό Ελισον έστησε 60.000 ανθρώπους που είχαν σπεύσει να παρευρεθούν στο μεγαλύτερο συνέδριο για πελάτες που έκανε ποτέ η Oracle, απλά και μόνο για να συμμετάσχει με το ιστιοπλοϊκό του στο America's Cup Race. Εξάλου, μπορεί η Oracle να είναι το “μωρό” του, η ιστοπλοΐα όμως ήταν ανέκαθεν η μεγάλη του αγάπη...
Μετά από 35 χρόνια λοιπόν παραιτείται από διευθύνων σύμβουλος και αναλαμβάνει εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας (CTO). Ωστόσο, τα καθήκοντά του πλέον δεν θα είναι και τόσο χρονοβόρα.
Ωρα λοιπόν να απολαύσει το του ωκεανού που σίγουρα του έλειψε μέσα στα γραφεία της Oracle.
Να λοιπόν τι θα κάνει τον ελεύθερο χρόνο του πιο ευχάριστο:
- Μπορεί στα 70 του να μην κάνει πια σερφ στα τεράστια κύματα της Χαβάης, όπως 10 χρόνια πριν, αλλά σίγουρα έχει πολλά πράγματα να κάνει σε αυτή την ηφαιστειογενή γη. Το 2012 αγόρασε (κατά 98%) το έκτο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης, τη νήσο Λανάι και στα σχέδιά του είναι να μετατρέψει αυτή τη γη σε “εργαστήριο βιωσιμότητας”, δηλαδή τόπο ευεξίας και αισιοδοξίας για τους φιλοξενούμενους. Το νησί έχει ακρογραμμή 47 μιλίων, δύο τεραστίων διαστάσεων γήπεδα του γκολφ και μερικά ξενοδοχεία. Τον περασμένο Ιούλιο, ο Ελισον έκλεισε συμφωνία σύμφωνα με την οποία πλέον του ανήκουν όλα τα δωμάτια. Απορίας άξιον είναι τι θα γινόταν αν ο μεγάλος του αντίπαλος Μπιλ Γκέιτς αποφάσιζε να κλείσει δωμάτιο στο Λανάι για να γιορτάσει π.χ. την επέτειο του γάμου του, αφού το 1994 είχε παντρευτεί στο συγκεκριμένο νησί που τότε δεν ανήκε ακόμα στον Ελισον.


- Το να κερδίζει κανείς συνέχεια το κύπελλο σε οποιοδήποτε άθλημα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Και ο Ελισον έχει βάλει σκοπό να το κερδίσει στο επόμενο America's Cup το 2017. Για τον σκοπό αυτό έχει συμπεριλάβει στην ομάδα της Orackle τον Ben Ainslie, τον πλέον επιτυχημένο ιστιοπλόο στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων.
- Θα κάνει ονειρεμένες διακοπές σε ένα από τα ονειρεμένα σπίτια του. Εχει ακίνητα στο Κιότο της Ιαπωνίας, στο Νιούπορτ, στη Λίμνη Ταχόε στη Νεβάδ, στο Μαλιμπού, στο Γούντσάιντ της Καλιφόρνια.
- Κανείς επίσης δεν περιμένει ότι ο Ελισον που ήταν πάντα με το ένα πόδι σε γιοτ και με το άλλο σε αεροπλάνα που πιλοτάριζε ο ίδιος, θα αρχίσει να καλλιεργεί ήσυχος τον κήπο του. Εξάλλου, μόνο για ένα γιοτ δαπάνησε 200 εκατ. δολάρια.

Το 2012, ο Ελισον προστέθηκε στους δισεκατομμυριούχους που δίνουν μεγάλα ποσά από τις περιουσίες τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως ο Γουόρεν Μπάφετ και το ζεύγος Γκέιτς. Σε επιστολή του έκανε γνωστό ότι θα δώσει τουλάχιστον το 95% της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες.
Μεγάλος φιλάνθρωπος αν σκεφτεί κανείς ότι η περιουσία του αγγίζει αισίως τα 46 δισ. δολάρια Η εταιρεία του δε έχει κεφαλαιοποίηση άνω των 185 δισ. και ετήσια έσοδα 38 δισ. δολαρίων. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template