Κοντά στον εντοπισμό του δήμιου του Φόλεϊ είναι οι Βρετανοί

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου του Γκάτγουικ κοντά στο Λονδίνο, είδε το απόγευμα της Κυριακής το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ δείχνει πέντε τζιχαντιστές να αναχωρούν για τη Συρία, στις 8 Οκτωβρίου του 2013.
Μασαντούρ Τσουντούρι 31 ετών

Η ομάδα των 5 είχε κλείσει εισιτήρια μετ' επιστροφής για την Τουρκία. Μόνον ένας εξ αυτών επέστρεψε στην Αγγλία, ενώ οι άλλοι τέσσερις πέρασαν τα σύνορα με τη Συρία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ανάμεσα στους 5 νεαρούς είναι ο Μασαντούρ Τσουντούρι31 ετών, ο οποίος επέστρεψε στην Αγγλία μερικές εβδομάδες αργότερα και ήδη έχει καταδικαστεί για τρομοκρατία. Ο δεύτερος νεαρός είναι ο Μουχάμαντ ΧαμιντούρΡαχμάν, 25 ετών ο οποίος σκοτώθηκε σε μάχη.
Στα ίχνη του δήμιου

Οι βρετανικές αρχές βρίσκονται κοντά στην ταυτοποίηση του άνδρα με τηβν Αγγλική προφορά που αποκεφάλισε τον αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ δήλωσε στο CNN ο βρετανός πρεσβευτής στις ΗΠΑ.Ο Πίτερ Γουεστμάκοτ πρόσθεσε ότι στις έρευνες χρησιμοποιούνται πολύπλοκες τεχνολογίες για την αναγνώριση της φωνής με στόχο την αναγνώριση του εκτελεστή.

Έκαναν περιουσίες από τις απαγωγές

Σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες μια ομάδα ειδικών απόστολων της SAS βρίσκεται ήδη στο βόρειο Ιράκ κηνυγώντας τους τζιχαντιστές με την βρετανική προφορά, «οι οποίοι κομπάζουν ότι έκαναν τεράστιες περιουσίες από τα λύτρα που ζητούσαν για να απαλευθερώσουν δυτικούς ομήρους». Η Mail on Sunday επικαλούμενη καταθέσεις πρώην ομήρων προς τις βρετανικές αρχές, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι μια ομάδα τζιχαντιστών δηλώνει ανοικτά ότι έβγαλε τόσα πολλά χρήματα που «θα μπορούσαν πια να αποσυρθούν στο Κουβέιτ ή στο Κατάρ». Πηγές ασφαλείας αναφέρουν ότι τουλάχιστον τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες πλήρωσαν συνολικά 24 εκατομμύρια λίρες για να απελευθερωθούν 11 όμηροι τηνπερασμένη χρονιά.
Η συμμορία των... Μπίτλς και ο «αριστερόχειρας Τζον»

Οι βρετανικές αρχές έχουν καταλήξει σε ορισμένα συμπεράσματα σχετικώς με το ποιόν και τη δράση των βρετανών τζιχαντιστών στη Συρία, τους «Μπίτλς» όπως τους αποκαλούν. Η συμμορία έχει δράση δύο ετών και αρχηγός της δεν είναι ο «Τζον», ο αριστερόχειρας που εκτέλεσε τον δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ, αλλά ο «Τζόρτζ», ο οποίος ακούει στο ψευδώνυμο Αμπου Μουχαρέμπ, δηλαδή «Ο Μαχητής». Είνας πρωην όμηρος τους περιγράφει ως «ψυχοπαθείς σαδιστές» που χρησιμοποιούν βάναυσες μεθόδους τιμωρίας όπως η χρήση όπλων ηλεκτρικής εκκένωσης στα χέρια και τα πόδια των κρατουμένων τους. Θεωρούνται τόσο μοχθηροί, σε σημείο που μια φορά η οργάνωση «Ισλαμικό κράτος» τους είχε απαγορεύσει να φυλάνε ομήρους. πηγηΑριστερά: Ο Μασαντούρ Τσουντούρι, 31 ετώνΔεξιά: Ο Μουχάμαντ Χαμιντούρ Ραχμάν, 25 ετών

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template