Ν.Δ.: Οσο πιο δεξιά, τόσο πιο καλά..

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Το σύνθημα «κλίνατε επί δεξιά» κυριαρχεί έντονα στη Ν.Δ. τις τελευταίες ημέρες, ενώ στο παρασκήνιο καταγράφεται έντονη κινητικότητα. Πίσω από τις κουρτίνες της εξουσίας, γίνονται πολλές συναντήσεις και συνάξεις με μέλη της κεντροδεξιάς και δεξιάς παράταξης. Κεντρικό πρόσωπο των ημερών είναι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος είναι ένα βήμα πριν από τη συνεργασία του (όχι προσχώρηση) με τη Ν.Δ., 14 ολόκληρα χρόνια μετά τη φυγή του.
Ανοιγμα στον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς παράταξης
Ο Αντώνης Σαμαράς ενδιαφέρεται αρκετά για τις παρασκηνιακές ζυμώσεις που είναι σε εξέλιξη, λόγω και του ευρύτερου σχεδίου του για τη μετεξέλιξη της Ν.Δ. σε βασικό πόλο του αστικού συστήματος, αλλά κυρίως για τη διεύρυνσή της τόσο προς τα δεξιά, καθώς το κέντρο ήδη πολιορκείται από την Ελιά (ΠΑΣΟΚ κ.ά.), το ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι.Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον την κινητικότητα που καταγράφεται στον ευρύτερο χώρο της παράταξης της Δεξιάς (ήδη ο Τάκης Μπαλτάκος, πρώην γ.γ. της κυβέρνησης συναντά παράγοντες και στελέχη για τη δημιουργία δεξιού κόμματος) και έχουν κατά νου τη φράση του Μάο -λόγω και του πρόσφατου ταξιδιού του Πρωθυπουργού στην Κίνα - «Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση».
Η κίνηση για συνεργασία με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος πιθανότατα θα είναι και στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. στις εκλογές, διατηρώντας όμως το ΛΑΟΣ που δεν …κατεβάζει ρολά, θεωρείται χαρακτηριστική της στρατηγικής του Πρωθυπουργού που θέλει να καλύψει τα εκ δεξιών νώτα του.
Χέρι-χέρι κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ίδιος ο Γιώργος Καρατζαφέρης που έχει αποκαταστήσει πλήρως την επικοινωνία του και τη σχέση του με τον Πρωθυπουργό, όπως φάνηκε και από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πρόσφατα λόγω και της περιπέτειας υγείας του προέδρου του ΛΑΟΣ, έχει διαμηνύσει πως θέλει να βοηθήσει να αποτραπεί η…επέλαση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Αρα, είναι θέμα χρόνου -πιθανότατα αρχές του Σεπτεμβρίου- η ανακοίνωση της συνεργασίας του με τη Ν.Δ., ενώ ο ίδιος έχει ανοικτή γραμμή με κορυφαία στελέχη όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, κ.ά.
Ο κ. Καρατζαφέρης συμφωνεί με τον κ. Σαμαρά να ανακοπεί η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάληψη της εξουσίας και είναι ενδεικτικό το σχόλιό του, όταν συνομιλεί με κορυφαία στελέχη της Ν.Δ.: «Θα αφήσουμε να παραδοθεί η χώρα στο ροζ όραμα των συντρόφων του Τσίπρα; Στο όραμα ενός τετάρτου γύρου κατάληψης και συντριβής της αστικής Δημοκρατίας;».

Πολλοί στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι οπρόεδρος του ΛΑΟΣ θα αποτελέσει ένα δυνατό όπλο στην προσπάθεια να μην παραδοθεί η χώρα, όπως λένε χρησιμοποιώντας τις φράσεις του, στο «ροζ» όραμα των συντρόφων του Αλέξη Τσίπρα.
Η στρατηγική και τα πλάνα της Συγγρού
Αυτό είναι το ένα σκέλος της στρατηγικής, αφού όπως θεωρούν στην πρωθυπουργική ομάδα το σχέδιο διεύρυνσης με κεντρογενείς, εκσυγχρονιστικές, φιλελεύθερες και φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις δεν προχώρησε ικανοποιητικά, ενώ είναι σημαντικό στοιχείο ότι υπάρχει ένα 16,5% στα δεξιά της Ν.Δ.
Το βασικό στην παρούσα φάση είναι η εξουδετέρωση των εκ δεξιών σχημάτων εκ παραλλήλου με την αξιοποίηση, επικοινωνιακή και πολιτική, της πολιτικής διαμάχης στον ΣΥΡΙΖΑ για μια σειρά ζητήματα που αφορούν τη στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί εάν θα γίνει συνδιάσκεψη και να υπάρξει κάλεσμα του Πρωθυπουργού σε δυνάμεις από την ευρύτερη δεξιά ή κεντροδεξιά, αλλά το βασικό στην παρούσα φάση είναι η εξουδετέρωση των εκ δεξιών σχημάτων εκ παραλλήλου με την αξιοποίηση, επικοινωνιακή και πολιτική, της πολιτικής διαμάχης στον ΣΥΡΙΖΑ για μια σειρά ζητήματα.Στο πρωθυπουργικό επιτελείο δίνουν μεγάλη σημασία στην ενίσχυση της Ν.Δ. με δυνάμεις προερχόμενες από τα δεξιά της,πλην του χώρου της Χρυσής Αυγής. Η επιστροφή στελεχών, κυρίως από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, το ΛΑΟΣ και τη Νέα ΜΕΡΑ, αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα για να αναχαιτιστούν οι διαρροές προς τη Χρυσή Αυγή.
Ως εκ τούτου, η εσωτερική κρίση -αν και δεν φαίνεται τόσο λόγω της θερινής ραστώνης- στους Ανεξάρτητους Ελληνες θεωρείται ένα καλό σημάδι για το Μέγαρο Μαξίμου, αφού προσβλέπει στη μετακίνηση βουλευτών προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., αλλά και στην επιστροφή περιφερειακών στελεχών.
Οι συναντήσεις και το παρασκήνιο
Στο παρασκήνιο καταγράφονται αρκετές κινήσεις από την πλευρά της Ν.Δ., που διεμβολίζει στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και θεωρείται πολύ πιθανόν να έχουμε εξελίξεις το φθινόπωρο με φόντο και την προεδρική εκλογή.
Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη της Συγγρού έχουν συναντηθεί με κομματικούς παράγοντες του κόμματος του κ. Καμμένου, ενώ έγινε και προσέγγιση με βουλευτές του, στο πλαίσιο της συζήτησης για την προοπτική ένταξής τους στη Ν.Δ. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template