Μικρά κέρδη με νέα ρεκόρ για τη Wall - Στα όρια των 17.000 ο Dow

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Μικρές μεταβολές για να πάρει... ανάσες σημείωσε η Wall, μετά το κλείσιμο των δεικτών σε τιμές ρεκόρ χθες, καθώς οι εταιρείες στον ιδιωτικό τομέα προσέλαβαν περισσότερους εργαζόμενους τον Ιούνιο από ό,τι αναμενόταν.
Ο Dow παρέμεινει οριακά χαμηλότερα από τις 17.000 μονάδες(στις 16.976), ο S&P 500 σχεδόν αμετάβλητος στις 1.974 μονάδες(+0.07%) και ο Nasdaq υποχώρησε 0,02% στις 4.457 μοναδες.
“Τελούμε ακόμη υπό την επιρροή της χθεσινού απίστευτου άλματος”, λέει στο Bloomberg o Joe Bell, αναλυτής μετοχών στη Schaeffer’s Investment Research, στο Σινσινάτι. “Υστερα από αυτές τις “τεράστιες” ημέρες, ο κόσμος προσπαθεί και κατοχυρώνει βραχυπρόθεσμα κέρδη κι έτσι υποχωρεί το momentum.”
Ο S&P 500 και ο Dow κατέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά χθες, με τον δεύτερο να βρίσκεται μία ανάσα από τις 17.000 μονάδες. Ο Dow Jones Transportation Average κατέγραψε επίσης ρεκόρ όλων των εποχών, ενώ ο Russell 2000, ο δείκτης των εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης, άγγιξε επίσης στιγμιαία ιστορικό υψηλό.
Τα χρηματιστήρια συνεχίζουν το rebound από το selloff, που άρχισε στον κλάδο βιοτεχνολογίας και των εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης πριν από τρεις μήνες. Οι μετοχές σημειώνουν ράλι από τότε που ο S&P 500 άγγιξε χαμηλό δύο μηνών τον Απρίλιο.
Τα οικονομικά στοιχεία από την απασχόληση έως την κατοικία τροφοδοτούν την εμπιστοσύνη ότι η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει μετά τη μεγαλύτερη συρρίκνωση του ΑΕΠ από το 2009.
Οι εταιρείες στις ΗΠΑ προσέλαβαν 281.000 άτομα τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ερευνών ADP. Οι οικονομολόγοι, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg, έκαναν λόγο για 205.000.
Τα στοιχεία αυτά προηγούνται της δημοσιοποίησης της αυριανής έκθεσης του υπουργείου Εργασίας, η οποία αναμένεται να δείξει ότι οι προσλήψεις αυξήθηκαν κατά 215.000 τον Ιούνιο, σημειώνοντας άνοδο για πέμπτο συνεχή μήνα.
Στο ταμπλό, η Rackspace ενισχύεται κατά 8,1%, καθώς έχει διαρρεύσει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με ιδιώτες επενδυτές για την συμμετοχή τους στην αύξηση κεφαλαίου.
Η Bank of America ενισχύεται κατά 1,2%, μετά την αναβάθμιση της από την Deutsche Bank σε buy από hold προηγουμένως.
Στον αντίποδα, η GoPro χάνει 13,7%, διορθώνοντας από το χθεσινό +20%, το οποίο προκλήθηκε από τον διπλασιασμό της τιμής της αύξησης κεφαλαίου.
Στα εμπορεύματα, ο χρυσός κ'ερδισε 0,15% στα 1.328 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο έχασε 1,1% στα 104,16 δολάρια το βαρέλι.
Η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, ενισχύεται τρεις μονάδες βάσης στο 2,60%.
Yellen: Δεν θα αυξήσουμε τα επιτόκια για να αντιμετωπίσουμε τις φούσκες
Η Federal Reserve δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις χρηματοοικονομικές υπερβολές -ή πιο απλά τις φούσκες- με την αύξηση των επιτοκίων, παρά μόνο σε ακραίες περιπτώσεις, δήλωσε η πρόεδρός της, Janet Yellen. Αντ΄ αυτού, απεύθυνε έκκληση για στοχευμένη εποπτεία, η οποία θα μπορούσε να ξεφουσκώσει τις φούσκες, αλλά και για ένα ισχυρότερο δίκτυ προστασίας, που θα τις αποτρέπει εξ αρχής.
Πρόκειται για την πιο λεπτομερή απάντηση που έχει δώσει μέχρι στιγμής η Yellen στην κριτική που δέχεται -τόσο εντός όσο και εκτός της κεντρικής τράπεζας- γύρω από τις ανησυχίες ότι η υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική φυτεύει το σπόρο της επόμενης κρίσης, ενθαρρύνοντας την υπερβολική ανάληψη ρίσκου από τους επενδυτές. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template