Nερό καρύδας έκανε πλούσια και διάσημη μια όμορφη μαμά πέντε παιδιών

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Από νεαρή ηλικία η Jane Gottschalk καταπιανόταν επαγγελματικά με τον κλάδο των χρηματοοικονομικών. Ώρες ατέλειωτες καθόταν μπροστά από τα τερματικά του Bloombreg, καρδιοχτυπώντας για τα οικονομικά των άλλων. Τελικά, όμως, ήρθε η στιγμή που μπόρεσε να ασχοληθεί και με τα δικά της εκατομμύρια.
Η Gottschalk εργάστηκε για δύο χρόνια ως trader στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο hedge fund Cheyne Capital Management, το οποίο ιδρύθηκε από δύο πρώην τραπεζίτες της Morgan Stanley και αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται κεφάλαια 6,5 δισ. δολάρια.
Το 2002 είπε “αντίο” σε όλα αυτά, παντρεύτηκε και έβαλε μπροστά για να κάνει οικογένεια. Την οποία και έκανε και μάλιστα πολυμελή, αφού γέννησε 5(!) παιδιά.

Πριν από περίπου 6 χρόνια το ζευγάρι αποφάσισε να κάνει μια μικρή επένδυση σε ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά brands νερού καρύδας, το όνομα του οποίου η Jane αρνείται να αποκαλύψει.
Το 2011 η οικογένεια Gottschalk μετακόμισε στο Χονγκ Κονγκ. Εκεί πρόσεξαν ότι δεν υπήρχε εμφιαλωμένο νερό καρύδας στα καταστήματα, καθώς στην Ασία συνήθως πουλιέται όσο είναι ακόμα μέσα στην καρύδα (στη μορφή που ενδεχομένως το έχετε δει και στην Ελλάδα σε κάποιες υπαίθριες αγορές, όπως στο Μοναστηράκι). Τότε τους γεννήθηκε η ιδέα να κάνουν ακριβώς αυτό: όμορφα, λιτά μπουκάλια με νερό καρύδας, προς πώληση. Στο δυναμικό τους προστέθηκαν και δύο ντόπιοι επιχειρηματίες από το Χονγκ Κονγκ, ο Alex Ing και ο γιος του Jason (φωτο κάτω) και καπως έτσι ξεκίνησε η Jing Holdings.


Στους μετόχους μάλιστα συγκαταλέγεται και ο εκκεντρικός 'Ελτον Τζον, ενώ το νερό καρύδας μάρκας Jax Coco πωλείται αυτή τη στιγμή σε 30 αγορές σε κάθε γωνιά της γης. Το 2012 άρχισε να διατίθεται από τη λονδρέζικη αλυσίδα καταστημάτων Harvey Nichols, αλλά και τα σούπερ μάρκετ City του Χονγκ Κονγκ.
Μπορεί κανείς να το βρει επίσης στα αμερικανικά Whole Foods Market, στην πρώτη θέση των τρένων Eurostar trains, σε ένα εστιατόριο της αλυσίδας Nobu στο Λονδίνο και στα υπερπολυτελή ξενοδοχεία Upper House, Peninsula και Four Seasons στο Χονγκ Κονγκ.
Το Jax Coco έχει σπονσοράρει αθλητές, όπως ο Άγγλος παίκτης του ράγκμπι, Chris Ashton, γεγονότα όπως συναυλίες του Ελτον Τζον, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, όπως τα κονσέρτα της Κινέζας πιανίστριας Li Yundi. Και μια λεπτομέρεια: το logo του Jax Coco σχεδίασε ο σύζυγος της διάσημης σχεδιάστριας Stella McCartney, Alasdhair Willis.
“Είναι ένας προνομιακός παίκτης σε μια προνομιακή αγορά” λέει για το Jax Coco η Julian Mellentin, διευθύντρια της εταιρείας ερευνών New Nutrition Busines του Λονδίνου.
Σύντομα θα προστεθεί και στους καταλόγους των Starbucks στο Χονγκ Κονγκ, καθώς και σε επιλεγμένες πτήσεις της Cathay Pacific Airways, πυ είναι και ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Ασίας.
Τα έσοδα της Jing Holdings ενδέχεται να φτάσουν τα 20 εκατ. δολάρια φέτος, αφού η εταιρεία ετοιμάζεται να επεκταθεί και να δημιουργήσει παιδική σειρά ροφημάτων, λάδι καρύδας, γάλα καρύδας, ζάχαρη και πατατάκια επίσης από καρύδα.
“Είμαστε μικροί, αλλά κάνουμε πολύ θόρυβο', λέει ευτυχισμένη η 41χρονη Jane Gottschalk, που προλαβαίνει – όπως όλα δείχνουν – με μεγάλη επιτυχία να ασχοληθεί και με επιχειρήσεις και με τα 5 της παιδιά ηλικίας από 8 μηνών έως 10 χρονών. Κι όπως λέει: “Το να γίνεις όνομα σε μια αγορά όπως αυτή του νερού καρύδας, σίγουρα αποτελεί υψηλό στόχο”.
Κατανοητό, αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν μεγαθήρια στον χώρο, όπως η Vita Coco με πωλήσεις άνω των 300 εκατ. δολαρίων το χρόνο και επενδυτές όπως η Madonna... πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template