Σε μηχανή χρήματος αποδεικνύεται για το ισπανικό Δημόσιο ο Μέσι

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Σε ...ευεργέτη του Ισπανικού Δημοσίου εξελίσσεται ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής Λιονέλ Μέσι. Και αυτό καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ έχει αποδώσει τα τελευταία επτά χρόνια στην εφορία 100 εκατ. ευρώ, όπως γράφει η ισπανική εφημερίδα "La Vanguardia". Εάν μάλιστα συμπεριληφθούν τα φορολογητέα κέρδη της Μπαρτσελόνα αλλά και των εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται προωθώντας τα προϊόντα τους το νούμερο αυτό "φουσκώνει" κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.



Όχι βέβαια ότι ο ίδιος ήθελε να εξελιχθεί σε μία "μηχανή" χρήματος για το Δημόσιο. Εξάλλου η πρόσφατη υπόθεση φοροδιαφυγής για την οποία καταδικάστηκε κατέδειξε ότι οι άνθρωποι του έκαναν κάθε τι για να κρύψουν τα κέρδη μέσω offshore εταιρειών. Ωστόσο έπεσε στην τσιμπίδα της οικονομικής αστυνομίας και έκτοτε πληρώνει.
Ο φόρος που απέδωσε πέρυσι - μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις- έφθασε τα 53 εκατ. ευρώ! Ένα ποσό που τον καθιστά πρώτο, όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και στην οικονομική συνεισφορά του σε όλη την Ισπανία.
Υπενθυμίζεται πως τον Ιούνιο του 2013 οι ισπανικές οικονομικές αρχές ανακάλυψαν πως το αστέρι της «Μπάρτσα» δεν είχε αποδώσει τον φόρο για την εικόνα των δικαιωμάτων του, αν και από την εκμετάλλευσή τους είχε καρπωθεί αρκετά χρήματα. Οι μηχανισμοί του ισπανικού κράτους κινήθηκαν γρήγορα και ο Λιονέλ Μέσι βρέθηκε κατηγορούμενος μαζί με τον πατέρα του Χόρχε, που κατέχει τη θέση του προέδρου στις offshore εταιρείες σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους όπου κατέληγαν τα χρήματα.
Η αρχική αναφορά του υπουργείου Οικονομικών της Ισπανίας σημείωνε ότι η απόκρυψη εισοδημάτων έφτανε τα 4 εκατομμύρια ευρώ και αντιστοιχούσε στα οικονομικά έτη 2007, 2008 και 2009. Με αυτήν την αναφορά το δικαστήριο του είχε επιβάλει τότε πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο φέτος ο σταρ της Μπαρτσελόνα πλήρωσε «μαζεμένα» και τα δικαιώματα της εικόνας του για την τριετία 2010, 2011 και 2012.
Ο τελικός λογαριασμός για την εξαετία 2007-2012 έφτασε για τον Μέσι στα 56 εκατομμύρια ευρώ, λόγω των προστίμων και των προσαυξήσεων που κλήθηκε να πληρώσει. Τουλάχιστον ο ίδιος ο Αργεντινός σούπερ σταρ μπορεί να αφοσιωθεί στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του, καθώς η πληρωμή των προστίμων συνέβαλε ώστε να εκπέσουν οι κατηγορίες εναντίον του για φοροδιαφυγή.
Ωστόσο ο πατέρας του παραμένει στο... δόκανο της εφορίας και στις 5 Νοεμβρίου θα μπορέσει κι αυτός να απεμπλακεί οριστικά, οπότε και έχει προγραμματιστεί και η διεκπεραίωση του τελευταίου διακανονισμού.
Σημειώνεται πως ο πλέον ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο λαμβάνει ετήσιες απολαβές από την Μπαρτσελόνα ύψους 20 εκατ. ευρώ. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template