Οικογένεια εξαδάχτυλων ελπίζει για τον 6 τίτλο της Βραζιλίας

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Οικογένεια εξαδάχτυλων  ελπίζει για τον 6 τίτλο της Βραζιλίας.Τα Παγκόσμια που έχει κερδίσει η Βραζιλία μπορούν να μετρηθούν στο ένα χέρι... μιας φυσιολογικής οικογένειας. Για την συγκεκριμένη, όμως, το φυσιολογικό δεν
είναι ο αριθμός πέντε, αλλά το έξι, γι' αυτό και ελπίζουν για το έκτο τρόπαιο.
Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά δεκατέσσερα από τα μέλη της οικογένειας Da Silva γεννήθηκαν με εικοσιτέσσερα δάκτυλα! Πράγμα που σημαίνει ότι σε κάθε χέρι και σε κάθε πόδι έχουν από έξι δάκτυλα. Γι' αυτό ευθύνεται μία σπάνια γενετική πάθηση, που ονομάζεται polydactyly.
Η οικογένεια που ζει κοντά στην πρωτεύουσα Brasilia είναι περήφανη για το παράξενο αυτό χαρακτηριστικό της και πιστεύει ότι μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να φέρει τύχη στην ομάδα της Βραζιλίας, ώστε να κατακτήσει τον έκτο τίτλο της τον επόμενο μήνα.
“Δίνουμε τόση ενέργεια στην Βραζιλία για να κερδίσει το Κύπελλο, που νομίζω ότι περνά και στον αγωνιστικό χώρο. Θα παίξουν πολύ καλά και θα πάρουν το έκτο Παγκόσμιο Κύπελλο”, είπε η 28χρονη Ana Carolina Santos da Silva στο Reuters.
Δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα με την λειτουργία των έξι δακτύλων και μπορούν να κάνουν ακριβώς ό,τι και οι υπόλοιποι άνθρωποι. Μαγειρεύουν, γράφουν, παίζουν κιθάρα.

"Δίνουμε τόση ενέργεια στην Βραζιλία για να κερδίσει το Κύπελλο, που νομίζω ότι περνά και στον αγωνιστικό χώρο"
Ο δεκαπεντάχρονος Joao de Assis da Silva φορά την φανέλα της Βραζιλίας με τον αριθμό 10, που στο παρελθόν είχε ο μεγάλος Pele και σήμερα η ελπίδα της ομάδα, ο Neymar, όμως ο ίδιος θέλει να γίνει τερματοφύλακας.
“Όλοι στην Βραζιλία λατρεύουν το ποδόσφαιρο και θέλουν να γίνουν ποδοσφαιριστές όταν μεγαλώσουν”, λέει κλοτσώντας μια μπάλα στο γήπεδο μπάσκετ της περιοχής του, μαζί με τα δύο ξαδέλφια του.
“Το να έχω έξι δάκτυλα με βοήθησε πολύ στο ποδόσφαιρο. Μπορώ να κρατήσω την μπάλα πιο εύκολα, αφού τα χέρια μου είναι μεγαλύτερα από άλλους. Είναι πιο εύκολα να φτάσω τις μπάλες που περνούν πάνω από το κεφάλι μου”, λέει δείχνοντας τα χέρια του.
Την ίδια στιγμή, και η οκτάχρονη ξαδέλφη του, Maria Morena da Silva, πιστεύει ότι είναι πιο εύκολο και για εκείνη να παίζει πιάνο με έξι δάκτυλα.
Το πρώτο καταγεγραμμένο μέλος της οικογένειας που είχε έξι δάκτυλα ήταν η προ-γιαγιά του Joao.
Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι μερικές από τις γυναίκες τις οικογένειας έχουν αφαιρέσει το έκτο δάκτυλο στα πόδια, ώστε να μπορούν να χωράνε στα πιο στενά γυναικεία παπούτσια. Κανένας, όμως, από τους άνδρες δεν έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.

Η γιαγιά, Silvia Santos da Silva, μάλιστα, λέει πως τα παιδιά της οικογένειας που γεννήθηκαν χωρίς το παράξενο αυτό χαρακτηριστικό, νιώθουν περίεργα.
“Ο πατέρας μου πάντα το αντιλαμβανόταν σαν κάτι φυσικό. Οι άνθρωποι με πέντε δάκτυλα ήταν ανώμαλοι, όχι εμείς. Για παράδειγμα, ο εγγονός μου, που έχει πέντε δάκτυλα, νιώθει ότι δεν ανήκει στην οικογένεια”, λέει γελώντας.
Η Βραζιλία, πάντως, ξεκίνησε καλά την πορεία της στο Μουντιάλ, αφού νίκησε με 3-1 την Κροατία. Ακολούθησε ένα όχι και τόσο καλό αποτέλεσμα, με την λευκή ισοπαλία απέναντι στο Μεξικό, αλλά ο τελευταίος αγώνας των ομίλων αποζημίωσε τους φίλους της ομάδας. Επικράτησε με 4-1 του Καμερούν και πέρασε πρώτη στην φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Τώρα η εξαδάκτυλη οικογένεια σταυρώνει τα δάκτυλα, για να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα η εθνική της ομάδα στις επόμενες φάσεις. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template