Ωραιότερο νησί στον κόσμο η Σαντορίνη για το 2014.Κρήτη Μύκονος στα πάνω τους!!

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Το 2014 αναμένεται να είναι χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό με τον αριθμό των επισκεπτών να φθάνει σχεδόν το διπλάσιο του ελληνικού πληθυσμού, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα The Guardian,
την ίδια στιγμή που οι αναγνώστες του περιοδικού Travel + Leisure ψηφίζουν την Σαντορίνη ως το πιο όμορφο νησί στον παγκοσμίως, πάνω από τη Χαβάη, το Μπαλί και τα νησιά Γκαλαπάγκος του Εκουαδόρ.
H Guardian τονίζει τη συμβολή του κλάδου στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και επισημαίνει ότι τα ξενοδοχεία της Αθήνας αναφέρουν αύξηση πληρότητας κατά 25%, στο πρώτο 5μηνο του 2014.
Όπως τονίζει το έγκριτο μέσο με διεθνή απήχηση, ο ιδιωτικός τομέας αντιλαμβανόμενος τις ανάγκες αποτελεσματικής προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και των καινοτόμων εφαρμογών πρακτικών μάρκετινγκ, δημιούργησε πριν από έναν περίπου χρόνο την Marketing Greece. Μάλιστα, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, η εταιρεία αποτελεί «απάντηση» των φορέων του κλάδου σε θέματα προβολής και προώθησης της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ και της Marketing Greece, Ανδρέα Ανδρεάδη «Αναθεωρήσαμε τα νούμερα των αφίξεων, στα 19 εκατομμύρια, το οποίο αποτελεί και νέο ρεκόρ για τη χώρα μας. Επίσης είδαμε διψήφια νούμερα αύξησης στις κρατήσεις από χώρες όπως Αμερική, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία». «Μέσα σε έναν χρόνο αξιοποιήσαμε τις καλύτερες τεχνολογίες, σχεδιάσαμε και αναπτύξαμε μία, υψηλής ποιότητας και διεθνών προδιαγραφών, δικτυακή πλατφόρμα (το www.discovergreece.com) η οποία είναι διαθέσιμη σε 5 γλώσσες», τόνισε στην βρετανική εφημερίδα ο Γενικός Διευθυντής της Marketing Greece, Ιωσήφ Πάρσαλης, επισημαίνοντας επιπλέον πως «προτεραιότητα μας είναι η προσέλκυση επισκεπτών υψηλών απαιτήσεων, αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να αλλάξουμε αντιλήψεις και να αναβαθμίσουμε ουσιαστικά την ποιότητα (του ελληνικού τουριστικού προϊόντος) που προσφέρει η Ελλάδα». Σημειώνεται εδώ ότι κύριοι μέτοχοι της Marketing Greece είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) και η Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ).
Το Travel + Leisure
Eν τω μεταξύ, οι αναγνώστες του Travel Leisure ανέβασαν για εφέτος στην πρώτη θέση, από την τέταρτη πέρυσι, τη Σαντορίνη ως το ομορφότερο νησί στον κόσμο. Τη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη θέση καταλαμβάνουν νησιά της Χαβάης (Μaui, Κauai, Big Island) και ακολουθεί στην πέμπτη θέση το Μπαλί στην Ινδονησία.
Ισχυρή είναι η παρουσία της Ελλάδας και όσον αφορά τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη: Στην πεντάδα, εκτός από τη Σαντορίνη, που διατηρεί την πρωτιά από πέρυσι, βρίσκονται η Κρήτη (3η θέση) και η Μύκονος (5η θέση). Παρεμβάλλονται στη δεύτερη θέση το Κάπρι στην Ιταλία και η Σικελία στην τέταρτη θέση. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template