Πρίγκιπας Χαρρυ:Πλουσιότερος κατά 10 εκατ λίρες

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Πρίγκιπας Χαρρυ: Πλουσιότερος κατά 10 εκατ λίρες,κλείνοντας τα 30.Θεωρείται ήδη ένας από τους πλέον περιζήτητους εργένηδες στο χρηματιστήριο του... γάμου και σε λίγο που θα κλείσει τα 30 ο πρίγκιπας Χάρι θα έχει ακόμα έναν λόγο να θεωρείται κελεπούρι.
Την ημέρα των γενεθλίων του, στο 15 Σεπτεμβρίου, θα ξυπνήσει πλουσιότερος κατά 10 εκατ. στερλίνες, αφού θα περάσει στην κυριότητά του κληρονομιά από τη μακαρίτισσα τη μητέρα του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα που τον άφησε ξαφνικά ορφανό στα 12 χρόνια του.
Κι αν και θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια βαρβάτη φορολόγηση αυτού του ποσού και πάλι θα του μείνουν αρκετά ώστε να συνεχίσει ακόμα πιο ανέμελα την πριγκιπική ζωή του. αναφέρει το newmoney.gr/
Ο φόρος που υπολογίζεται ότι θα πληρώσει ανέρχεται σε 4 εκατ. στερλίνες, ωστόσο οι φοροτεχνικοί υπολογίζουν ότι μπορεί να περιοριστεί στα 3,6 εκατ. εάν ο κληρονόμος Χάρι δώσει ρευστό για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Την ίδια κληρονομιά είχε λάβει και ο Ουίλιαμ μόλις πάτησε τα 30, δηλαδή δύο χρόνια πριν και το 40% εξ αυτών πήγαν σε φόρους κληρονομιάς.
Πηγή που έχει εσωτερική πληροφόρηση από τη βασιλική οικογένεια αναφέρει πως ο Χάρι αποκλείεται να αποφύγει να πληρώσει φόρο.
“Υπάρχουν λίγες ομοιότητες μεταξύ του μέσου, καθημερινού ανθρώπου με τον Χάρι και τον Ουίλιαμ, αλλά όταν πρόκειται για φόρο όλοι είναι ίσοι”.
“Οι σύμβουλοι του Χάρι θα πρέπει να σκαρφιστούν έναν τρόπο ώστε να του μείνουν τελικά περισσότερα χρήματα”, λέει η ίδια πηγή.
Ο Χάρι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Χιλή και πριν είχε πάει στη Βραζιλία για να παρακολουθήσει την πατρίδα του που αποχώρησε από το Μουντιάλ την Τρίτη. Οι απολαβές του ως λοχαγού είναι 38.847 στερλίνες τον χρόνο.
Η μητέρα του άφησε πίσω της 12.966.022 στερλίνες που μειώθηκαν σε 8.502.330 μετά το φόρο κληρονομιάς, ωστόσο θεωρείται ότι αυτά τα κεφάλαια έχουν αυξηθεί σε 20 εκατ. στερλίνες χάρη σε κάποιες έξυπνες επενδύσεις που έγιναν από τους συμβούλους της βασιλικής οικογένειας.
Το τεράστιο αυτό πόσο προέκυψε από τη διατροφή που έλαβε όταν πήρε διαζύγιο από τον Κάρολο, από μετοχές, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα που βρίσκονταν στο σπίτι της στο Kensington Palace.



Η πριγκίπισσα Νταϊάνα με τον Χάρι
Η Νταιάνα έκανε δίκαιη μοιρασιά στους δυο γιούς της, αν και ο Ουίλιαμ θα κληρονομήσει επίσης ένα ποσό από το Δουκάτο της Κορνουάλης όταν γίνει πρίγκιπας της Ουαλίας.
Τα κέρδη του Χάρι έρχονται τη στιγμή που τα οικονομικά στοιχεία του Μπάκιγχαμ δείχνουν ότι η βασίλισσα αβγατίζει την περιουσία της. Συγκεκριμένα, το Crown Estate, το χαρτοφυλάκιο διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας του Βρετανικού Στέμματος κατέγραψε κέρδη ρεκόρ για τη χρήση που έληξε το Μάρτιο κατέγραψε χάρη στην ισχυρή απόδοση των ακινήτων στο κέντρο του Λονδίνου.
Η αύξηση των κερδών του Crown Estate κατά 5,2% στα 252,6 εκατ. στερλίνες, σημαίνει ότι η Βασίλισσα θα λάβει το ποσό των 38 εκατ. στερλίνων για την περίοδο 2014/15, αφού της αντιστοιχεί το 15% του συνολικού ποσού βάσει νόμου που σχεδιάστηκε για να συνδέει τα εισοδήματά της με την οικονομική υγεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι το κόστος για τη δημιουργία της κατοικίας του πριγκιπικού ζεύγους, Ουίλιαμ – Κέιτ, στο Kensington Palace κοστίζει στους φορολογούμενους 4,5 εκατ. στερλίνες.


Πάντως, η Αυλή επιμένει ότι η Μοναρχία εξακολουθεί να... αξίζει τα λεφτά της (value for money), καθώς κόστισε 36 εκατ. στερλίνες το προηγούμενο οικονομικό έτος στους φορολογούμενος ή 56 πένες στον κάθε Βρετανό.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template