O Άρειος Πάγος σκούπισε τις καθαρίστριες!

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014


O Aρειος Πάγος σκούπισε τις καθαρίστριες!
Γροθιά και από τον Άρειο Πάγο στις ταλαίπωρες καθαρίστριες την ώρα που το υπουργείο Δικαιοσύνης αθωώνει υπουργούς
και πρωθυπουργούς που λαδώνονται. Απίστευτη Κολομβία.Έχασαν τη μάχη στον Άρειο Πάγο οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και των ΔΟΥ. Ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επανατοποθέτηση των καθαριστριών που απασχολούνται στο Υπουργείο Οικονομικών με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.
Στις 15 Μαΐου, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ακύρωσε τις απολύσεις 397 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και διέταζε την προσωρινή εκτέλεση της κρίσης του. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών προσέφυγε στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου, ζητώντας την αναστολή της εκτέλεσης.

Πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι ο κ. Μιχάλης Θεοχαρίδης-στη φωτό με τον πρωθυπουργού- το όνομα του οποίου βρέθηκε στο επίκεντρο μετά από μια πρωτοφανή καταγγελία εις βάρος του. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ η καταγγελία έγινε από την πρόεδρο Πρωτοδικών Ευαγγελία Γεωργίτση, με αναφορά της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.
Αφορούσε την εκδίκαση της αγωγής του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου εις βάρος του πρώην υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του τελευταίου σχετικά με την κυριότητα του σκάφους «Iliatoras» (του πατέρα του κ. Καμμένου).
Για την υπόθεση ο κ. Γεωργιάδης καταδικάστηκε να καταβάλει στον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. 15.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση, ωστόσο η πρόεδρος του δικαστηρίου καταγγέλλει «πλούσιο» παρασκήνιο με εμπλοκή του προέδρου του Αρείου Πάγου γύρω από το ύψος του ποσού, σκέλος για το οποίο η ίδια μειοψήφησε ζητώντας την επιβολή 100.000 ευρώ.
Οπως αναφέρεται λεπτομερώς στην αναφορά της προέδρου Πρωτοδικών, η οποία έχει κοινοποιηθεί και στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος, η ίδια κλήθηκε από τον κ. Θεοχαρίδη, ο οποίος την επέπληξε, λέγοντάς της μάλιστα ότι θα έπρεπε να την παραπέμψει για πειθαρχικό παράπτωμα, για τις «αυστηρές συστάσεις» της προς τα άλλα δύο μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου σχετικά με το ύψος του ποσού που έπρεπε να επιβληθεί στον υπουργό Υγείας. Σημειώνεται ότι και οι τρεις ομόφωνα είχαν αποφασίσει την καταδίκη του.
Επισημαίνει χαρακτηριστικά η πρωτοδίκης: «Κλήθηκα από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. Κατά την επίσκεψή μου στον τέταρτο όροφο του Αρείου Πάγου διεπίστωσα ότι ο κ. πρόεδρος είχε δεχθεί ήδη προηγουμένως σε ακρόαση και τους τρεις συνέδρους της συνθέσεώς μου. Κατά την είσοδό μου στο γραφείο του κ. προέδρου δέχθηκα, αιφνιδιαζόμενη, τις αυστηρές επιπλήξεις του χωρίς καν να ακουστώ, για το έντονο ύφος με το οποίο (κατά την άποψή του και όσα προφανώς είχαν υποστηρίξει οι σύνεδροι της συνθέσεως) είχα διατυπώσει την άποψή μου κατά τον χρόνο της προδιάσκεψης».

 Οπως σημειώνει η κυρία Γεωργίτση στην αναφορά της, παρά τις εξηγήσεις προς τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, εκείνος συνέχισε να την επιπλήττει «θεωρώντας απαράδεκτες τις συστάσεις μου προς τα μέλη της συνθέσεως, οι οποίες κατά την άποψή του, με καθιστούν γελοία, συνέχισε δε διατυπώνοντας την άποψή του ότι δεν είμαι σοβαρή δικαστής, ότι δεν έχω αντιληφθεί σοβαρά τον ρόλο μου ως δικαστικός λειτουργός, ότι εκθέτω με τη συμπεριφορά μου αυτή το δικαστικό σώμα και ότι του θυμίζω έναν δικαστή από τη Θεσσαλονίκη που νόμιζε ότι ήταν αυτός ο μόνος έντιμος, με αποτέλεσμα να μην τον συναναστρέφεται κανένας συνάδελφός του και να απομονωθεί».
Σύμφωνα μάλιστα με την αναφορά της κυρίας Γεωργίτση, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου της γνωστοποίησε ότι ήξερε το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για απόλυση λόγω καθυστέρησης 18 δικογραφιών και ότι θα έπρεπε να παραπεμφθεί και πάλι, γνωρίζοντας, όπως αναφέρει η πρωτοδίκης, ότι «τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους κρίνομαι από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο προκειμένου να προαχθώ σε εφέτη».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναφορά έχει φτάσει στα χέρια του υπουργού Χαράλαμπου Αθανασίου, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό τι μέλλει γενέσθαι και εάν προτίθεται να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια. Από την πλευρά του, ο Αδωνις Γεωργιάδης σχολίασε ότι η συγκεκριμένη πρόεδρος Πρωτοδικών που προήδρευε του δικαστηρίου δεν τον άφηνε να μιλήσει σχεδόν καθόλου και ότι δεν γνωρίζει την αναφορά, αλλά είναι έτοιμος να προβεί σε αγωγές. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template