Το νέο «θρίλερ» με το Ledra χωρίς... τη Mariott

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Οι 4 μήνες αγωνίας ως την εκδίκαση της αίτησης για το άρθρο 99 και ο κίνδυνος πλειστηριασμού από την Alpha Bank
Σε... δρόμο σπαρμένο με «αγκάθια» βαδίζει ο Ευθύβουλος Παρασκευαΐδης με το Ledra Hotel.

Μετά το «διαζύγιο» με τον επί 30 χρονια συνεργάτη του, τον αμερικανικό tour operator, Mariott στα τέλη Δεκεμβρίου του 2013 και την απόφασή του να αναλάβει τον διπλό «ρόλο» ιδιοκτήτη και διαχειριστή η ΑΣΤΥ ΑΕ, οι «περιπέτειες» διαδέχονται η μία την άλλη.
Τελευταίο «επεισόδιο» στο θρίλερ που εξελίσσεται γύρω από το εμβληματικό ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού αποτελεί η επίσπευση από πλευράς Alpha Bank ώστε να βγει σε πλειστηριασμό το ξενοδοχείο με τιμή πρώτης εκκίνησης τα 41,1 εκατ. ευρώ εξαιτίας οφειλών της εταιρίας ΑΣΤΥ ΑΕ προς την τράπεζα.
Και μπορεί για την ώρα ο πλειστηριασμός να αποφεύγεται λόγω της αίτησης που έχει υποβάλλει η εταιρία ΑΣΤΥ για υπαγωγή στο άρθρο 99 στις αρχές της άνοιξης, όμως δεν παύει να αποτελεί μία δυσάρεστη τροπή για τον όμιλο του Ευθύβουλου Παρασκευαΐδη και το ξενοδοχείο της Συγγρού αναφέρει το deal.gr
Πόσω μάλλον σε μια συγκυρία που οι περισσότεροι ξενοδόχοι της Αττικής ελπίζουν να επωφεληθούν από το αυξημένο τουριστικό ρεύμα που αναμένεται να φτάσει τους 17 εκατ. τουρίστες στη χώρα μας.
Το Ledra Hotel αυτή την στιγμή συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του και η μισθοδοσία προς τους 170 εργαζομένους που απασχολεί, καταβάλλεται εγκαίρως προς το παρόν. Όμως η αγωνία είναι μεγάλη και διαρκής μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα στις 24 Σεπτεμβρίου, οπότε και έχει οριστεί να εξεταστεί από το Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα της ΣΤΥ για προσφυγή στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 99.
Η εταιρία του Ευθύβουλου Παρασκευαΐδη, συνέταιρου του Δάκη Ιωάννου στην J&P Overseas, είχε ζητήσει προστασία από τους πιστωτές καθώς υπάρχουν οφειλές 6 εκατ. ευρώ προς το ΙΚΑ, το οποίο είχε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης.
Ενδεικτικό και αυτό των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΑΣΤΥ ΑΕ, η οποία μετά τα κέρδη του 2010, παρουσιάζει ζημιογόνες χρήσεις. Το 2011 (τελευταία δημοσιοποιημένα οικονομικά στοιχεία), η εταιρία σημείωσε ζημίες προ φόρων της τάξεως των 5,8 εκατ. ευρώ και αρνητικά μεγέθη από τη λειτουργική της δραστηριότητα ύψους 1,6 εκατ. ευρώ. Παράλληλα ο κύκλος εργασιών της ανερχόταν στα 12 εκατ. ευρώ περίπου και οι υποχρεώσεις της συνολικά έφταναν στα 44,8 εκατ. ευρώ.
Σε αναζήτηση...
Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της ΑΣΤΥ ΑΕ μετά την «αποχώρηση» της Mariott διατεινόταν προς θα αναλάβει μόνη της και το management του Ledra Hotel, τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να βρίσκεται σε αναζήτηση καινούριου operator για το ξενοδοχειακό συγκρότημα των 314 δωματίων. Άλλωστε, πολλοί είχαν πει από την πρώτη στιγμή πως ο αυτόνομος «δρόμος» που είχε επιλέξει ο Ευθύβουλος Παρασκευαΐδης αποτελούσε «δύσκολη αποστολή«»
Ενδεχομένως και ρίσκο, ειδικά όταν οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες εντάσσονται υπό την «ομπρέλα» διεθνών ομίλων, κερδίζοντας έτσι μια θέση στα «πάνω ράφια» του ελληνικού τουρισμού, παγκόσμια αναγνωρισιμότητα και πελατεία υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.
Όπως το King George και το Μεγ. Βρετανία των αδελφών Λασκαρίδη που βρίσκονται υπό τη... σκέπη της Starwood. Ο όμιλος Grecotel που ελέγχουν από κοινού ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη με την γερμανική TUI και πολλές ακόμη.
Γι' αυτό και κύκλοι της τουριστικής αγοράς αναρωτιούνταν αν θα του βγει το αυτόνομα στοίχημα του Παρασκευαΐδη. Γιατί είναι διαφορετικό να έχεις ένα διεθνές brand name, όπως η Mariott για το management, η οποία ελέγχει 3.800 επιχειρήσεις σε 74 χώρες και άλλο να κινείσαι μόνος σου. Πόσω μάλλον σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Πάντως, εκτός από τις διαφωνίες ως προς την διαχείριση του Ledra Hotel το «διαζύγιο» ΑΣΤΥ - Mariott οφειλόταν ως ένα βαθμό και στο ότι δεν τα βρήκαν και στο οικονομικό κομμάτι, όπως λένε οι πληροφορίες.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template