Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεαλ .Νίκησε την Ατλέτικο με 4-1..

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Στο 117΄ ο Μαρτσέλο και στο 120΄ ο Ρονάλντο σφράγισαν τη νίκη των «μερένχες» - Στο 110΄ ο Μπέιλ είχε γράψει το 2-1 μετά την ισοφάριση του γκολ του Γκοντίν από τον Σέρχιο Ράμος στο 93΄- Η ομάδα του Σιμεόνε έχασε με αναγκαστική αλλαγή τον Ντιέγκο Κόστα από το 9΄
Η Λισαβόνα γίνεται η πρωτεύουσα της… Ισπανίας, αφού δύο σύλλογοι της Μαδρίτης – η Ρεάλ και η Ατλέτικο – διεκδικούν το Champions League.

Για τη «βασίλισσα της Ευρώπης» αυτός είναι ο 13ος τελικός σε Κύπελλο Πρωταθλητριών / Champions League στην ιστορία της, και ο πρώτος από τη νίκη της επί της Λεβερκούζεν το 2002 που ήταν ο ένατος τίτλος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Από την πλευρά τους, οι «ροχινμπλάνκος» ελπίζουν να φτάσουν στην κατάκτηση του πρώτου κυπέλλου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια στο διπλό τελικό του 1974 κόντρα στην Μπαγερν, και του συνολικά τρίτου ευρωπαϊκού τους τροπαίου, ύστερα από τις κατακτήσεις του Europa League το 2010 και το 2012.

Η ιδιαιτερότητα του σημερινού τελικού είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων δύο σύλλογοι από την ίδια πόλη θα διεκδικήσουν το… ιερό δισκοπότηρο του Champions League.

Ο προπονητής των «μερένχες», Κάρλο Αντσελότι, θα προσπαθήσει να βάλει τέλος στην αναμονή τόσων ετών, κάτι που δεν μπόρεσαν οι προκάτοχοί του: Ζόσέ Μουρίνιο, Φάμπιο Καπέλο και Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Ο Ιταλός είναι ο 11ος τεχνικός - μετά την επιτυχία του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε με το 9ο Champions League – που κάθισε στον πάγκο της ομάδας και αν τα καταφέρει, το όνομά του θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου.

Οι «ροχινμπλάνκος» του Ντιέγκο Σιμεόνε από την πλευρά τους μετά το πρωτάθλημα, θέλουν να κάνουν το νταμπλ με την ανάδειξή τους σε κορυφαία ομάδα της Ευρώπης για το 2014, όντας μάλιστα αήττητοι μέχρι και τον τελικό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε μετά από μια σύντομη τελετή και ήδη ο Ντιέγκο Σιμεόνε χρειάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του καθώς ο Ντιέγκο Κόστα αν και ξεκίνησε βασικός ένοιωσε ενοχλήσεις στο πόδι του και έγινε αλλαγή μόλις στο 9ο λεπτό.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης άνοιξε το σκορ στο 36ο λεπτό με κεφαλιά του Γκοντίν από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από άστοχη έξοδο του Κασίγιας.

Για τη Ρεάλ Μαδρίτης ισοφάρισε στο 93΄ ο Σέρχιο Ράμος με καρφωτή κεφαλιά που έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Κουρτουά και τον αγώνα στην παράταση.

Το προβάδισμα στους μερένχες έδωσε ο Γκάρεθ Μπέιλ με κεφαλιά στο 110΄.

Το πρόσωπο του αγώνα

Χωρίς αμφιβολία ο πρωταγωνιστής της φετινής διοργάνωσης είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έσπασε το ρεκόρ σκοραρίσματος στο Champions League με τα 16 τέρματα που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής και θα προσπαθήσει – λίγες μέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ – να βάλει την υπογραφή του και στον τελικό, ο οποίος είναι ο τρίτος στην καριέρα του (μετά το 2008 που είχε πανηγυρίσει τον τίτλο και της αποτυχίας την επόμενη σεζόν με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Ο διαιτητής


Ο Ολλανδός, Μπιέρν Κάιπερς θα είναι ο διαιτητής του μεγάλου τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Ρεάλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι 11αδες των δύο αντιπάλων

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Κοεντράο, Ντι Μαρία, Κεντίρα, Μόντριτς, Μπέιλ, Μπενζεμά, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Γκοντίν, Μιράντα, Χουανφράν, Φελίπε Λούις, Τιάγκο, Γκάμπι, Κόκε, Ραούλ Γκαρθία, Βίγια, Κόστα.

Real Madrid vs Atletico Madrid 4-1 All Goals... από All_Goals
Πώς έφτασαν μέχρι τον τελικό οι δύο ομάδες της Μαδρίτης

 

Ρεάλ vs Ατλέτικο

Η πορεία μέχρι τη Λισαβόνα
Ρεάλ ΜαδρίτηςΑτλέτικο Μαδρίτης010203040ΝίκεςΙσοπαλίεςΉττεςΓκολ υπέρΓκολ κάταΜ.Ο. Γκολ υπέρΜ.Ο. Γκολ κατάΑπαραβίαστη εστίαΚίτρινες κάρτεςΚόκκινες κάρτεςΜ.Ο. Κατοχής μπάλαςΣουτ στην εστίαΣουτ εκτός εστίαςΚόρνερΠρώτος σκόρερ στο Ch. League
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template