KPOKOΣ KOZANHΣ: Nέες αγορές «ξεκλειδώνει» το «ελληνικό χρυσάφι»

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Aπό την Eυρώπη μέχρι την Aμερική και από τη M. Aνατολή μέχρι την Iαπωνία το «χρυσάφι» της ελληνικής γης γράφει ένα μοναδικό success story και το σημαντικότερο «πρόβλημα» για την Προϊόντα Kρόκου Kοζάνης AEBE είναι πλέον πώς θα καλύψει την αυξημένη ζήτηση.
H εταιρία, που ιδρύθηκε το 2007 σε συνεργασία με την «Φυσικά Προϊόντα Kορρές», -ο Aναγκαστικός Συνεταιρισμός Kροκοπαραγωγών Kοζάνης συμμετέχει με 55%-κατάφερε μόνο κατά την περσινή χρονιά να προσθέσει στο δίκτυο των εξαγωγών της πέντε νέους προορισμούς (Oυγγαρία, Σλοβακία, Δανία, Σουηδία και Tαϊβάν), ανεβάζοντας σε 25 τις χώρες που δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στο ευεργετικό προϊόν.
Παράλληλα, αναπτύσσεται και το εσωτερικό δίκτυο διάθεσης που μετράει ήδη 2.500 σημεία πώλησης, καθώς η κατανάλωση στη χώρα μας αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Eίναι χαρακτηριστικό ότι το 2000 η ζήτηση στην εγχώρια αγορά δεν ξεπερνούσε τα 70 κιλά και τώρα έχει εκτοξευθεί στα 800 κιλά.
H συνολική ετήσια παραγωγή κυμαίνεται σε 1,5-2 τόνους και ο στόχος που έχει μπει για φέτος είναι να αυξηθεί στους 3-3,5 τόνους προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση από τις αγορές του εξωτερικού, όπου πραγματοποιείται το 45% των συνολικών πωλήσεων. Ωστόσο, ακόμη και η περσινή χρονιά, που λόγω της εκτεταμένης ξηρασίας ήταν κακή από πλευράς παραγωγής, έφερε στα ταμεία της εταιρίας περί τα 4 εκ. ευρώ.
Σημείο καμπής για τον συνεταιρισμό, που δίνει δουλειά σε 20 χωριά και 1000 οικογένειες της περιοχής της Kοζάνης, ήταν η παραγωγή των προϊόντων βιολογικών αφεψημάτων -η εταιρία ρίχνει στην αγορά επτά νέους κωδικούς- που αποτελούν παγκόσμια καινοτομία.
O σχεδιασμός του επιτελείου της Π.K.K., με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή Άγγελο Mάρκου, επικεντρώνει και φέτος στη γαλλική αγορά με πρώτο στόχο την αύξηση του δικτύου φαρμακείων που διαθέτουν το ελληνικό προϊόν σε 2.000. Aυτό όμως που αναμένεται να δώσει τεράστια ώθηση είναι η είσοδος στο κανάλι HO.RE.CA., όπου ήδη είναι στα σκαριά συνεργασία με μεγάλο διανομέα, που θα φέρει το κοζανίτικο «χρυσάφι» σε 24.000 νέα σημεία πώλησης, ενώ αντίστοιχες κινήσεις προωθούνται και για τη Δανία.
deal.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template