ΣΙΛΒΙΟ- «Ολοι θέλουν την κληρονομιά μου, αλλά εγώ δεν έχω πεθάνει»

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μπορεί να έχει εξοριστεί πια προσωπικά από την κεντρική πολιτική αρένα της Ιταλίας αλλά το όνομά του εξακολουθεί να αντιστοιχεί σε κάποια...
εκατομμύρια ψήφους (ήταν περίπου 7,5 εκατ. στις γενικές εκλογές του 2013).
Η συνολική περιουσία του δε, αν και αστρονομική, συνεχίζει να αυξάνεται παρά τις πολιτικές-δικαστικές περιπέτειες του κατόχου της. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, αυτή αυξήθηκε κατά 136 εκατ. δολ. και το περιοδικό Forbes πλέον την υπολογίζει σε 9,6 δισ. δολ.
Με δεδομένα λοιπόν τα παραπάνω, ήταν μάλλον ζήτημα χρόνου να ξεσπάσει ενδοοικογενειακός πόλεμος στον «οίκο» των Μπερλουσκόνι για τον έλεγχο της οικονομικής (κυρίως) και πολιτικής (δευτερευόντως) κληρονομιάς που αφήνει πίσω του ο 77χρονος.
Σημειώνεται άλλωστε πως ο Σίλβιο έχει πέντε παιδιά από δύο γάμους, δύο πρώην συζύγους, μια 28χρονη νυν αρραβωνιαστικιά και μπόλικους... συμβούλους-συνεργάτες που θα ενδιαφέρονταν για ένα κομμάτι της πίτας.
«Ολοι θέλουν την κληρονομιά μου, αλλά εγώ δεν έχω πεθάνει», διακηρύσσει από την πλευρά του ο ίδιος ο «πάτερ φαμίλιας». Στο παρασκήνιο ωστόσο ο πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει.
Τα στρατόπεδα

Τα στρατόπεδα των διεκδικητών είναι συνολικά τρία και έχουν ήδη αρχίσει να ανταλλάσσουν χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Στο ένα βρίσκονται τα δύο παιδιά του Μπερλουσκόνι από τον πρώτο του γάμο, στο άλλο τα τρία παιδιά του από τον δεύτερο γάμο, και στο τρίτο κάποιοι στενοί του συνεργάτες συνεπικουρούμενοι από το νέο του αμόρε.

Η 47χρονη Μαρίνα και ο 44χρονος Πιερ Σίλβιο (παιδιά του Μπερλουσκόνι από τον πρώτο του γάμο με την Κάρλα Ντελ' Ολιο) μάχονται από θέση ισχύος. Η Μαρίνα είναι πρόεδρος του εκδοτικού οίκου «Arnoldo Mondadori Editore» καθώς και του επιχειρηματικού-επενδυτικού ομίλου «Fininvest», ενώ ο Πιερ Σίλβιο βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της τηλεοπτικής αυτοκρατορίας «Mediaset». Μερίδιο από την πίτα των παραπάνω έρχονται πλέον να διεκδικήσουν τα άλλα τρία παιδιά του Μπερλουσκόνι από τον δεύτερο γάμο του με τη Βερόνικα Λάριο: η 29χρονη Μπάρμπαρα, η 27χρονη Ελεονόρα και ο 25χρονος Λουίτζι.
Μεταξύ αυτών, περισσότερο... απειλητική μοιάζει να είναι η Μπάρμπαρα, η οποία κατέχει θέση αντιπροέδρου στο ΔΣ της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν (μάλιστα ήταν η 29χρονη που ανακοίνωσε προ ημερών πως η ομάδα αναζητά επενδυτές από το εξωτερικό), ενώ παράλληλα δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο να δοκιμάσει την τύχη της στην πολιτική. «Ο πατέρας μου περιστοιχίζεται από υπερβολικά πολλούς ανθρώπους που δεν θέλουν το καλό του», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά η Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι αφήνοντας αιχμές εναντίον... ανταγωνιστών και υπονομευτών.
«Μαγικός κύκλος»

Ποιοι θα μπορούσαν να είναι αυτοί; Η Μπάρμπαρα ενδεχομένως να βλέπει καχύποπτα τις προθέσεις κάποιων στενών συνεργατών του Σίλβιο. Σε αυτόν τον «μαγικό κύκλο» των στενών συνεργατών που πιθανώς να εποφθαλμιούν κομμάτια της μπερλουσκονικής περιουσίας συγκαταλέγονται άτομα όπως η Μαρία Ροζάρια Ρόσι (εδώ και πολλά χρόνια γραμματέας του Μπερλουσκόνι), ο Νικολό Γκεντίνι (δικηγόρος του Σίλβιο) αλλά και η 28χρονη Φραντσέσκα Πασκάλε, η νυν αρραβωνιαστικιά του Σίβλιο, η οποία θα ήθελε να ντυθεί νυφούλα στο πλευρό του 77χρονου χωρίς παράλληλα να αποκλείει και μια πιθανή είσοδο στην πολιτική.
«Ζητώ κάθε ημέρα από τον Σίλβιο να με παντρευτεί, αλλά δεν θέλω τα λεφτά του», δήλωσε πρόσφατα η Πασκάλε. Ωστόσο, η ίδια γυναίκα είχε στο πρόσφατο παρελθόν δηλώσει... έτοιμη να «παρέμβει» ενάντια στους «ανθρώπους που εκμεταλλεύονται τον Μπερλουσκόνι».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template