Σκληρή επίθεση της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής κατά Μπαλτάκου

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Επίθεση εναντίον του κ.Μπαλτάκου, για τη συνάντησή του με τον Ηλία Κασιδιάρη και τα υποστηρικτικά σχόλιά του για τη Χρυσή Αυγή, εξαπέλυσε η Αμερικανο-Εβραϊκή
Επιτροπή (American Jewish Committee), η οποία χαρακτηρίζει εντελώς δικαιολογημένη την παραίτηση του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου.
«Αυτό που έκανε ο κ. Μπαλτάκος αποτελεί προσβολή προς τον πρωθυπουργό Σαμαρά και για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της AJC, Ντέιβιντ Χάρις, ο οποίος πρόσθεσε ότι «αν και η συνάντηση του με (στέλεχος) της Χρυσής Αυγής προκαλεί από μόνη της, η έκφραση συμπαράστασης του για το κόμμα –στην πραγματικότητα για την εγκληματική αυτή οργάνωση, όπως την χαρακτήρισε η κυβέρνηση-, είναι απίστευτη».
Στην ανακοίνωση της προς τα μέλη της, η AJC αναφέρει ότι «στο βίντεο, ο Μπαλτάκος λέει στον Ηλία Κασιδιάρη, βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ότι ο πρωθυπουργός κίνησε τη διαδικασία έρευνας εναντίον της για να έχει πολιτικό κέρδος. Στην απ’ ότι φαίνεται φιλική συνομιλία, ο Μπαλτάκος αναφέρεται στην υπόσχεση του κ. Σαμαρά να «ξεριζώσει» τη Χ.Α. όταν μίλησε στα μέλη της AJC στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο».
«Καταδικάζουμε αυτό το βίντεο», τονίζει ο κ. Χάρις, ο οποίος αναφέρει επίσης ότι «σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη την επομένη της παραίτησής του, ο Μπαλτάκος δήλωσε ότι «μπορεί να υπάρχουν περισσότερα βίντεο και ότι μπορεί να έχει πει περισσότερα πράγματα».
Ο κ. Χάρις βγάζει από το κάδρο της κριτικής τον κ. Σαμαρά, καθώς σημειώνει ότι «το περιστατικό αυτό πρέπει να προκάλεσε πραγματικό σοκ για τον πρωθυπουργό Σαμαρά, ο οποίος έχει δείξει ισχυρή ηθική και πολιτική ηγεσία στην αντιμετώπιση της Χ.Α.».
«Την ίδια στιγμή –αναφέρει ο κ. Χάρις- είμαστε ενθαρρυμένοι με το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, το δικαστικό και νομοθετικό σώμα θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τη Χ.Α., ο ρατσισμός και η ξενοφοβία της οποίας απειλούν τη Δημοκρατία στην Ελλάδα».
Σκληρή ανακοίνωση και από το Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο
Σχετικά με τη συνομιλία Μπαλτάκου – Κασιδιάρη, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την βαθιά του θλίψη για το γεγονός ότι πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος είχε διαβουλεύσεις με ένα δεδηλωμένο αντισημίτη και αρνητή του Ολοκαυτώματος.
“Επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας και καλούμε τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν από κοινού τα μορφώματα του Ναζισμού στη χώρα μας, στα πλαίσια πάντοτε του Συντάγματος και του κράτους Δικαίου.
Η Ελλάδα και η Ευρώπη, 70 χρόνια μετά την αποκάλυψη της Χιτλερικής βαρβαρότητας, οφείλουν να απομονώσουν τους νοσταλγούς του Ναζισμού και τους εκφραστές του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού για την προστασία της δημοκρατίας και του πολιτισμού 

μας.
ykavitos.gr/
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template