Θρίλερ με το Morning Glory..Το γκαζάδικο με σημαία Β.Κορέας που μεταφέρει 234.000 βαρέλια αργού,αξίας 25.εκατ $

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Συναγερμός σήμανε στην Λιμενική Αστυνομία της Κύπρου μετά από πληροφορία ότι δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει παράνομο φορτίο πετρελαίου, αξίας 25 εκατ. δολαρίων, εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Λεμεσού. Η Αστυνομία καταδίωξε στα ανοιχτά της Κύπρου και, συγκεκριμένα της Λεμεσού, το πλοίο, το πλήρωμα του οποίου δεν έχει δώσει σήμα από την 1η Μαρτίου, και θεωρείται ότι έχει καταληφθεί από αγνώστους.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλήρωμα του πλοίου Morning Glory, με σημαία Βόρειας Κορέας, μόλις αντιλήφθηκε τη Λιμενική Αστυνομία, ανέπτυξε ταχύτητα στην προσπάθεια του να διαφύγει.
Tο Morning Glory, φόρτωσε παράνομα 234.000 βαρέλια αργού στο ανατολικό λιμάνι του Es Sidr της Λιβύης που παραμένει υπό τη διοίκηση ανταρτών που δεν ελέγχει η Τρίπολη. Το λιβυκό πολεμικό ναυτικό επιχείρησε να σταματήσει το δεξαμενόπλοιο και να το συνοδεύσει σε λιμάνι της κυβέρνησης της Λιβύης στις 10 Μαρτίου, αλλά το πλοίο κατόρθωσε να διαφύγει παρότι το ναυτικό άνοιξε πυρ εναντίον του. Από τις αρχές της χώρας εκφράστηκε η εκτίμηση ότι κατευθύνεται προς αιγυπτιακά νερά αναφέρει το deal.gr
Το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας παρακολουθούν συνεχώς την πορεία του δεξαμενόπλοιου.
Σύμφωνα με το κυπριακό κανάλι Σίγμα, για την υπόθεση εντοπίστηκαν και ανακρίθηκαν δύο κύπριοι οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας παραμένουν, χωρίς να τελούν υπό κράτηση, ένα Ισραηλινός με πολωνικό διαβατήριο 50 χρονών, ένας 44χρονος Γάλλος με διπλωματικό διαβατήριο της Σενεγάλης και ένας 59χρονος Ισραηλίτης με διπλωματικό διαβατήριο Αφρικής. Οι πληροφορίες του κυπριακού καναλιού αναφέρουν ότι οι τρεις λειτουργούν ως μεσάζοντες άλλου προσώπου για αγορά του παράνομου πετρελαίου
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως και άλλα γειτονικά κράτη, έγιναν στις 11 Μαρτίου αποδέκτες αιτήματος της κυβέρνησης της Λιβύης για παροχή βοήθειας για την επιστροφή της κλαπείσας ποσότητας πετρελαίου.
Την Παρασκευή το Morning Glory, εντοπίστηκε στα 18 ναυτικά μίλια από την Κυπριακή Δημοκρατία (εντός διεθνών υδάτων).
Όπως σημειώνεται, οι αρμόδιες αρχές, τέθηκαν σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο το εν λόγω δεξαμενόπλοιο να εισερχόταν στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το δεξαμενόπλοιο δεν αιτήθηκε άδειας ελλιμενισμού σε λιμάνι της Δημοκρατίας.
Σήμερα Σάββατο, το δεξαμενόπλοιο Morning Glory άλλαξε την πορεία του προς νοτιοανατολική κατεύθυνση σε διεθνή ύδατα. Οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες της Δημοκρατίας παρακολουθούν συνεχώς την πορεία του σε συνεργασία και συντονισμό με τρίτες χώρες και την κυβέρνηση της Λιβύης, καταλήγει η ανακοίνωση.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template