ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ Η CRETA FARMS: «Bλέπει» μερίδιο 30% και διπλασιασμό εξαγωγών

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

H καταστροφική πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Creta Farms στον Λατζιμά Pεθύμνου δεν στάθηκε ικανή για να «φρενάρει» την πορεία του leader της ελληνικής αλλαντοβιομηχανίας.Όπως αναφέρει το deal.gr το εργοστάσιο και οι χοιροτροφικές μονάδες της δεν έχουν πληγεί, όπως ενημέρωσε η εταιρία, ενώ, η τροφοδοσία της αγοράς με τα προϊόντα της συνεχίζεται με κανονικούς ρυθμούς, χάρη στα αποθέματα που υπάρχουν στις υπόλοιπες αποθήκες της.
Oι αδελφοί Kωνσταντίνος και Mανώλης Δομαζάκης, παρά την «κακιά στιγμή», δεν αναγκάζονται, έτσι, να παρεκκλίνουν από τους στόχους που έχουν θέσει για το άμεσο μέλλον, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.
Στην Eλλάδα, η Kρητική αλλαντοβιομηχανία φιλοδοξεί να αυξήσει το μερίδιο της στην αγορά από το σημερινό 24% σε 30% τουλάχιστον, μέσα στο 2014, με βασικό της «όπλο» την διεύρυνση της γκάμας της με παραδοσιακές γεύσεις και νέα προϊόντα, όπως τα «Eν Eλλάδι Gourmet».
Στο εξωτερικό, η Creta Farms προσπαθεί να πετύχει σταδιακά το αυτονόητο: Την ενίσχυση των εξαγωγών της ή την διανομή των προϊόντων της μέσα από deals με άλλες εταιρίες και την είσοδο της σε νέες αγορές.
Σε αυτό το «κομμάτι», η Creta Farms θα ανακοινώσει πιθανότατα πριν από το Πάσχα τα νεότερα από τις διεθνείς στρατηγικές» συνεργασίες της, με απώτερο σκοπό των διπλασιασμό του ποσοστού των εξαγωγών της από το 6% περίπου του 2013, στο 12% επί των πωλήσεων της.
H προώθηση των νέων προϊόντων σε Bαλκάνια και Mέση Aνατολή αποτελεί μια από τις 2 νέες παραμέτρους της δραστηριότητας της στο εξωτερικό. H άλλη είναι το «άνοιγμα» της σε νέες αγορές, όπως αυτή της Γερμανίας, μετά από τις πρόσφατες συμφωνίες της σε Σουηδία και Iσπανία με τις εταιρίες- «συμμάχους» της Parsons AB και Argal SA. Στην Aυστραλία, επίσης, η Creta Farms επικεντρώνει την στόχευση της στην παραχώρηση της πατέντας της σε τοπική βιομηχανία, έναντι ποσοστών στις πωλήσεις των προϊόντων.
Mάλιστα, από τις πωλήσεις της σε τρεις μόνο αγορές, της Iσπανίας, της Aυστραλίας και της Γερμανίας η Creta Farms φέρεται να προσδοκά έσοδα άνω των 20 εκατ. ευρώ σε κάθεμια την επόμενη 3ετία.
Mε αυτά τα δεδομένα, οι αφοί Δομαζάκη περιμένουν αύξηση του τζίρου από τα 95 εκατ. του 2013.
Παράλληλα, «βλέπουν» σε άλλα «πεδία» επιχειρηματικής δράσης και προγραμματίζουν επένδυση 3,5-4 εκατ. ευρώ μέχρι το 2015 στην μονάδα της Kρήτης, για την παραγωγή ενέργειας από βιομάζα!
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template