50 εκατ. λίρες «πλήρωσε» το διαζύγιό του ο Αγά Χαν

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Η 10ετής διαμάχη του «απογόνου του Μωάμεθ» με την πριγκίπισσα Inaara με «φόντο» απιστίες και business
Μια διαμάχη 10 ετών στις αίθουσες των βρετανικών και γαλλικών δικαστηρίων και μια συμφωνία συμβιβασμού ύψους 50 εκατ. στερλινών είναι ο απολογισμός του γάμου του Αγά Χαν, του γνωστού δισεκατομμυριούχου playboy και πνευματικού ηγέτη των Ισμαηλιτών, με μια Γερμανίδα πριγκίπισσα
Η ιστορία του διαζυγίου, που εκτυλίχθηκε τόσο στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου όσο και στο γαλλικό σύστημα δικαιοσύνης, έφερε στην επιφάνεια τον άνθρωπο που ισχυρίζεται ότι είναι άμεσος απόγονος του Προφήτη Μωάμεθ.
Ο 77χρονος Βρετανός μεγιστάνας των επιχειρήσεων, ο πλούτος του οποίου προέρχεται εν μέρει από τις δωρεές των πιστών του, παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Gabriele zu Leiningen το 1998.
Ο γάμος τελέστηκε στο κτήμα του Αγά Χαν, Aiglemont, βόρεια του Παρισιού, με την πριγκίπισσα, μια πρώην τραγουδίστρια της ποπ που βρίσκεται στη λίστα διαδοχής για το βρετανικό θρόνο –αν και δεν... πλασάρεται σε καθόλου καλή θέση- ασπάστηκε το Ισλάμ και υιοθέτησε το όνομα Inaara Aga Khan. Το ζευγάρι απέκτησε ένα γιο, τον πρίγκιπα Aly, αλλά το 2004, ο γάμος τους διαλύθηκε και οι δύο σύζυγοι ανακοίνωσαν το χωρισμό τους.
Η πριγκίπισσα Inaara κατηγόρησε τον Αγά Χαν για απιστία και προσέλαβε ιδιωτικό ντετέκτιβ για να τον παρακολουθήσει, καθώς εκείνος γυρνούσε ανά την υφήλιο. Ακολούθησε ένας νομικός «ψυχρός πόλεμος», διάρκειας 10 ετών, ο οποίος ξεκίνησε από τη Βρετανία και θεωρείται μια από τις πιο κοστοβόρες υποθέσεις διαζυγίου στην ιστορία.
Ο Αγά Χαν γεννήθηκε στην Ελβετία, αλλά είναι Βρετανός υπήκοος, ενώ περνά τον περισσότερο καιρό του στο chateau του, στη Γαλλία. Εύλογα, λοιπόν, με ένα τέτοιο lifestyle, κάποιοι ειδικοί είχαν υπολογίσει ότι θα αναγκαζόταν να πληρώσει έως και μισό δισεκατομμύριο στερλίνες, για να πάρει το διαζύγιο από την πριγκίπισσα σύζυγό του.
Όμως, όταν η υπόθεση κατέρρευσε στη Βρετανία και μεταφέρθηκε στις αίθουσες των γαλλικών δικαστηρίων, τα πράγματα άλλαξαν. Ο Αγά Χαν είναι τυχερός γιατί στη Γαλλία, οι διατροφές που εκδικάζουν τα δικαστήρια στις υποθέσεις διαζυγίου είναι κατά κανόνα πολύ χαμηλότερες.
Γαλλικό δικαστήριο είχε εκδικάσει αρχικά το ποσό των 10,3 εκατ. στερλινών για την πριγκίπισσα Inaara, αλλά ανώτερο δικαστήριο το ανέβασε στα 54 εκατ. στερλίνες. Πρόκειται μεν για το ακριβότερο διαζύγιο στην ιστορία της Γαλλίας, όμως, με δεδομένη την περιουσία του, ο Αγά Χαν θεωρείται ότι τη... γλίτωσε φθηνά.
Για αυτό και η υψηλή κοινωνία της Ευρώπης ξαφνιάστηκε όταν πέρυσι, ο γνωστός φιλάνθρωπος ανακοίνωσε ότι θα προσβάλει την απόφαση. Έτσι, έδινε συνέχεια σε μία υπόθεση που είχε ήδη τραβήξει επτά χρόνια, ενώ αναγκαζόταν στο μεσοδιάστημα να παραμείνει παντρεμένος με την εν διαστάσει σύζυγό του.
Στο μεταξύ, ο Αγά Χαν φέρεται να συνήψε σχέση με την Beatrice von der Schulenburg, την πρώην σύζυγο του επικεφαλής μιας γνωστής εταιρείας head hunters του City.
Πολλοί πίστεψαν ότι ο πνευματικός ηγέτης, που βρίσκεται περίπου στα μέσα της έβδομης δεκαετίας της ζωής του, θα έσπευδε να προχωρήσει σε έναν τρίτο γάμο, μόλις το γαλλικό δικαστήριο έβγαζε την τελική του απόφαση. Αυτή η στιγμή ήρθε την περασμένη εβδομάδα, όταν το δικαστήριο ενέκρινε τους όρους μιας εμπιστευτικής συμφωνίας συμβιβασμού.
Αν και οι δικηγόροι δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τους όρους της συμφωνίας, είπαν μόνο ότι ο γάμος έληξε κοινή συναινέση.
Πλέον, ο Αγά Χαν μπορεί να επικεντρωθεί και πάλι στις φιλανθρωπικές επενδύσεις του, στο πλαίσιο των οποίων χρησιμοποιεί την τεράστια περιουσία του για να συντηρήσει επιχειρήσεις του αναδυόμενου κόσμου.
Ο Αγά Χαν απέκτησε τη θέση του ηγέτη των Ισμαηλιτών, που αποτελούν μια μυστικιστική σέκτα του Ισλάμ, όταν ήταν 20 ετών, το 1957, διαδεχόμενος τον πατέρα του, τον σερ Sultan Muhammad Shah Aga Khan III.
deal.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template