Ο Mark Zuckerberg γνωρισε την συζυγό του σε τουαλέτα φορά το ιδιο φούτερ αλλάζει μόνο σκέψεις

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ο Mark Zuckerberg δεν είναι το είδος του ανθρώπου που γιορτάζει με ιδιαίτερα συναισθηματικό τρόπο τις επετείους. Όμως, φέτος, είναι μια χρονιά με μεγάλη σημασία για εκείνον, καθώς στις 4 Φεβρουαρίου η εταιρία την οποία ίδρυσε από το δωμάτιό του στην εστία του Χάρβαρντ
, η Facebook, συμπλήρωσε 10 χρόνια ζωής.
Ο ίδιος κλείνει τα 30 του χρόνια το Μάιο, ενώ φέτος συμπληρώνονται και 10 χρόνια από το πρώτο του ραντεβού με την Priscilla Chan, την οποία γνώρισε περιμένοντας στη σειρά για την τουαλέτα στο πάρτι κάποιας αδελφότητας του Χάρβαρντ και αρκετά χρόνια αργότερα, παντρεύτηκε.
Μπροστά σε μια τόσο σημαδιακή για εκείνον χρονιά, ο Zuckerberg δεν θα μπορούσε παρά να έχει θέσει στον εαυτό του πολύ συγκεκριμένους στόχους. Το συνηθίζει, άλλωστε. Το 2010 υποσχέθηκε στον εαυτό του να μάθει κινέζικα, το 2011 να τρώει μόνο ζώα που σκοτώνει ο ίδιος και το 2013 να γνωρίζει τουλάχιστον ένα νέο άτομο κάθε μέρα. Έτσι, το φθινόπωρο, άρχισε να καταγράφει χιλιάδες σκέψεις σε χαρτιά. Οι σκέψεις του αυτές σχημάτισαν τελικά τα σχέδιά του για την επόμενη 3ετία, 5ετία και 10ετία. Στόχος του για φέτος είναι να γράφει τουλάχιστον ένα ευχαριστήριο σημείωμα κάθε μέρα. Να αφιερώνει αρκετό χρόνο ώστε να το σκεφτεί καλά και να το στέλνει μέσω email ή παραδοσιακού ταχυδρομείου.
«Είναι σημαντικό για εμένα, γιατί είμαι ένα μάλλον επικριτικό άτομο», εξηγεί σε πρόσφατη συνέντευξή του σε αμερικανικό περιοδικό. «Πάντα θεωρώ ότι τα πράγματα θα έπρεπε να είναι καλύτερα και δεν είμαι ποτέ ευχαριστημένος με το πώς εξελίσσονται, με το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουμε ή με την ποιότητα των ομάδων που φτιάχνουμε. Αλλά εάν το δει κανείς υποκειμενικά, τα πηγαίνουμε πολύ καλά σε αρκετούς από αυτούς τους τομείς. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να είμαι ευγνώμων για αυτό».
Μήπως ο αιώνιος έφηβος του ίντερνετ άρχισε να ωριμάζει; Η εικόνα του λέει το αντίθετο. Παρότι είναι πια ο ιδιοκτήτης μιας τεράστιας επιχείρησης, αξίας δεκάδων δισ. δολαρίων, δεν εγκαταλείπει τη γνωστή «στολή» του.

 Φορά ακόμα φούτερ με κουκούλα, γκρίζο t-shirt και τζιν. Τουλάχιστον, έχει εγκαταλείψει τις πλαστικές σαγιονάρες που για χρόνια αποτελούσαν το σήμα κατατεθέν του, έστω και για μια εξίσου ανέμελη επιλογή: Ένα ζευγάρι μαύρα αθλητικά της Nike.
Το σίγουρο, όμως, είναι ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Facebook έχει πολλούς λόγους να είναι ευγνώμων. Το site κοινωνικής δικτύωσης που δημιούργησε χρησιμοποιείται από 1,23 δισ. άτομα σε όλο τον κόσμο.
Η εταιρία του αξίζει 135 δισ. δολάρια και αναμένεται να αγγίξει τα 150 δισ. δολάρια γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη στην επιχειρηματική ιστορία. Τα τελευταία της αποτελέσματα εντυπωσίασαν τη Wall Street, εν μέρει εξαιτίας του επιτυχημένου «περάσματός» της στα κινητά τηλέφωνα.
Και παρότι στα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα της Facebook, τα έσοδά της από τη χρήση μέσω κινητών τηλεφώνων και tablets ήταν υψηλότερα από εκείνα που παρήγαγε στους παραδοσιακούς υπολογιστές, ο Zuckerberg, με το γνωστό του επικριτικό στυλ, λέει ότι αυτή η μετάβαση προς τις mobile υπηρεσίες δεν ήταν όσο γρήγορη θα έπρεπε.
Με την ευκαιρία των 10ων γενεθλίων του Facebook, ο νεαρός ιδρυτής της γνωρίζει καλά ότι η εταιρία του πρέπει τώρα να βρει νέες διεξόδους για να συνεχίσει να αναπτύσσεται. Με δεδομένο ότι σχεδόν 1 στους 2 χρήστες του ίντερνετ παγκοσμίως έχει ήδη ένα λογαριασμό στο Facebook, η επανάληψη των ρυθμών ανάπτυξης των χρόνων που πέρασαν είναι ένας στόχος τουλάχιστον ουτοπικός.
deal.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template