Θύελλα στη ΝΔ με Τζιτζικώστα - Ιωαννίδη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας!

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ναρκοπέδιο για τη Νέα Δημοκρατία γίνονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές στη βόρεια Ελλάδα μετά τη “μονομερή” απόφαση του Απόστολου Τζιτζικώστα να ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.Η ανακοίνωση του νυν περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα ήρθε μετά από ένα θρίλερ διαβουλεύσεων που ξεκίνησε χθες το βράδυ κι έρχεται να εντείνει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΝΔ στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων σε κομβικούς Δήμους και Περιφέρειες.
Χθες το βράδυ ο κ. Τζιτζικώστας δέχθηκε δύο τηλεφωνήματα από την Συγγρού και από το επιτελείο του Μαξίμου, με τα οποία ενημερώθηκε ότι η ΝΔ δεν θα του έδινε τελικά το χρίσμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που είχε λάβει ο ίδιος από υψηλόβαθμους παράγοντες του κόμματος εδώ και αρκετό καιρό.
O κ. Τζιζικώστας “κόπηκε” προκειμένου να δοθεί το “χρίσμα” του υποψήφιου Περιφερειάρχη στον Γιάννη Ιωαννίδη
Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Τζιτζικώστας “κόπηκε” προκειμένου να δοθεί το “χρίσμα” του υποψήφιου Περιφερειάρχη στον Γιάννη Ιωαννίδη – μια απόφαση, στην οποία φέρεται να είχε καθοριστικό ρόλο ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.
Αρχικά, ο κ. Ιωαννίδης προοριζόταν να κατέβει ως υποψήφιος της ΝΔ στο δήμο της Θεσσαλονίκης – ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις για το πρόσωπό του ήταν άκρως αποθαρρυντικές, ενώ το κλίμα ήταν αρνητικό και από την πλευρά των κεντρώων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.
Οι μυστικές δημοσκοπήσεις, άλλωστε, στη Θεσσαλονίκη – όπως έχει ήδη γράψει το theTOC.gr – δείχνουν ότι ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης σαρώνει ακόμη και στο λεγόμενο “αστικό” κομμάτι των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ενδεικτικό, άλλωστε, ότι ο ίδιος ο Απόστολος Τζιτζικώστας είχε προτείνει πρόσφατα στην ηγεσία της ΝΔ να στηρίξει επισήμως την υποψηφιότητα Μπουτάρη για το Δήμο.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας απέρριψε την πρόταση να κατέβει υποψήφιος με τη ΝΔ στο Δήμο Θεσσαλονίκης
Χθες το βράδυ, και μετά την αλλαγή σχεδίων για την υποψηφιότητα Ιωαννίδη, προτάθηκε στον κ. Τζιτζικώστα να είναι εκείνος υποψήφιος για το Δήμο – προοπτική, που ο ίδιος απέρριψε κατηγορηματικά. Και σήμερα προχώρησε στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χωρίς το χρίσμα, γεγονός που δημιουργεί πλέον μείζον εσωτερικό ζήτημα για τη ΝΔ.
Ο συνδυασμός με τον οποίο ο νυν περιφερειάρχης κατέρχεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου έχει το όνομα «Αλληλεγγύη: Σύγχρονη Ανθρώπινη Μακεδονία» και όπως δήλωσε ο ίδιος η παράταξη του απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας. «Στόχος είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να είναι η πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδας που θα βγει από την κρίση. Έχουμε την εμπειρία, αποδείξαμε ότι έχουμε και την ικανότητα να το πετύχουμε», αναφέρει σε ανακοίνωση του.
Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πώς θα αντιδράσει η ηγεσία της ΝΔ και ποιές θα είναι οι περαιτέρω εξελίξεις στις υποψηφιότητες του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Μακεδονία.
Στελέχη της ΝΔ, πάντως, επεσήμαναν ότι προκαλεί αίσθηση το “άδειασμα” Τζιτζικώστα, καθώς ο πατέρας του νυν Περιφερειάρχη Γιώργος Τζιτζικώστας ήταν στενός φίλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και τον είχε ακολουθήσει μάλιστα και στην Πολιτική Ανοιξη.
thetoc.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template