Ποιες τροφές μπορούν να καταναλωθούν και μετά την ημερομηνία λήξης;

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Η κατανάλωση των τροφίμων ύστερα από την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης απαγορεύεται. Ωστόσο,σύμφωνα με την Βρετανίδα σύμβουλο προστασίας φυσικών πόρων κάποια προϊόντα μπορούν να καταναλωθούν και μετά τη λήξη τους καθώς η ημερομηνία προτεινόμενης κατανάλωσης δεν αφορά για όλα τα τρόφιμα την ασφάλεια αλλά τη γεύση.
Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει η Ντάνα Γκάντερς οι τροφές που κάνουν οικονομία στην τσέπη μας αλλά όχι στην υγεία μας είναι οι παρακάτω:

Πατατάκια

Τα πατατάκια από τορτίγια διατηρούνται ακόμη και ένα μήνα μετά την ημερομηνία λήξης, αν και μπορεί να μην είναι τόσο τραγανά και γευστικά.

Σοκολάτα
Η γλυκιά λιχουδιά μπορεί να καταναλωθεί και μετά την ημερομηνία λήξης της. Η λευκή επικάλυψη που συνήθως εμφανίζεται οφείλεται στην έκθεση του προϊόντος στον αέρα.

Αυγά

Σύμφωνα με την Γκάντερς τα αυγά εάν διατηρούνται σε θερμοκρασία κάτω από 5 βαθμούς Κελσίου.αντέχουν από τρεις έως πέντε εβδομάδες.

Γάλα

Το γάλα είναι ένα προϊόν που εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς αν έχει χαλάσει. Οδηγός... η μυρωδιά και η κακή γεύση του χαλασμένου γάλακτος. Η καλύτερη θερμοκρασία συντήρησης για το γάλα είναι οι 2 βαθμοί Κελσίου

ygeianews.gr

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template