Ο Αλεξανδρος Δουμάς συχνά εξυμνουσε στα εργα του την Γαλλικη κρεμμυδοσουπα.Soupe al oignon λοιπον ενα πιατο απλο ναι,φτωχο ομως οχι μιας και ειναι υψηλης γαστρονομικης αντιληψης.
Ενα πιατο της κλασικης Γαλλικης κουζινας.Τα κρεμμυδια δινουν μονο γλυκητητα και ο ζωμος κρεατος κανει τα υπολοιπα.Αν παλι χρησιμοποιησετε φυσικο ζωμο το αναγετε ως πιατο σε απλως πολυτιμο
. Θα χρειαστειτε 1 λιτρο ζωμο κρεατος,2 κρεμμυδια μετρια ,50 γρ. βουτυρο,4 αβγα ,4 φετες ψωμιου,μυρωδικα για τον ζωμο,20 γρ. μαυρη ζαχαρη,λιγη παρμεζανα για τα κρουτ.
Αφου εχουμε δωσει μια 10λεπτη βραση στον ζωμο,με τα μυρωδικα αποσυρουμε ,σουρωνοντας σε ενα μπωλ.
Στην συνεχεια καραμελωνουμε τα κρεμμυδια με το βουτυρο και την ζαχαρη,με δυο σταγονες λεμονι.Προσθετουμε τον ζωμο και βραζουμε για 5'
.Μοιραζουμε σε 4 πυριμαχα,σπαμε στο καθενα απο ενα αβγο και τα βαζουμε στο grill,πανω αντισταση του φουρνου για 10'.
Παραλληλα ετοιμαζουμε τα κρουτ με το να κοψουμε φετες ψωμιου, να τις πασπαλησουμε με παρμεζανα και να τις βαλουμε και αυτες στο grill.
με εκτιμηση chef dimitris.
Υ.γ αν θελετε μπορειτε να επικοινωνησετε μπορειτε στο dimitris45661@gmail.com.
0 comments:
Πείτε μας την γνώμη σας
Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !