Όταν ο Άκης τηλεφώνησε στον Δένδια για την Βίκυ

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ανάμεσα στα συχνά τηλεφωνήματα με τους στενούς συνεργάτες του και την ηγεσία της αστυνομίας αλλά ακόμη και με τον πρωθυπουργό, που έχει το τελευταίο διάστημα ο εκ των «πρωταγωνιστών» της επικαιρότητας υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, έλαβε πρόσφατα μια διαφορετική κλήση.
Όπως τον πληροφόρησαν οι συνεργάτες του στην άλλη άκρη της γραμμής βρισκόταν ένας πρώην συνάδελφος του στη Βουλή, κορυφαίος υπουργός άλλοτε, «ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς» όπως είχε γραφεί, «VIP» κρατούμενος όπως χαρακτηρίζεται σήμερα, ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
Ο καταδικασμένος για την υπόθεση του μαύρου πολιτικού χρήματος, είχε υποβάλλει αίτημα επικοινωνίας με τον υπουργός Δημόσιας Τάξης, το οποίο ο Νίκος Δένδιας έκανε δεκτό παίρνοντας το τηλέφωνο στο χέρι για να συνομιλήσει μαζί με τον υπόδικο σήμερα – ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κάποτε.
Ασφαλείς πληροφορίες του spirospero.gr, αναφέρουν ότι η συζήτηση των δύο ανδρών περιστράφηκε αποκλειστικά και μόνο γύρω από την παράκληση που υπέβαλλε ο Ακης Τσοχατζόπουλος με την ιδιότητα του συζύγου μιας γυναίκας η οποία βρίσκεται και αυτή έγκλειστη στις φυλακές, μιας μάνας που ξέρει ότι το μικρό παιδί της μεγαλώνει χωρίς τους γονείς του, και η ίδια καθημερινά αποστασιοποιείται όλο και περισσότερο από την πραγματικότητα.
Η Βίκυ Σταμάτη που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του συζύγου της από εξοπλιστικά προγράμματα και δεν της δόθηκε αναστολή στην έφεση μετετάχθη στις 9 Οκτωβρίου, στο ψυχιατρείο των φυλακών με απώλεια συνείδησης. Από εκεί κρίθηκε από τους γιατρούς απαραίτητη η μεταγωγή της στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, όπου μάλιστα εισήχθη μέρα εφημερίας, μαζί με πλήθος άλλων ασθενών.
Αυτό που ξεχώριζε την γυναίκα με το απλανές βλέμμα από τους άλλους ασθενείς που εισήχθησαν την ίδια μέρα στο Ψυχιατρείο ήταν η αστυνομική της φρουρά, δύο αστυνομικοί που την ακολουθούσαν διακριτικά μεν αλλά σε μικρή απόσταση, χωρίς όχι μόνο να την χάνουν ούτε λεπτό από τα μάτια τους, αλλά να είναι σκιές της σ τις λιγοστές κινήσεις της.
Και όταν οδηγήθηκε τελικά στο δωμάτιο νοσηλείας της, οι δύο αστυνομικοί στρατοπέδευσαν στην είσοδο φυλάσσοντας με σχολαστικότητα την κρατούμενη τους και παρακολουθώντας εξεταστικά με προσοχή το προσωπικό –νοσηλευτές και γιατρούς- που εισέρχονταν και εξέρχονταν του θαλάμου.
Στο μεταξύ η ίδια καθισμένη στο κρεβάτι της, στο ένα από τα τρία κρεβάτια που διαθέτει ο θάλαμος, είτε κλαίγοντας, είτε κοιτάζοντας τον τοίχο, πέρασε το πρώτο της 24ωρο στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ως ασθενής η Βίκυ Σταμάτη «χρεώθηκε» στο 1ο Τμήμα που χαρακτηρίζεται μία καλή κλινική τουλάχιστον από πλευράς υποδομών. Διαθέτει 9 θαλάμους, τρίκλινους, με τον κάθε έναν να έχει δικό του μπάνιο. Αρχικά ως κρατούμενη εισήχθη σε θάλαμο χωρίς άλλους «συγκατοίκους» ενώ ξεκίνησε προσπάθεια εσωτερικής μετακίνησης της, από το πρώτο τμήμα στο όγδοο, ένα τμήμα που μπορεί να νοσηλεύσει μικρότερο αριθμό ασθενών με θετικές συνέπειες για την περίθαλψή τους.
Με καμβά τις εικόνες αυτές της συζύγου του, που φαίνεται να τις παρακολουθεί με τα μάτια της καρδιάς του ο Ακης Τσοχατζόπουλος, αποφάσισε να δοκιμάσει την δύναμη της ψυχής και όχι της πολιτικής και απευθυνόμενος ως άνδρας προς άνδρα στον Νίκο Δένδια τον παρεκάλεσε να προσφέρει στην γυναίκα με το χαμένο βλέμμα, τουλάχιστον λίγο περισσότερο «ιδιωτικό χώρο», λίγη περισσότερη προστασία από τα «άγρυπνα βλέμματα των φρουρών της».
Απαντώντας στο αίτημα αυτό, παραμέρισε την βαριά πολυετή κάθειρξη του Ακη και συνομιλώντας με τον πρώην συνάδελφο, με τον οποίο πολιτικά αντιπαρατέθηκε πολλές φορές στο παρελθόν από το βήμα της Βουλής αλλά και αντάλλαξε, ίσως και περισσότερες φορές, λόγια ανθρώπινα - καθημερινά στο περιστύλιο, όλα αυτά τα χρόνια, ο Νίκος Δένδιας, τον καθησύχασε λέγοντας του ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν.

Λίγο αργότερα και σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του spirospero.gr ο υπουργός με διακριτικότητα έδωσε εντολή να αποσυρθεί ο ένας από τους δύο αστυνομικούς φρουρούς της Βίκυς Σταμάτη και ο παραμένων αστυνομικός να ασκήσει πλέον τα καθήκοντα του με περισσότερο διακριτικό τρόπο, στον ευαίσθητο νοσηλευτικό χώρο όπου βρίσκεται κρατούμενη η σύζυγος του «ανθρώπου που θα γινόταν βασιλιάς».
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template