Ανακοίνωση - Πρόσκληση Οικονομολόγων Εφοριακών Φοροτεχνικών ,Λογιστών,Τραπεζικών

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Aγαπητές/οί Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι ,Οικονομολόγοι :
Μελετητές , Εφοριακοί , Οικονομολόγοι στις Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις, Διευθυντές και Στελέχη Λογιστικών Γραφείων, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Φοροτεχνικοί, Λογιστές των Επιχειρήσεων, Τραπεζικοί, Kαθηγητές λογιστικής και όποιοι άλλοι ασχολείσθε με λογιστικές-φορολογικές-οικονομικές εργασίες.
Από το 1980 που ιδρύθηκε το Οικονομικό Επιμελητήριο έπρεπε να έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις οικονομικές, φορολογικές κλπ λειτουργίες της χώρας μας. όμως από την ίδρυσή του έως τώρα έχει διοικηθεί από τούς αντιπροσώπους των Πολιτικών Κομμάτων.
Δεν έδρασε ποτέ ως φορέας έκφρασης των 75.000 Ελλήνων οικονομολόγων, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι, ως μέλη, στα μητρώα του.
Γι αυτό και από τούς 75.000 οικονομολόγους μόνο οι 22.000 περίπου έρχονται και ψηφίζουν κάθε τριετία.
Σήμερα οι ίδιοι που το διοίκησαν στα πρώτα 33 χρόνια της ζωής του, που το κράτησαν στην αφάνεια θα μας ζητήσουν πάλι να τους ψηφίσουμε για να διατηρήσουν το Επιμελητήριο, το δικό μας Επιμελητήριο στην αφάνεια, στη σιωπή, στην απομόνωση.

Ας θυμηθούμε όμως πρώτα τις απραξίες και τις παραλείψεις τους από τότε που ιδρύθηκε το Επιμελητήριο, το 1980, μέχρι σήμερα :

1. Τι έκαναν οι εκλεγμένοι για την πολύπλοκη , εξοργιστική φορολογική νομοθεσία που έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους φορολογούμενους, επιχειρήσεις, φοροτεχνικούς και γενικά στην ελληνική οικονομία.
2. Τι έκαναν για το χρηματιστήριο και την ενημέρωση του ελληνικού λαού για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας της χώρας.
3. Πως αντέδρασαν όταν διορίζουν στα οικονομικά υπουργεία άσχετα άτομα με την οικονομία και την φορολογία (μηχανικούς - μηχανογράφους).
4. Τι έκαναν όταν οι κυβερνώντες καλούσαν ξένους συμβούλους και υποτίμησαν το σύνολο των ελλήνων οικονομολόγων.
5. Τι έκαναν για να αποτρέψουν την αποστολή λανθασμένων στοιχείων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι έκαναν για την διαμόρφωση του μνημονίου.
6. Πως αντέδρασαν όταν κόπηκαν οι μισθοί, τα επιδόματα, οι συντάξεις του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και έφτασαν οι εργαζόμενοι σε απόγνωση.
7. Τι έκαναν όταν οι κυβερνήσεις με λανθασμένες πολιτικές διαδικασίες και νόμους, κατέστρεψαν την οικοδομική δραστηριότητα.
8. Ποιες συμβουλές έδωσαν για να βγει η Ελλάδα από την ύφεση, για να στηριχθεί η ελληνική εξαγωγική δραστηριότητα.
9. Δεν ασχολήθηκαν με την σταθεροποίηση, την ανάπτυξη της χώρας, την παραγωγική συμβολή των τραπεζών στην ελληνική επιχείρηση.
10. Δεν έκαναν τίποτα για την ελληνική επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων ούτε για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την επενδυτική πολιτική.
11. Δεν ασχολήθηκαν με την ανεργία και την αβεβαιότητα των συναδέλφων οικονομολόγων, την δημιουργία ενός πλαισίου εργασίας με ευελιξία και προσαρμοστικότητα βασιζόμενο στην γνώση και την επιστημονική κατάρτιση των εργαζόμενων.
12. Δεν ασχολήθηκαν με τις εισπράξεις των παρακρατημένων υπέρ του ΟΕΕ ποσών από τις αμοιβές των φοροτεχνικών που υπογράφουν ισολογισμούς. Εισπράττουν τις ετήσιες συνδρομές από τους δημοσίους υπαλλήλους αναγκαστικά, ενώ βάζουν τους οικονομολόγους κυρίως του ιδιωτικού τομέα να πληρώσουν συνδρομή το αργότερο μέχρι 40 ημέρες πριν τις εκλογές ποντάροντας στη μη έγκαιρη πληρωμή και την απόρριψη συμμετοχής στις εκλογές .
13. Έφεραν ειδικούς οικονομολόγους από Καναδά και δέχτηκαν πόρισμα ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες λογιστές είναι φοροφυγάδες. Θα το έκαναν ποτέ αυτό οι Ανεξάρτητοι Δικηγορικός ή Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ; ΠΟΤΕ !
14. Δεν έπραξαν κατάλληλα για την πιστοποίηση και την υπεράσπιση του Λογιστή – Φοροτεχνικού. Σκεφτείτε Συνάδελφοι, για το ίδιο προσφερόμενο φοροτεχνικό έργο ένας Νομικός προστατεύεται από το επαγγελματικό απόρρητο, ενώ ένας Λογιστής καταλήγει στον Κορυδαλλό!
15. Δεν έδειξαν προς τους επαγγελματίες οικονομολόγους φοροτεχνικούς την αλληλεγγύη τους και τους χαρακτηρίζουν ως ύποπτους για την ακεραιότητα, την αντικειμενικότητα, την επαγγελματική επάρκεια, την εχεμύθεια , την αξιοπρέπεια, την εγκατάλειψη του πελάτη και την μη τήρηση των νόμων για παραπλανητικά στοιχεία και πληροφορίες κ.α.
16. Δεν ανέλαβαν καμία πρωτοβουλία για να μας συσπειρώσουν και να μας κινητοποιήσουν ενεργητικά, ΟΧΙ στείρα-αντιπολιτευτικά, αλλά θετικά, για να βοηθήσουμε ως επιστήμονες και επαγγελματίες στη προσπάθεια της χώρας μας!

Όμως οι παραπάνω δημόσιοι υπάλληλοι και οι λοιποί από τους φοροτεχνικούς που τους ακολουθούσαν όλα αυτά τα χρόνια ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζουν ότι, ο κύκλος της δράσης τους έκλεισε. Αρκετά πιά.

Νέο Αίμα μπαίνει στη σκηνή.

Τώρα το Επιμελητήριο θα ζωντανέψει και θα πρωταγωνιστήσει στις δύσκολες ώρες που περνά η Ελληνική Οικονομία.
Τώρα θα υποστηριχθούν τα δίκια των Ελλήνων Οικονομολόγων, των δημοσίων υπαλλήλων, των φοροτεχνικών για το πτυχίο τους , τους μισθούς τους , τα επιδόματά τους και γενικά για την άμυνά τους, όπως κάνουν όλα τα άλλα επιμελητήρια και είναι παρόντα και Ενεργά γιατί τα μέλη τους έχουν μια γροθιά και μια δύναμη.

Η ΕΣΚΟ μπορεί νά βοηθήσει πρός αυτήν την κατεύθυνση !

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα , οι μέχρι σήμερα διοικήσεις των ανίδεων και πολυθεσιτών, σας απομόνωσαν από την ελληνική κοινωνία και δεν υποστήριξαν ποτέ τα συμφέροντά σας.

ΕΜΕΙΣ οι συνάδελφοι στην ΕΣΚΟ σας έχουμε αποδείξει ότι νοιαζόμαστε για σας. Υποστηρίξαμε πάντα όλα τα προβλήματα των οικονομολόγων και αναδείξαμε θέματα τα οποία κερδίσαμε στη συνέχεια και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό.
Σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και ο αγώνας μας θα ενταθεί και θα τους εμποδίσουμε να μας φιμώσουν και να συνεχίσουν ανενόχλητοι το καταστροφικό έργο τους.

Γιατί εμείς στην ΕΣΚΟ πιστεύουμε ότι :

1. Πρώτος στόχος της δράσης μας είναι Κόμματα και "Χρώματα" να μείνουν στο παρελθόν και να εστιάσουμε στο μέλλον με στόχο το Επιμελητήριο να γίνει ο οργανισμός που :
A. Θα διεκδικήσει επιστημονικό και συμβουλευτικό ρόλο ως προς την Πολιτεία, με βαρύνουσα γνώμη και άποψη, με στόχο την ανάπτυξη της χώρας.
B. Θα αναβαθμίσει την «ταυτότητα» των Οικονομολόγων στα πρότυπα άλλων χωρών, αλλά και επιμελητηρίων της πατρίδας μας, έτσι ώστε επιστημονική αναγνώριση, αξιοπρέπεια και κοινωνική καταξίωση να προκύψουν το συντομότερο.

2. Θα αποσαφηνίσουμε τον όρο «Απελευθέρωση του Επαγγέλματος», ξεκινώντας άμεσα με τις Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες , να ερευνούμε σε ποιά χώρα ισχύει το καθεστώς που συγκεκριμένοι κύκλοι θέλουν να επιβάλλουν στην Ελλάδα, έχοντας ως επιδίωξη μας το αυτονόητο ευρωπαϊκό κεκτημένο, την υιοθέτηση Κανόνων Αμοιβαιότητας (Reciprocity Rules) στο θέμα αναγνώρισης Επαγγελματικών Δικαιωμάτων.

3. Πρέπει στόχος μας να είναι η προστασία των Εφοριακών Συναδέλφων που βλέπουν τους μισθούς τους να εξανεμίζονται και μέχρι τέλος του έτους θα απολυθούν 3.500 άτομα. Εμείς ζητάμε Ελεγκτικό μηχανισμό , ο οποίος θα μπορέσει να μαζέψει την φοροδιαφυγή που μαστίζει την χώρα μας και Ελεγκτικός Μηχανισμός χωρίς Εφοριακούς δεν υφίσταται !!

4. Θα διαθέσουμε και θα διεκδικήσουμε ευρωπαϊκά κονδύλια για την συνεχιζόμενη και δια βίου κατάρτιση των μελών μας και θα διοργανώνουμε εξαμηνιαία ανοιχτά σεμινάρια αποφοίτων ΑΕΙ-ΑΤΕΙ-ΕΠΑΛ, συμμετέχοντας στις ημέρες καριέρας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μας, αγκαλιάζοντας τα παιδιά της γενιάς μας και καλωσορίζοντάς τα στην οικογένειά μας.

5. Να πετύχουμε και να αναδείξουμε την αξιοπρέπεια του επαγγέλματος μας και την επιστημονική του αναγνώριση , ενός επαγγέλματος που μέρα με την μέρα καταστρέφεται για την κοινωνία που έχει μείνει απροστάτευτη από αυτούς που από θεσμική θέση θα μπορούσαν να συνεισφέρουν για την Ελλάδα μας που την έχουν εγκαταλείψει.

Τέλος σας καλούμε να γίνεται Υποψήφιοι στο δικό ΣΑΣ ψηφοδέλτιο ώστε να πάρουμε Δύναμη από την Δύναμή σας , αλλά και ψηφοφόροι υποστηρικτές μιας ΙΔΕΑΣ που επιτέλους θα αλλάξει όλο το γίγνεσθαι του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΓΙΑΤΙ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ
ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ
" ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ "

ΙΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template