3-0 η Τσέλσι την Γουέστ Χαμ στο Αμπτον Παρκ 2 γκολ ο Λάμπαρντ

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Η Γουέστ Χαμ ήταν από τις αγαπημένες αντιπάλους του στο πρώτο πέρασμα από το Νησί. Στην επιστροφή του φυσικά ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν είχε κανέναν λόγο να χαλάσει αυτή την …ερωτική σχέση που είχε δημιουργήσει μαζί της. Στο να φτάσει όμως ο τεχνικός της Τσέλσι στο 6Χ6 κόντρα στα Σφυριά, συνέβαλε τα μέγιστα ο αρχηγός του. Ο Φρανκ Λάμπαρντ μπορεί για 10 αγωνιστικές να απείχε από το γκολ, κάτι που του συνέβη για πρώτη φορά από το 2003 σε τέτοιο βαθμό, αλλά ας όψεται και η δική του ιδιαίτερη σχέση με την πρώην αγαπημένη του. Ο 35χρονος μέσος άνοιξε και έκλεισε το σκορ στο εμφατικό πέρασμα των Μπλε με 3-0 από το «Απτον Παρκ», φτάνοντας τα πέντε γκολ στα ισάριθμα τελευταία ματς απέναντι στην πρώτη ομάδα της καριέρας του.

Η ευχάριστη βραδιά για τους φιλοξενούμενους ξεκίνησε στο 21. Τότε ο Ντεμέλ έκανε αβίαστα λάθος γύρισμα στον τερματοφύλακα του. Ο Οσκαρ πετάχτηκε, τσίμπησε τη μπάλα και ο Γιασκελάινεν τον ανέτρεψε καθαρά. 
Ο Λάμπαρντ ευστόχησε ως συνήθως από τα 11 βήματα και έδιωξε το όποιο άγχος είχε ο Ζοσέ στον πάγκο. Στο 34' ο Οσκαρ προτίμησε να χριστεί σκόρερ. Πήρε τη μπάλα μετά από ωραία ενέργεια του Αζάρ και με δυνατό πλασέ, πέφτοντας στο ημικύκλιο, σημάδεψε τη δεξιά γωνιά για το 2-0. Στο 42' λίγο έλειψε να γίνει το 3-0, αλλά ο Γιασκελάινεν τεντώθηκε για να βγάλει το πλασέ του Ετό.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν και προσπάθησαν να απειλήσουν. Στην καλύτερη στιγμή τους όμως (65') ο Ντιαμέ αφού πέρασε τρεις αντιπάλους και έδωσε έτοιμο γκολ, είδε τον Μαϊγκά να μην σκοράρει ανενόχλητος από μισό μέτρο. Το ματς κυλούσε με άσκοπες και ακίνδυνες σέντρες της Γουέστ Χαμ, ώσπου στο 82' ο Λάμπαρντ με σουτ στην κίνηση τη σκότωσε με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του.
Με αυτό τον εύκολο τρόπο και χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, η Τσέλσι διατήρησε την επαφή της με το -4 από την κουφή. Παράλληλα ο Μουρίνιο διεύρυνε το αήττητο σερί του και κόντρα στον Σαμ Αλαρνταϊς (5 νίκες, 2 ισοπαλίες). 
Ο τελευταίος πάλι είδε την ομάδα του να παραμένει χωρίς «τρίποντο» για πέμπτο σερί εντός έδρας παιχνίδι (3 ήττες, 2 ισοπαλίες) και κατ' επέκταση να ακροβατεί ακριβώς πάνω στο νήμα της παραμονής.

Γουέστ Χαμ (Σαμ Αλαρνταϊς): Γιασκελάινεν, Ντεμέλ, Ο' Μπράιεν, Νόουμπλ, Κόλινς, Τόμκινς, Τζο Κόουλ (40' Ντιαμέ), Κόλινσον (40' Μαϊγκά), Νόλαν (76' Τζάρβις), Μορισον, Ντάουνινγκ

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Ομπι-Μίκελ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Αζάρ, Οσκαρ (83' Σίρλε), Ετό (79' Μπα).
 Gazzetta
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template