ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ Ποιο θα είναι το νέο ελικόπτερο εφόδου των ΗΠΑ;

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ο αμερικανικός Στρατός βρίσκεται σε μια περίοδο όπου προσπαθεί να βρει το νέο επαναστατικό σχέδιο του μελλοντικού του ελικοπτέρου για να δημιουργήσει ένα νέο στόλο καθώς αυτός που είναι επιχειρησιακός σήμερα δεν έχει αλλάξει πρακτικά τα τελευταία 30 χρόνια.
Τέσσερις εταιρείες διαγωνίζονται αυτό τον καιρό για να παρουσιάσουν το νέο σχέδιο ελπίζοντας αυτό να είναι που να υιοθετηθεί τελικά από τον αμερικανικό Στρατό. ένα σχέδιο μοιάζει με ένα μικρό βαν με έλικες, ένα άλλο με το MV-22 Osprey –με στεροειδή- ένα σχέδιο περιέχει χαρακτηριστικά stealth και ένα τέλος βρίσκεται κάπου μεταξύ του UH-60 κσι του MV-22.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο αμερικανικός υπέγραψε μια συμφωνία «τεχνολογικής επένδυσης» με τέσσερις κοινοπραξίες και εταιρείες (δύο εταιρείες την Karem και την AVX aviation και δύο κοινοπραξίες τις Bell και Lockheed Martin, και Boeing με την Sikorsky) για την ανάπτυξη ισάριθμων πρωτοτύπων τα οποία θα αποτελέσουν με τη σειρά τους τη βάση για το νέο ελαφρύ και μέσου βάρους μεταφορικό ελικόπτερο των ΗΠΑ του 21ου αιώνα.



Αυτή είναι η πρόταση της Karem η οποία προτείνει το TR36TD Optimum Speed Tiltrotor (OSTR), το οποίο μοιάζει έντονα με το MV/V-22 Osprey. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως το TR36TD θα μπορεί να πετά με 662 χ.α.ω θα μπορεί να πετά και να πραγματοποιεί αιώρηση σε μεγαλύτερο ύψος από τα συμβατικά ελικόπτερα ενώ θα έχει μεγαλύτερη ακτίνα δράσης. Η ετιαρεία Karem είναι δημιούργημα του Abe Karem του ανθρώπου που σχεδίασε το γνωστό UAV MQ-1 Predator.



Αυτή είναι η πρόταση της AVX Aircraft. Το σχέδιο ομοιάζει με ένα μινι-βαν στο οποίο είναι προσαρμοσμένα δύο κύρια στροφεία το ένα πάνω από το άλλο όπως τα ρωσικά ελικόπτερα, συν δύο κινητήρες στο πίσω μέρος ώστε το AVX να μπορεί να αναπτύσσει τις ταχύτητες που επιθυμεί ο αμερικανικός Στρατός.



Επόμενη πρόταση είναι αυτή της Bell Helicopter & Lockheed Martinοι οποίες προτείνουν το σχέδιο V-280 Valor tiltrotor. Το τρίτης γενιάς αυτό ελικόπτερο θα μπορεί σύμφωνα με την κοινοπραξία να πραγματοποιεί αποστολές μεταφέροντας το διπλάσιο φορτίο με διπλάσια ταχύτητα και εμβέλεια και με αυξημένα περιθώρια ασφάλειας ενώ θα μπορεί να πραγματοποιεί αιώρηση σε πολύ μεγαλύτερο ύψος από ότι τα συμβατικά ελικόπτερα.



Τελευταία πρόταση για το μελλοντικό ελικόπτερο του αμερικανικού Στρατού είναι αυτή της Sikorsky Boeing. Το σχέδιο προβλέπει την ύπαρξη δύο στροφείων το ένα πάνω από το άλλο και φυσικά τον κινητήρα στο ουραίο τμήμα από όπου το ελικόπτερο θα μπορεί να αναπτύσσει τις υψηλές επιδόσεις που έχει ζητήσει ο Στρατός των ΗΠΑ ως απαίτηση για τις νέες αυτές σχεδιάσεις.

Πάντως για το αν κάποιο από αυτά τα φιλόδοξα κατορθώσει να μπει σε παραγωγή είναι άγνωστο προς το παρόν . Σε και εποχή όπου ο αμυντικός προϋπολογισμός των ΗΠΑ βαίνει μειούμενος είναι ζήτημα εάν έχει την πολυτέλεια μιας εξέλιξης που θα αποδειχτεί χρονοβόρα και κοστοβόρα. Για παράδειγμα για να μπορέσει να τεθεί σε υπηρεσία το Mv-22 Osprey χρειάστηκαν σχεδόν 30 χρόνια εξέλιξης, σκοτώθηκαν 36 άτομα σε ατυχήματα και δαπανήθηκαν δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι αμφίβολο εάν σήμερα οι ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα για ένα παρόμοιο πρόγραμμα εξέλιξης.  
πηγη

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template