Συμφωνία στο παρά πέντε Δημοκρατικοί -Ρεπουμπλικάνοι

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Σε συμφωνία κατέληξαν στο παρά πέντε, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, πάνω στο σχέδιο για τον ομαλό περιορισμό του χρέους και τη χρηματοδότηση της κεντρικής κυβέρνησης, μετέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) το Associated Press, που επικαλείται δηλώσεις Γερουσιαστή των Ρεπουμπλικανών. Υπενθυμίζεται ότι καταληκτική ημερομηνία για τη λήψη απόφασης αναφορικά με το χρέος ήταν η 17η Οκτωβρίου.Ειδικότερα, η Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, σκοπεύει να ψηφίσει επί του νομοσχεδίου που θα προκύψει από τη Γερουσία, στην οποία πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί, για την αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ και τον τερματισμό του κλεισίματος μέρους των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, δήλωσε συνεργάτης της ηγεσίας του σώματος αυτού. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα συγκεντρωθεί ο αριθμός των ψήφων που χρειάζεται για να δοθεί η τελική έγκριση του Κογκρέσου στη δικομματική πρόταση της Γερουσίας.

Ο Χάρι Ρέιντ, ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, σε δηλώσεις του μετά την επίτευξη συμφωνίας είπε ότι περιμένει τον ηγέτη των Ρεπουμπλικανών στο Σώμα, Μιτς Μακκόνελ, να ολοκληρώσει την άτυπη συνεδρίαση που έχει με τους υπόλοιπους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές, για να ξεκινήσουν οι επίσημες δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι ηγέτες των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στην αμερικανική Γερουσία άρχισαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος), εκ νέου τις διαπραγματεύσεις για να αρθεί το αδιέξοδο, να αποτραπεί η χρεοκοπία και να επαναλειτουργήσουν οι κλειστές ομοσπονδιακές υπηρεσίες μετά την αποτυχία που προέκυψε λίγο νωρίτερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Λίγο πριν τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων, ο Ντον Στιούαρτ, εκπρόσωπος του επικεφαλής της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, του Μιτς Μακκόνελ, είχε δηλώσει: «Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα γεγονότα απόψε, οι ηγέτες αποφάσισαν να εργαστούν προς μια λύση που θα ανοίξει εκ νέου την κυβέρνηση και θα αποτρέψει τη χρεοκοπία, και είναι αισιόδοξοι ότι μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί». Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Χάρι Ρέιντ, επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, είχε πει ότι οι δύο ηγέτες «είναι αισιόδοξοι ότι μια συμφωνία είναι εφικτή». 
πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template