Ζ.ΚΟΛΙΟΣ :Πρός όλους τους Λογιστές-Φοροτέχνες-Οικονομολόγους του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣ
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ – ΦΟΡΕΤΕΧΝΕΣ , ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ , ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΚΟ κλπ
Κύριοι και Κυρίες συνάδελφοι /σες
Έφτασαν για μια ακόμη φορά οι εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (15 Δεκεμβρίου 2013 ) .
Και όπως κάθε τρία χρόνια , όλοι εμείς οι ψεύτο συνδικαλιστές του χώρου , σας θυμηθήκαμε πάλι

. Και άρχισε πάλι ο αγώνας μας , πάλι να σας πλησιάσουμε σιγά – σιγά , να σας ξαναφέρουμε κοντά μας , να μας ξαναψηφίσετε , να ξαναβγούμε στη ΣΤΑ του ΟΕΕ , άλλοι από μας να πάρουμε καμιά θεσούλα (οι Κυβερνητικοί κατά κύριο λόγο ) , άλλοι να μπούμε σε καμιά επιτροπούλα σε κανένα Υπουργείο να κάνουμε καμιά γνωριμιούλα με κανένα Στέλεχος σημαντικό , άλλοι δε , να περάσουμε 6 τριήμερα ανά εξάμηνα με καμιά εκδρομούλα , δωρεάν ξενοδοχείο και φαγητό (έως σκασμού ) και τα λοιπά . Βγάλαμε λοιπόν τα αγωνιστικά μας πρόσωπα στην πιάτσα , να βρούμε κανένα κορόιδο να μας ψηφίσει και μετά ….έχει ο Θεός , μέχρι τις άλλες εκλογές … πολλοί θα τα έχουν ξεχάσει , τι μας νοιάζει .
Οι Παρατάξεις είναι σε «γενικό Οργασμό» . ΔΗΚΙΟ και ΠΑΣΚΟ τα συναιτεράκια που κυβερνούν κιόλας τη χώρα , είναι και εδώ μαζί . Μοιράστηκαν και την Κυβέρνηση του ΟΕΕ από 1,5 χρόνο ο καθένας , 1,5 χρόνο ο κος Καλλίρης και 1,5 ο κος Κυδωνάκης και τώρα ετοιμάζονται για νέα συνεργασία . Είδανε πόσο καλά περνάμε και αποφάσισαν να μας περάσουν έτσι καλά και στο Οικονομικό Επιμελητήριο . Οι αριστεροί συνάδελφοι , χρόνια τώρα , έχουν την αμετακίνητη ιδεολογία τους και ψάχνουν αφορμές να την εκδηλώνουν παντού . Είναι η άποψή τους , σεβαστή και φυσικά δικαίωμά τους . Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει «πρόβα νυφικού» , θέλουν να δείξουν οι εκπρόσωποί του ότι «ήρθε γενικά η ώρα τους» και πιστοί στον κουλ Αλέξη , σας καλούν στον γάμο . Και όλοι οι άλλοι «Παραταξιακοί» , σαν πρόβατα ακολουθούν , για τα γενικά θέματα της κοινωνίας «εννιά έχει ο μήνας» , τον χαβά τους αυτοί , μην τους μαλώσουν οι Κεντρικές επιτροπές των κομμάτων .
Εμάς λοιπόν , μας καλούν να τους καμαρώσουμε , τρέχουμε να «ενταχθούμε» στα μαντριά τους , γιατί όπως μας λέγαν και παλαιότερα «όποιος φεύγει από το μαντρί , θα τον φάει ο λύκος» . Και η πλάκα είναι ότι πάρα πολλοί συνάδελφοι ……….πηγαίνουν . Ναι αγαπητοί φίλοι , τους καλούν στα μαντριά τους , τους κατονομάζουν «πρόβατα» και αυτοί το δέχονται , δίχως ίχνος αξιοπρέπειας …..και μπαίνουν στο μαντρί !!!!!!!
Ρε μήπως αυτοί ζουν σε άλλη χώρα ;
Ρε μήπως εμείς ζούμε σε άλλη Ελλάδα ;
Πολλές φορές προβληματίζομαι και κάνω διάφορες σκέψεις .
ΣΚΕΨΗ 1η : Μήπως δεν κάνω καλά τη δουλειά μου ; Μήπως δεν «κατέχω πράμα» από αυτή τη δουλειά ; Μήπως οι άλλοι βλέπουν κάτι που δεν μπορώ να δω εγώ ;
Από την άλλη και ο Γιώργος και ο Περικλής και ο Στέφανος και ο Λάμπρος και η Χρυσούλα και ο Μάκης και ο Βαγγέλης και ο Νίκος και ο Αντρέας ………………και ο Νάσος και η Μαριάννα και ο Σπύρος και ο Δημήτρης και η Σοφία και ο Απόστολος ……………..και η Δήμητρα και και και και και πάρα πολλοί άλλοι φίλοι μου συνάδελφοι , όλο το καλοκαίρι το περάσαμε στον ίδιο χώρο που περάσαμε και την Άνοιξη και τον Χειμώνα αλλά και το Φθινόπωρο , κάνοντας , Απλήρωτοι , Εξαντλημένοι , Εκνευρισμένοι , Αγχωμένοι και πολλά άλλα τέτοια , κάναμε ΤΟΝ ΧΑΜΑΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ , τον ΜΙΚΡΟ για ΟΛΕΣ τις ΔΟΥΛΕΙΕΣ και στο τέλος , μείνανε και πολλοί συνάδελφοι με τις δηλώσεις στο χέρι και καλούνται ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ και τα πρόστιμα . Ρε μπας και κάνω λάθος ; Μήπως αυτά τα πέρασα μόνο εγώ και δεν αφορούν κανέναν άλλον ;
ΣΚΕΨΗ 2η : Εξαφανίστηκαν οι πελάτες από το γραφείο μου . Έφτασαν κάτω από τους μισούς . Ρε μπας και μάζευα τους πιο αποτυχημένους επιχειρηματίες της Ελλάδας ; Ρε μπας και ξέχασα να κάνω τη δουλειά μου και έκαναν διακοπή δραστηριότητας για να με εκδικηθούν ή κλείδωσαν τα μαγαζιά τους και χάθηκαν για να μη με βλέπουν ; Μπα , γιατί και ο Γιώργος και ο Περικλής και ο Στέφανος και η Χρυσούλα και ο Λάμπρος και ο Σπύρος και ο Μάκης και ο Βαγγέλης και ο Νίκος και ο Αντρέας ………………και ο Νάσος και η Μαριάννα και ο Δημήτρης και η Σοφία και ο Απόστολος ……………..και η Δήμητρα και και και και και πάρα πολλοί άλλοι φίλοι μου συνάδελφοι , τα ίδια μου λένε . Μήπως λέτε να φταίει κάτι άλλο ; Παρ όλα αυτά , και με τους υπάρχοντες πελάτες , η δουλειά μου ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ . Τι έγινε κύριοι συνάδελφοι ; Η μόνη ελπίδα που έχουμε είναι ότι με τα νέα μέτρα και τα πρόστιμα που επιβάλλονται , θα κλείσουν και οι υπόλοιποι και έτσι δεν θα έχουμε καθόλου δουλειά .
ΣΚΕΨΗ 3η : Εξαφανίστηκε το ευρώ από την αγορά . Τα υπόλοιπα έφτασαν στο Θεό , οι εισπράξεις μηδενίστηκαν , η υπομονή μας δοκιμάζετε άγρια .
Και άλλες σκέψεις μου έρχονται , αλλά μάλλον σε όλους σας θα έρχονται .
• Ωχ αδερφέ τα ξέρουμε αυτά , παρακάτω .
• Και εγώ τι πρέπει να κάνω , να τρέχω για αυτά τα πράγματα;
• Και τι εσύ θα μας τα λύσεις αυτά τα θέματα ;
• Τι κάνατε τόσα χρόνια , τίποτε απολύτως .
• Και εγώ τι να κάνω , να αφήσω τη δουλειά μου και να γυρνάω να μαζεύω σταυρούς ;
• Δεν είμαι καν μέλος του ΟΕΕ και δεν θέλω να γραφώ με τίποτε .
• Δεν ενδιαφέρεται κανένας φίλε μου , είναι όλοι απογοητευμένοι και δεν ακούν τίποτε .
• Αυτοί μας τα παίρνουν πάντα , δεν έχω πληρώσει 10 χρόνια .
• Ο καθένας έχει τις υποχρεώσεις του , είναι με το «τάδε κόμμα» , τι να του κάνω ;
• Εγώ τώρα πια βγήκα στη σύνταξη , τι σχέση έχω με αυτά .
• Δεν έχουν ούτε το Επιμελητήριο (15 ευρώ το χρόνο ) να πληρώσουν.
• Η κόρη μου είναι Οικονομολόγος αλλά δεν ενδιαφέρεται .
• Είμαι Δημόσιος Υπάλληλος , μπορώ να εκδηλωθώ ; θα με στείλουν σπίτι μου αύριο το πρωί .
• Λείπω εκτός , όταν επιστρέψω θα τα …πούμε .
• Δεν με ενδιαφέρει το θέμα .
• Είμαι λογιστής ΤΕΙ δεν με ενδιαφέρει το ΟΕΕ .
• Όλοι τα ίδια λέτε και τίποτε δεν κάνετε .
• Όλοι εσείς που ασχολείστε με τον συνδικαλισμό είστε λαμόγια .
• Με ποιόν με τον ….»τάδε» στο ψηφοδέλτιο ; Ξέχασέ με .
• Που να ρθω ρε φίλε , έχω δουλειά στο γραφείο , ή έχω τα παιδιά τα πάω φροντιστήριο , ή τα έχω άρρωστα , ή έχω την πεθερά μου στο νοσοκομείο ή ή ή χιλιάδες δικαιολογίες για να μην έρθει κάποιος σε μια συγκέντρωση . Και η πλάκα είναι ότι εγώ μπορεί να έρχομαι από Αθήνα και οι συνάδελφοι να είναι στην Καστοριά και αυτοί δεν μπορούν να μετακινηθούν .
Αυτά είναι μερικά από αυτά που ακούω κάθε μέρα από εσάς κύριοι και κυρίες συνάδελφοι . Και ξέρετε , επειδή δεν είμαι Επαγγελματίας συνδικαλιστής , όλα αυτά με πληγώνουν αφάνταστα . ΚΑΙ εγώ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι , είμαι Οικονομολόγος – Λογιστής – Φοροτεχνικός , έχω Λογιστικό γραφείο , έχω δουλειά , έχω οικογένεια , παιδιά και όλα αυτά που έχετε και εσείς .
Ενωθήκαμε όλοι οι Οικονομολόγοι – Λογιστές – Φοροτεχνικοί ,ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και ιδιωτικοί υπάλληλοι , αλλά και όλοι οι Οικονομολόγοι , ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι Εφοριακοί , Τραπεζικοί , υπάλληλοι ΙΚΑ των ΔΕΚΟ , κάτω από ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο με τον τίτλο :
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ» ή «Ε Σ Κ Ο»

Σκοπός μας είναι ένας : Ε Σ Υ
Για ΕΣΕΝΑ συνάδελφε που εργάζεσαι κάπου και δεν σου αναγνωρίζει κανένας τον αγώνα σου , αλλά τα ξέρεις όλα αυτά και δεν συμμετέχεις .
Για ΕΣΕΝΑ συνάδελφε που σε «δουλεύουν» όλοι σε θεωρούν «σίγουρο» και σε θυμούνται κάθε τρία χρόνια .
Για ΕΣΕΝΑ συνάδελφε που δεν αναγνωρίζεται η επιστημονική σου αξία .
Για ΕΣΕΝΑ συνάδελφε που δεν μας πιστεύεις .
Για ΕΣΕΝΑ συνάδελφε που δεν ξέρεις τι μπορούμε να κάνουμε , καμιά φορά , αν αποφασίσουμε να δείξουμε τη δύναμή μας .
Για ΕΣΕΝΑ συνάδελφε που δεν είσαι , όπου και αν ανήκεις απέναντί μας , αλλά είσαι δίπλα μας .
Για ΕΣΕΝΑ συνάδελφε που δεν θέλεις να είσαι ΕΝΑΣ απέναντι σε όλο αυτό το άγριο και καταστροφικό Κράτος .
Για ΕΣΕΝΑ συνάδελφε που τα κόμματα σε έβαλαν στο «μαντρί τους» και σε θεωρούν πρόβατο .
Για ΕΣΕΝΑ συνάδελφε που βαριέσαι να ασχοληθείς και να πας να ψηφίσεις .
Για ΕΣΕΝΑ συνάδελφε που δεν είσαι μέλος του ΟΕΕ , είτε γιατί είσαι εμπειρικός , είτε των ΑΤΕΙ κλπ
Για ΕΣΕΝΑ συνάδελφε που έχεις πολύ δουλειά και παιδιά και γυναίκα κλπ και καθόλου χρόνο για συνδικαλισμό
Για ΕΣΕΝΑ συνάδελφε που είσαι Εφοριακός , Τραπεζικός κλπ
Για ΕΣΕΝΑ συνάδελφε που βαριέσαι να διαβάσεις ακόμη και αυτό το e-mail .
Για όλους εσάς αγαπητοί συνάδελφοι , αποφασίσαμε να αγωνιστούμε ΕΜΕΙΣ οι δικοί σας άνθρωποι της «Ε Σ Κ Ο» .
Εμείς δεν λέμε … «τα ίδια» λέμε «τα άλλα» . Αλλά δεν τα λέμε μόνο , δυστυχώς ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ κιόλας .
Θα βάλουμε όσα ευρώ διαθέτουμε ο καθένας από την τσέπη μας , θα γυρίσουμε όλη την Ελλάδα , να τα πούμε πρόσωπο με πρόσωπο , να μας γνωρίσετε και να σας γνωρίσουμε . Δεν ζητάμε τίποτε από εσάς , μόνο να μας δώσετε το δικαίωμα να αγωνιστούμε για όλους μας .
Η μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι πάρα πολύ μεγάλη . Άνιση ίσως , εμείς δεν έχουμε λεφτά από κόμματα να διαθέσουμε και να πληρώσουμε τις συνδρομές σας και τις υποχρεώσεις σας όπως κάνουν οι κομματικές παρατάξεις . Εμείς δεν μπορούμε να σας υποχρεώσουμε , να σας εκβιάσουμε , μόνο να σας βάλουμε να ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ λίγο το πραγματικό σας συμφέρον . Τα ψευτό διλλήματα εσείς θα τα δείτε και θα επιλέξετε τι σας εκφράζει .
Αλλά εμείς έχουμε άλλα προσόντα , ξέρετε ποια ;
Α. Παλεύουμε όλοι για τη μοναδική δουλειά που ξέρουμε να κάνουμε και που θέλουμε να συνεχίσουμε .
Β. Τη δουλειά αυτή , με αξιοπρέπεια θέλουμε να την παραδώσουμε στα παιδιά μας .
Γ. Παλεύουμε για την χαμένη αξιοπρέπειά μας .
Δ. Θα παλέψουμε για τους πελάτες μας , που απροστάτευτοι εξαφανίζονται από την αγορά κάθε μέρα και διώκονται , σε λίγο μαζί με εμάς , μέχρι τα άκρα .
Σήμερα , Λογιστής- Φοροτεχνικός , μπορεί ο καθένας να δηλώσει και να γίνει . Γιατρός μπορεί να γίνει ; Μηχανικός ; Δικηγόρος ; Συμβολαιογράφος ; ΟΧΙ . Γιατία άραγε να μπορεί να γίνει Λογιστής; Γιατί , κανένας μα κανένας δεν προστάτευσε αυτόν τον φουκαρά τον Λογιστή .
Τα νέα παιδιά , το δικό μας μέλλον , που τρέχουν πίσω από τις παρατάξεις , γιατί δεν τους ρωτάνε αυτούς που κυβερνούν ή θα Κυβερνήσουν αύριο . Γιατί τους απαξιώνουν τελείως τα πτυχία τους , τον κόπο τους , το μέλλον τους . Με ποιο δικαίωμα , σ αυτούς τους πατεράδες και τις μανάδες που έχουν κάνει πραγματικές ΘΥΣΙΕΣ για αυτά τα παιδιά , τους μηδενίζουν το έργο τους .
Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι .
Την απάθειά μας και τη μη συμμετοχή μας είναι αυτό που θέλουν όλοι αυτοί που θέλουν το κακό του κλάδου μας . Απαξιώνοντας το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας , θέλουν να το καταντήσουν υποχείριό τους , να το εκμεταλλεύονται ως εφαλτήριο για να λεν στα Αφεντικά τους ότι να , είναι κάτι . ΜΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΑΣ . Νομίζω πως έφτασε η δικιά μας ώρα.
Για μένα προσωπικά είναι ένα θέμα τιμής . Υποσχέθηκα και πριν τρία χρόνια σε πάρα πολλούς συναδέλφους , ότι θα τους εκπροσωπήσω μέσω της ΠΟΦΕΕ με όλες μου τις δυνάμεις , αλλά δυστυχώς , οι συνάδελφοι της ΠΟΦΕΕ είναι ………. «Επαγγελματίες» επί δεκαετίες συνδικαλιστές . Είναι «συμβιβασμένοι» και έμαθαν να ασχολούνται με τα θέματά μας , μόνο για …… χαζο παρατάσεις και φανφάρες . Δυστυχώς η ΠΟΦΕΕ με απογοήτευσε πλήρως και πρόσβαλαν τα όνειρά μου για αγώνα και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αντίσταση στο κατεστημένο . Εκλέγονται όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι , γιατί αυτοί συμφωνούν σε όλα μεταξύ τους . Για το λόγο αυτό και ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ , τους χαλάγαμε τη σούπα . Τέρμα στους «συμβιβασμένους» επαγγελματίες Συνδικαλιστές της ΠΟΦΕΕ , τάχα εκπρόσωπους των Λογιστών – Φοροτεχνικών – Οικονομολόγων . Τέρμα στους συνδικαλιστές που δεν αποχωρίζονται με κανένα τρόπο τις καρέκλες τους . Αφού από τώρα ξέρουμε ποιοι θα εκλεγούν . Ή δεν τους ξέρετε και εσείς ;
Για τους συναδέλφους άλλων Λογιστικών παρατάξεων , τους εύχομαι κάποια στιγμή να ενωθούν οι δρόμοι μας και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το κοινό μας σκοπό .
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι . Για να συμμετέχετε στις εκλογές του ΟΕΕ πρέπει το αργότερο μέχρι στις 14 Νοεμβρίου 2013 , να τακτοποιήσετε τις υποχρεώσεις σας προς το ΟΕΕ , ΠΡΟΣΟΧΗ όχι την ανανέωση αδείας , αλλά τα 15 ευρώ το χρόνο , την εισφορά στο ΟΕΕ . Και μετά ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ

ΚΟΛΙΟΣ ΖΩΗΣ
Οικονομολόγος – Λογιστής – Φοροτεχνικός
Συντονιστική ομάδα ΕΣΚΟ
(ένας ΑΠΌ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ )
τηλ . 6975-903309 και 210-9764256
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template