Καθηλωτικό το Freerunning με φόντο την Καλντέρα -το σπορ που καταργεί τα εμπόδια στέλνει εικόνες Σαντορίνης σε όλο τον κόσμο (φωτό)

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Στη μαγευτική Καλντέρα της Σαντορίνης διεξήχθη για τρίτη συνεχή χρονιά το Red Bull Art of Motion, που συγκέντρωσε την παγκόσμια ελίτ του Freerunning. Για τους ανθρώπους που δεν είναι εξοικειωμένοι με το Freerunning, πρόκειται για μια σειρά κινήσεων από επαγγελματίες αθλητές που κινούνται ελεύθερα στο περιβάλλον, κάνοντας τολμηρά άλματα, αναρριχήσεις, καταβάσεις και ακροβατικά κόλπα που κόβουν την ανάσα.
Τι είναι πιο καθηλωτικό άραγε; Το Freerunning ή το τοπίο της μαγευτικής Σαντορίνης;
Το σλόγκαν «η τέχνη της κίνησης» είναι σε ελεύθερη μετάφραση η ονομασία της Red Bull, σε ένα σπορ το οποίο προσελκύει πολλούς θαυμαστές ανά τον κόσμο. Πολλοί το παρακολουθούν από κοντά, ακόμη περισσότεροι πληροφορούνται τις εξελίξεις του αθλήματος, καθώς 30 χιλιάδες άνθρωποι ενημερώνονται διαδικτυακά, όπως γράφει το kathimerini.gr.



Η πολυσυλλεκτικότητα είναι αυτή που χαρακτηρίζει και τη φετινή διοργάνωση, καθώς συμμετείχαν αθλητές από όλο τον κόσμο. Γάλλοι, Σουηδοί, Ρώσοι, Αμερικανοί, Ολλανδοί και Ελληνες συνέθεσαν έναν ετερόκλητο διαγωνισμό που δοκιμάστηκε από τα καλντερίμια μέχρι τις στέγες του νησιού. Τη λίστα της συμμετοχής απαρτίζουν οι αθλητές που προκρίθηκαν στον περσινό τελικό, καθώς και τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες αθλητές που κέρδισαν το πολυπόθητο εισιτήριο ανεβάζοντας το video τους στον προκριματικό. Οι τελευταίες θέσεις καλύφθηκαν μέσα στην εβδομάδα, με τον προκριματικό να διεξάγεται στη Σαντορίνη. Οι αθλητές θα δοκιμαστούν στα καλντερίμια και στις στέγες του νησιού συνθέτοντας ένα πολύ εντυπωσιακό θέαμα.



Τo Red Bull Art of Motion ξεκίνησε το 2007 στη Βιέννη και έχει εδραιωθεί ως το κορυφαίο γεγονός freerunning με περισσότερους από 10 αγώνες σε διαφορετικές χώρες τα τελευταία χρόνια. Το 2011 η Σαντορίνη επιλέχθηκε ως ο κορυφαίος προορισμός freerunning και έκτοτε το Πρωτάθλημα πραγματοποιείται στο Φηροστεφάνι, με τον Λεττονό Πάβελ Πέτκανς να κατακτά την πρώτη θέση του βάθρου για δύο συνεχόμενες χρονιές. Μοναδικός στόχος των αθλητών είναι να διανύσουν ελεύθερα την απόσταση από το σημείο εκκίνησης στο σημείο τερματισμού, παλεύοντας για μια θέση στο βάθρο.



Το γεγονός πως τίποτα δεν γίνεται με βοηθητικά στοιχεία προς τους αθλητές, το καθιστά εντυπωσιακό για τους φιλάθλους καθώς η προσαρμογή των ανθρώπινων δυνατοτήτων στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της δόμησης ή των φυσικών εμποδίων είναι άκρως καθηλωτική.



Ο όρος Freerunning επινοήθηκε από τον Γκιγιόμ Πελετιέ, έναν εκ των ανθρώπων που συμμετείχε στο Ντοκιμαντέρ Jump London, το 2003. Αρχικά προοριζόταν για μια πιο διεθνή έκδοση του Παρκούρ, γνωστό και ως «τέχνη της φυγής» που είναι γαλλικής καταγωγής, μη ανταγωνιστική σωματική και πνευματική τέχνη που έχει ως στόχο την ταχύτατη μετάβαση από ένα σημείο σε ένα άλλο.


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template