Αυτό είναι DEAL :Πήρε 130 δις δολάρια από την Verizon και την κοπανάει από τις ΗΠΑ η Vodafone!

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Την έγκρισή του για την εξαγορά του 45% που κατέχει η Vodafone Group στην κοινοπραξία Verizon Wireless έναντι 130 δισ. δολαρίων έδωσε το διοικητικό συμβούλιο της Verizon Communications, βάζοντας τέλος στην 10ετή προσπάθεια να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της πιο επικερδούς επιχείρησης κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ.
Η συμφωνία αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία των επιχειρήσεων, πίσω από την εξαγορά της γερμανικής Mannesmann από την Vodafone το 1999 έναντι 203 δισ. δολ. και της Time Warner από την AOL το 2000 έναντι 181 δισ. δολ., ενώ σηματοδοτεί και την έξοδο της βρετανικής εταιρείας από την αγορά των ΗΠΑ.Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Vodafone θα λάβει 58,9 δισ. σε μετρητά, 60,2 δισ. δολ. σε νέες μετοχές της Verizon. Στη συμφωνία περιλαμβάνεται επίσης η μεταφορά από την Verizon στην Vodafone του 23,1% που κατέχει στην ιταλική θυγατρική της βρετανικής εταιρείας, η αξία του οποίου τοποθετείται στα 3,5 δισ. δολ. καθώς και η έκδοση χρεογράφων υπέρ της Vodafone ύψους 5 δισ. δολ. Επίσης η Verizon θα αναλάβει χρέη της Vodafone 2,5 δισ. δολ. που σχετίζονται με την κοινοπραξία.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2014 και σύμφωνα με την Verizon θα ενισχύσει τα ανά μετοχή κέρδη της άμεσα περίπου 10%. Η διοίκηση της Verizon ανακοίνωσε επίσης πως θα αυξήσει το ετήσιο μέρισμα στα 2,12 από 2,06 δολ. ανά μετοχή.
Από τη μεριά της η Vodafone ανακοίνωσε πως θα επιστρέψει 84 δισ. δολ. στους μετόχους της καθώς θα τους μεταβιβάσει τις μετοχές της Verizon που θα λάβει ενώ θα προχωρήσει και στην αύξηση του μερίσματος της χρήσης του 2014 κατά 8 πέννες στις 11 πέννες με στόχο να το αυξάνει κάθε χρόνο.
Παράλληλα έκανε γνωστό ότι θα επενδύσει 6 δισ. λίρες ($9,3 δισ.) σε δίκτυα και υπηρεσίες τα επόμενα τρία χρόνια ενώ εκτιμά πως η φορολογική της επιβάρυνση στις ΗΠΑ θα ανέλθει σε 5 δισ. δολ.
Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που Verizon δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση που χρειάζεται είναι υποχρεωμένη να καταβάλει 10 δισ. δολ. στην Vodafone.
Mε την ανακοίνωση της συμφωνίας η Moody’s προχώρησε στην υποβάθμιση της Verizon σε Baa1 από A3 επικαλούμενη την αύξηση των χρεών της εταιρείας κατά 67 δισ. δολ. στα 116 δισ. δολ. Επίσης, σύμφωνα με τον οίκο, η έκδοση περίπου 1,3 εκατ. νέων μετοχών θα έχει μεγάλη επίπτωση στην ικανότητα της εταιρείας να δημιουργεί ταμειακές ροές.
Σε ανάλογη κίνηση προχώρησε και η S&P, η οποία υποβάθμισε την εταιρεία σε BBB+ από A-.


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template