Είναι αγόρι! Νέο μέλος απέκτησε η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ύστερα από αναμονή πάνω από 12 ωρών ο κόσμος έμαθε το βράδυ της Δευτέρας ότι η Κέιτ Μίντλτον, δούκισσα του Κέιμπριτζ και σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι
Όπως ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ, το βρέφος, τρίτο στη σειρά διαδοχής του θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου μετά τον πρίγκιπα Κάρολο και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, γεννήθηκε στις 16.24 (τοπική ώρα) και ζύγιζε οκτώ λίβρες και έξι ουγγιές.
Η ανακοίνωση του παλατιού έδωσε τέλος και στην αγωνία των Βρετανών αλλά και στη φρενίτιδα των διεθνών μέσων ενημέρωσης, τα οποία είχαν στρατοπεδεύσει εδώ και ημέρες έξω από το μαιευτήριο St Mary's στο Λονδίνο. 
Ακολουθώντας το πρωτόκολλο, το πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού μαζί με τη γνωμάτευση των ιατρών για την υγεία του βρέφους και της μητέρας του, παραδόθηκε λίγη ώρα μετά την διακοίνωση του παλατιού προς τα μέσα ενημέρωσης, στο Μπάκιγχαμ και αναρτήθηκε στον περίβολο προς τέρψιν του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί για αυτή την ιστορική για τη βρετανική μοναρχία στιγμή.

Η κλινική όπου γέννησε η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, κατά κόσμον Κέιτ Μίντλτον, είναι η ίδια που η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε γεννήσει στη δεκαετία του 1980 τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι. Οπως έγινε γνωστό ο πρίγκιπας Ουίλιαμ πέρασε όλη τη διαδικασία του τοκετού δίπλα στην Κέιτ.

Και οι δύο είχαν προτιμήσει να μην γνωρίζουν εκ των προτέρων το φύλο του παιδιού.

Πρώτος έσπευσε να συγχαρεί το ζεύγος ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.
Η Κέιτ είχε διακομισθεί τα ξημερώματα στο μαιευτήριο. «Αρχισε η διαδικασία του τοκετού αμέσως μετά την εισαγωγή της στο μαιευτήριο, περίπου στις 6:00» (8:00 ώρα Ελλάδος) ανέφερε η πρώτη ανακοίνωση του Παλατίου το πρωί. Λίγο αργότερα, εκπρόσωπος του πριγκιπικού ζεύγους δήλωσε ότι «η διαδικασία προχωρά φυσιολογικά».
Ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος ανέμενε το πρώτο του εγγόνι, βρισκόταν στο Γιορκ όταν ανακοινώθηκε η εισαγωγή της Κέιτ στο μαιευτήριο.

Σύμφωνα με το BBC, η τελευταία ημερομηνία που είχαν δώσει οι γιατροί για τη γέννηση του βρέφους ήταν την περασμένη εβδομάδα.

Παρόντες στη διαδικασία του τοκετού είναι κορυφαίοι μαιευτήρες, ανάμεσά τους ο γυναικολόγος της βασίλισσας Ελισάβετ Β' Αλαν Φάρθινγκ.
Τι ορίζει το πρωτόκολλο

Η αναγγελία της γέννησης του μωρού θα γίνει βάσει πρωτοκόλλου, όμως για πρώτη φορά στην ιστορία της βασιλικής οικογένειας η γέννηση ενός νέου μέλους της θα ανακοινωθεί επισήμως και από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Το πιστοποιητικό γέννησης, όπου θα αναγράφονται το φύλο του μωρού, το βάρος του και η ώρα γέννησης, θα μεταφερθεί στο Παλάτι.
Οι πρώτοι που θα ενημερωθούν θα είναι η βασίλισσα Ελισάβετ και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.
Η μεταφορά του πιστοποιητικού γέννησης από το μαιευτήριο στο παλάτι θα διαρκέσει περίπου 15 λεπτά και το «ταξίδι» αναμένεται να μεταδοθεί ζωντανά σε εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.
Μόλις η βασιλική οικογένεια ενημερωθεί, τότε η ανακοίνωση θα τοποθετηθεί στο ειδικό ξύλινο τρίποδο μπροστά στο Μπάκιγχαμ.

Αμέσως μετά, το Παλάτι θα ανακοινώσει τα χαρμόσυνα νέα μέσω του twitter και του facebook.

Ειδικές τιμές θα αποδοθούν με 41 κανονιοβολισμούς από το Γκριν Παρκ και 62 κανονιοβολισμούς από τον Πύργο του Λονδίνου. Η πρώτη εμφάνιση του βρέφους θα γίνει στα σκαλιά του μαιευτηρίου.
Το όνομα
Το όνομα του βρέφους δεν αναμένεται να ανακοινωθεί αμέσως. Οταν γεννήθηκε ο Ουίλιαμ η Βρετανία περίμενε μία εβδομάδα για να μάθει το όνομά του. Το όνομα του Καρόλου, δε, ανακοινώθηκε έναν μήνα μετά τη γέννησή του.
.
Αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον, όμως, δεν είναι το όνομα, αλλά το εάν το μωρό είναι για αγόρι ή κορίτσι. Και αυτό, διότι η εγκυμοσύνη της Κέιτ, και η απόφαση να μην ανακοινωθεί το φύλο του μωρού, έφερε αλλαγές στον νόμο που διέπει τους κανόνες διαδοχής.

Ειδικότερα, ο νόμος πλέον άλλαξε κι έτσι εάν το μωρό είναι γένους θηλυκού η σειρά στη διαδοχή δεν θα αλλάξει και ο θρόνος ίσως κάποια στιγμή να γίνει δικός της
tanea
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template