Φόβοι για αιματοκύλισμα στην Αίγυπτο: 24 ώρες δίνει ο στρατός στον Μόρσι να αποσυρθεί

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Σε 24 ώρες λήγει το τελεσίγραφο των στρατηγών στον πρόεδρο της χώρας να εγκαταλείψει την εξουσία - Εικόνα «Bαβέλ» από συγκεντρώσεις και αντισυγκεντρώσεις υποστηρικτών του Μόρσι - Ο... χρόνος μετρά αντίστροφα για τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Μοχάμεντ Μόρσι, έπειτα από το τελεσίγραφο 24 ωρών που απέστειλε το κίνημα Τάμαροντ που ζητά την παραίτησή του, αλλά και μετά το τελεσίγραφο 48 ωρών του στρατού, ο οποίος προειδοποιεί ότι θα επιβάλει «οδικό χάρτη» ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία στη χώρα.Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Καμέλ Αμρ, έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα συνολικά έξι παραιτηθέντα μέλη της κυβέρνησης εκ των οποίων οι υπουργοί Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Επικοινωνιών, που στέκονται στο πλευρό των διαδηλωτών και εκφράζουν με την αποχώρησή τους τη συμπαράστασή τους.

Όσο για τους φόβους που αυξάνονται ότι με την απόρριψη του τελεσιγράφου των ενόπλων δυνάμεων από τον Μόρσι η χώρα θα οδηγηθεί σε πραξικόπημα, ο στρατός προσπαθεί να ρίξει τους τόνους απορρίπτοντας τις κατηγορίες.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό ο στρατός είναι έτοιμος να αναπτυχθεί στους δρόμους του Καΐρου αν κριθεί απαραίτητο, ώστε να προληφθούν συγκρούσεις και να προστατευθούν οι διαδηλωτές.

Μάλιστα αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλη συγκεντρώση κατά του Μόρσι στην πλατεία Ταχρίρ.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο, συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων και τον Αιγύπτιο πρόεδρο, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται λεπτομέρειες από τις συνομιλίες των δύο ανδρών.

Παράλληλα και η Μουσουλμανική Αδελφότητα, όπως αναφέρει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, κρατά αποστάσεις από τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει ότι προγραμματιζόταν επίθεση εναντίον των διαδηλωτών.
Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Μόρσι, τον ενθάρρυνε να κάνει ένα βήμα πίσω και να αποδείξει στον λαό ότι ανταποκρίνεται στα αιτήματα των συγκεντρωμένων, ενώ τα Ηνωμένα Έθνη καλούν τον Αιγύπτιο πρόεδρο να ακούσει τον λαό και να «πραγματοποιήσει έναν σοβαρό εθνικό διάλογο», ώστε να επιλυθεί η κρίση, ωστόσο, αυτό που επικρατεί είναι δυσπιστία και ανησυχία για το άμεσο μέλλον.
Οι φόβοι της διεθνούς κοινότητας είναι πιθανό να γίνουν πραγματικότητα αν η έκρυθμη πολιτική κατάσταση κλιμακωθεί σε επικίνδυνο σημείο, τόσο που να θυμίζει τη λαϊκή εξέγερση προ δύο ετών όταν οι Αιγύπτιοι ζητώντας την πολυπόθητη «αλλαγή» ανέτρεψαν τον Χόσνι Μουμπάρακ.
Μπορεί η πτώση του δικτάτορα να ξεπέρασε κάθε προσδοκία τους, ωστόσο η «αλλαγή» που περίμεναν με αγωνία δεν έφτασε ποτέ.
Τώρα επιθυμούν να «ρίξουν» τον Μόρσι, ο οποίος όταν ανέλαβε την εξουσία έκανε λόγο για «εκπροσώπηση όλων των Αιγυπτίων», κατηγορώντας τον ότι δεν πραγματοποίησε βασικές κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, οι οποίοι διεμήνυαν πως δε σκοπεύουν να επιβάλλουν τις θέσεις τους μην τηρώντας τις υποσχέσεις τους.
Ο λαός τώρα επιζητά και πάλι τον στρατό, πιστεύοντας πως αποτελεί την η ιδανική λύση για την αποκατάσταση της πολιτικής ισορροπίας. 
protothema.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template