Ανεμοστρόβιλος φονιάς στην Οκλαχόμα Πάνω από 90 άτομα οι νεκροί..!

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Μεγάλος ο αριθμός των θυμάτων που δυστυχώς όλο και μεγαλώνει μετά από τον φονικό ανεμοστρόβιλος πλάτους περίπου 2 χιλιομέτρων που έπληξε, εχθές, Δευτέρα, τις Μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, στα προάστια της Οκλαχόμα Σίτι που έχουν υποστεί τις περισσότερες καταστροφές.
Σύμφωνα με το REUTERS, τουλάχιστον 91 άτομα έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων 20 παιδιά, από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου ενώ παραπάνω από 233 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και μια μητέρα με το νεογέννητο μωρό της που είχαν βρει καταφύγιο σε έναν καταψύκτη. . Περισσότερο επλήγη η περιοχή Μουρ, όπου σπίτια και σχολεία καταστράφηκαν ολοσχερώς από τους ανέμους που έφτασαν τα 320 χλμ την ώρα. Σε κατάσταση «μέγιστης καταστροφής» κήρυξε την Οκλαχόμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και διέταξε την παροχή ομοσπονδιακής βοήθειας για τους κατοίκους της πληγείσας περιοχής.

Είκοσι παιδιά αγνοούνται και πιστεύεται ότι είναι εγκλωβισμένα κάτω από τα ερείπια του σχολείου τους. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες ενώ ο κυβερνήτης της πολιτείας έχει κινητοποιήσει δύναμη της Εθνοφρουράς.

Το Κέντρο Πρόβλεψης Καταιγίδων προειδοποίησε τους κατοίκους της περιοχής 16 λεπτά πριν την έλευση του ανεμοστρόβιλου. Σύμφωνα με την Keli Pirtle, εκπρόσωπο του Κέντρου, συνήθως τέτοιου είδους προειδοποιήσεις εκδίδονται 8-10 λεπτά πριν.
sdsd


Την ίδια ώρα τουλάχιστον δύο δημοτικά σχολεία -το «Briarwood» και το «Plaza Towers»- και εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς στην ίδια περιοχή. Δεκάδες παιδιά και προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου «Plaza Towers» πιστεύεται πως είναι νεκροί. Από τον μέχρι τώρα απολογισμό των θυμάτων σύμφωνα με το CNN ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Από τους 233 τραυματίες, επίσης, οι 70 αφορούν σε μαθητές.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την κυρία Φόλιν, προσέφερε ομοσπονδιακή στήριξη για τις κοινότητες που έχουν πληγεί από τον καταστροφικό ανεμοστρόβιλο, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ο Ομπάμα ακόμη εξέφρασε την ανησυχία του για τους πληγέντες και προσέφερε όλους τους διαθέσιμους ομοσπονδιακούς πόρους. Προέτρεψε δε την Φόλιν να είναι σε στενή επαφή μαζί του την ώρα που οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται.
namnsnam

πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template