Στουρνάρας: Είσαι λαϊκιστής - Μαριάς: Είσαι τυχάρπαστος...

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Στουρνάρας: Είσαι λαϊκιστής - Μαριάς: Είσαι τυχάρπαστος...
Εκτός εαυτού -από τις λίγες φορές- βρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή και συγκρούστηκε με τον βουλευτή των ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά. Ο «πόλεμος» ξέσπασε όταν ο κ. Μαριάς κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι έχει την πολιτική ευθύνη για το θάνατο των δύο φοιτητών στη Λάρισα από τις αναθυμιάσεις μαγκαλιού που είχαν στο δωμάτιό τους.
Ο κ. Στουρνάρας απαντώντας στις καταγγελίες Μαριά είπε: «Σε μια έξαρση λαϊκισμού του κ. Μαριά συνδέεται ο τραγικός θάνατος δύο νεαρών από μαγκάλι με το μέτρο εξίσωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Είναι ακραίο και επικίνδυνο. Προϋπολογίσαμε 80 εκατ. ευρώ για επίδομα θέρμανσης το 2012 και διατέθηκαν μόλις 6 εκατ. ευρώ. Το ποσό για επίδομα θέρμανσης για το 2013 ανέρχεται σε 213 εκατ. ευρώ. Από το μέτρο είχαμε μείωση κατανάλωσης κατά 63%, όμως τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 80 εκατ. ευρώ» και πρόσθεσε: «Λειτουργείτε κ. Μαριά σαν τους τυχάρπαστους που κυκλοφορούν στα δελτία ειδήσεων και με κατηγορούν».
Αμεσα αντεπιτέθηκε κ. Μαριάς ο οποίος απάντησε: «Εσείς είστε τυχάρπαστος. Νομίζετε ότι μπορείτε να λέτε ότι θέλετε. Να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να μην λαϊκίζετε».

Στην αντιπαράθεση μπήκε και ο κ. Μάκης Βορίδης ο οποίος σχολίασε σκωπτικά: «Ο κ. Μαριάς κατηγόρησε για λαϊκισμό τον κ. Στουρνάρα, αυτό πρέπει να μείνει στην ιστορία».
Ο κ. Μαριάς επανήλθε λέγοντας: «Του επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς που είπε σε σχέση με τα δυο άτυχα παιδιά της Λάρισας. Μέχρι την ώρα που δεν είχε τελειώσει το τελευταίο ταξίδι των δύο παιδιών, ήμουν πολύ φειδωλός. Δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη συμπόνιας και συμπάθειας στις οικογένειες αυτών των παιδιών και νομίζει ότι θα αποφύγει τις πολιτικές ευθύνες που έχει για το συγκεκριμένο ζήτημα και για το ότι η χώρα έχει μπει σε ανθρωπιστική κρίση, μέχρι στιγμής είναι σε πολιτικό επίπεδο οι ευθύνες».
Εκτός από τον κ. Μαριά, για το συγκεκριμένο θέμα επέμεινε και ο κ. Βορίδης: «υπάρχουν συνάδελφοι – όπως ο κ. Μαριάς- που θεωρούν ότι επειδή το βήμα της Βουλής είναι ελεύθερο μπορούν να λένε ότι θέλουν. Αλλά οφείλουν να έχουν συναίσθηση των συνεπειών του λόγου τους. Δεν μπορεί πάνω σε ανθρώπινες δυστυχίες να χτίζονται πολιτικά επιχειρήματα, χυδαία πολιτική εκμετάλλευση τραγωδιών, στον πόνο οικογενειών να οικοδομούνται πολιτικές καριέρες. 

Προφανώς δεν συνδέεται η φορολόγηση στα καύσιμα με το τραγικό συμβάν» και πρόσθεσε «Είναι το μοναδικό μαγκάλι στην Ελλάδα, όλα τα μαγκάλια οδηγούν σε θανάτους; ήταν η μοναδική οικογένεια που καίνε ξύλα για να ζεσταθούν; Ό,τι οδηγεί σε θάνατο οδηγεί στον υπουργό; Ακούω και το επιχείρημα για τις αυτοκτονίες ότι και γι αυτό φταίει ο υπουργός. Αιτιακά από πού μας προέκυψε ότι συνδέεται με την κυβερνητική πολιτική; Αυτός ο λόγος φέρνει την καταστροφή και αναπαραγάγει το κοινωνικό πρόβλημα. Κάντε σοβαρή συγκροτημένη και υπεύθυνη αντιπολίτευση, συμβάλετε στο να βγει ο τόπος από την κρίση».

πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template