Κεφτεδάκια από άλογο η ΙΚΕΑ και στην Ελλάδα;

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013


Σε ανακοίνωσή της μέσω Facebook η ΙΚΕΑ αναφέρει: «Σχετικά με την είδηση που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, ότι σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στην Τσεχία εντοπίστηκε κρέας αλόγου σε κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ, θα σας ενημερώσουμε υπεύθυνα σχετικά με το θέμα, μετά την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων ελέγχων. Μέχρι τότε έχει σταματήσει η πώληση των σχετικών προϊόντων για προληπτικούς λόγους.»

"Παίρνουμε την υπόθεση αυτή πολύ σοβαρά και αποσύρουμε τα πακέτα του ενός κιλού με κατεψυγμένα κεφτεδάκια στη Σλοβακία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία, τη Γαλλία, την Βρετανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ιρλανδία", καθώς και στη Σουηδία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του ομίλου, η Ίλβα Μάγκνουσον.

Νωρίτερα οι υγειονομικές αρχές της Τσεχίας ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν κρέας αλόγου σε κεφτεδάκια που παρασκευάζει ο σουηδικός όμιλος ΙΚΕΑ και η εταιρεία εταιρεία σταμάτησε τις πωλήσεις των συγκεκριμένων προϊόντων στη Σουηδία.

Τα κεφτεδάκια είχαν εισαχθεί από τη Σουηδία και έφεραν σήμανση βοδινού και χοιρινού κρέατος σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές στην Τσεχία. Το Κρατικό Κτηνιατρικό Ινστιτούτο ανέφερε ότι πρόκειται για συσκευασίες ενός κιλού που δεν έφτασαν ποτέ στα ράφια του καταστήματος καθώς εντοπίστηκαν εγκαίρως.

Παράλληλα ειδοποιήθηκε το Σύστημα για την Ασφάλεια των Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει ενεργοποιηθεί.

H Ikea σε ανακοίνωσή της στο Facebook ανέφερε ότι σταματά την πώληση του συγκεκριμένου προϊόντος στη Σουηδία για να μην προκληθεί ανησυχία στους καταναλωτές, τονίζοντας ότι δεν είχε εντοπίσει ίχνη από κρέας αλόγου όταν διενήργησε τους δικούς της ελέγχους. Δεν διευκρίνισε ωστόσο εάν θα σταματήσουν οι πωλήσεις του προϊόντος και σε άλλες χώρες.

Εκπρόσωπος της IKEA στην Τσεχία ανακοίνωσε ότι τα ύποπτα κεφτεδάκια είχαν πωληθεί επίσης στη Βρετανία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία και το Βέλγιο αλλά έχουν αποσυρθεί από τα ράφια των καταστημάτων.

Στο μεταξύ, στις Βρυξέλλες συναντώνται σήμερα υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να συζητήσουν για τους τρόπους αντιμετώπισης του διατροφικού σκανδάλου με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κοινή στάση μεταξύ των κρατών-μελών, αν και ήδη εμπλέκονται σε αυτό τουλάχιστον 12 χώρες.

πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template