Υπάρχει και άλλη λίστα (στην οποία έβαλαν χέρι Γιωργάκηδες, Παπαδήμοι, Σαμαράδες)

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

a0e2fbcdd218693394d187e767c5271e L 300x188 Υπάρχει και άλλη λίστα (στην οποία έβαλαν χέρι Γιωργάκηδες, Παπαδήμοι, Σαμαράδες)
Μας ζάλισαν με τη λίστα που τους βόλευε. Τη λίστα… Λαγκάρντ. Μας τάισαν τόνους ίντριγκας, διαπλοκής, αλλοιώσεων, διαρροών. Και φυσικά, δεν είπαν και δε θα πουν ποτέ κουβέντα για μία άλλη λίστα. Μια λίστα που όλο και αδειάζει.Ξεφουσκώνει σιγά, σιγά και η επικοινωνιακή φούσκα με την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ. Το θέμα έσκασε την κατάλληλη στιγμή, φούσκωσε στις κατάλληλες διαστάσεις, αποπροσανατόλισε όσο έπρεπε να αποπροσανατολίσει και τώρα – που δεν πουλάει πια – τα παπαγαλάκια του συστήματος μαθαίνουν το νέο ποίημα που θα σερβίρουν στον αποχαυνωμένο ελληνικό λαό.
Ακόμη και η κωδική ονομασία "λίστα Λαγκάρντ" είναι ενδεικτική: από πότε μια λίστα ονοματίζεται από το επώνυμο της υπουργού μιας ξένης χώρας και όχι από το περιεχόμενο της; Καμία λίστα Λαγκάρντ δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο μία - ακόμη - λίστα μεγαλοκαταθετών στο εξωτερικό .

Αλλά βολεύει το "Λαγκάρντ". Κριστίνα, ΔΝΤ. Που θέλει το καλό μας. Που θέλει να μας σώσει... Που θέλει να πατάξει τους φοροκλέφτες αλλά το ανίκανο ελληνικό πολιτικό σύστημα τους καλύπτει. Και έτσι πρέπει να πάρουμε νέα μέτρα. Γαμώτο.

Να μιλήσουμε, όμως, για μία άλλη λίστα; Μια λίστα από την οποία δε λείπουν, απλώς, τα ονόματα τριών συγγενών ενός πρώην «τσάρου», νυν «εξιλαστήριου θύματος» και αεί εκτελεστικού οργάνου των συμφερόντων του κεφαλαίου;

Δε θα διαβάσετε πουθενά για αυτή τη λίστα. Δε θα τη βρείτε δημοσιευμένη σε κανένα περιοδικό. Δε θα γίνει για αυτήν καμία προανακριτική. Δε θα γεμίσει με ατέρμονες συζητήσεις, χειρίστου επιπέδου και κενού πολιτικού λόγου, ο τηλεοπτικός χρόνος των καναλιών της παραπληροφόρησης.

H "λίστα Ελλάς"


Υπάρχει, λοιπόν, η λίστα Ελλάς, την προηγούμενη ημέρα από τη στιγμή που ο Γιωργάκης μας ανακοίνωνε από το Καστελόριζο ότι μπαίνουμε στο... μηχανισμό, υπάρχει και η λίστα Ελλάς σήμερα. Θα βρεθεί κανένας εισαγγελέας να τις συγκρίνει;

Η λίστα Ελλάς περιλαμβάνει όλα τα ονόματα των Ελλήνων πολιτών. Και αν γίνει η σύγκριση θα βρεθεί εύκολα ότι κάποιοι έχουν βάλει χέρι. Οι Γιωργάκηδες, οι Σαμαράδες, οι Παπαδήμοι. Οι υπουργάρες οικονομικών που με πάθος έφερναν το ένα μνημόνιο, μετά το άλλο. Οι βουλευτάρες που ψήφιζαν τα μνημόνια γιατί συναισθάνονταν την… ευθύνη. Οι παπαγάλοι των συστημικών μέσων παραπληροφόρησης. Οι μεγαλοκαρχαρίες που διαχρονικά τρίβουν τα χέρια τους από χαρά όταν ο λαός γονατίζει. Αυτοί βάλανε χέρι στη λίστα Ελλάς.

Λείπουνε ονόματα, κύριοι. Και δεν είναι ονόματα συγγενών μιας μαριονέτας. Είναι ονόματα συγγενών δικών μας.

Είναι οι χιλιάδες που αυτοκτόνησαν, λυγισμένοι από την απελπισία και τον τρόμο.

Είναι τα παιδιά που δε γεννήθηκαν ποτέ γιατί οι γονείς τους δε θα είχαν γάλα να τα ταϊσουν.

Είναι οι γέροι που έσκασαν από τη στενοχώρια και τη ντροπή γιατί δεν είχαν ένα ευρώ να αγοράσουν φασόλια και πήγαιναν στα συσσίτια.

Είναι οι άρρωστοι που δε βρήκαν ποτέ το φάρμακο τους. Οι άρρωστοι που χάσαμε στα δημόσια νοσοκομεία που δεν έχουν πια ούτε φαί να τους ταϊσουν.

Είναι οι άστεγοι που πάγωσαν στον προηγούμενο χιονιά στα πάρκα και στους δρόμους.

Είναι οι επιστήμονες που παράτησαν τη χώρα της ανεργίας των νέων στο 55% για να πάνε να δουλέψουν ως σερβιτόροι στο εξωτερικό (αν είναι τυχεροί).

Είναι όσοι άγρια δολοφονήθηκαν από εγκληματίες αφού μοιραία μέσα στο γενικότερο χαμό και την κακιά... πείνα, η εγκληματικότητα έχει βαρέσει κόκκινο (και η αστυνομία του Δένδια διάλυση).

Αυτή είναι η λίστα που πρέπει να πιάσει στα χέρια του ένας εισαγγελέας. Η λίστα Ελλάς, κύριοι. Για αυτό και μου είναι παγερά αδιάφορο το τι θα γίνει με τη λίστα σας, τη λίστα της Λαγκάρντ.

Γιατί την άγια ημέρα που ο λαός θα ξυπνήσει, την άγια ημέρα που κάποιος θα βγει μπροστά και θα ψάξει τη λίστα Ελλάς, το ζήτημα δεν θα είναι αν θα πάει φυλακή ο Γιωργάκης ο Παπακωνσταντίνου. Αλλά αν υπάρχουν αρκετά ελικόπτερα για να φύγουν μακριά όλα τα εθελόδουλα πιόνια που εκτέλεσαν και εκτελούν με ζήλο και ακρίβεια το σχέδιο εξόντωσης του ελληνικού λαού.

Στέλιος Ποτηράκης
πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template