Συμμορία δέκα ληστών με καλάσνικοφ χτύπησε στον Βελβενδό Κοζάνης!

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013



Σκηνές βγαλμένες από ταινία του Χόλιγουντ εκτυλίχθηκαν το πρωί της Παρασκευής στη μικρή κοινωνία του Βελβεντού Κοζάνης θέτοντας σε συναγερμό τις αστυνομικές αρχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.
Δέκα άτομα οπλισμένα με καλάσνικοφ που είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες «χτύπησαν» τα δυο καταστήματα σπέρνοντας τον πανικό στην ήσυχη κωμόπολη της δυτικής Μακεδονίας.

Τα μέλη της μιας ομάδας αρχικά έσπασαν με βαριοπούλα την πόρτα εισόδου της Αγροτικής Τράπεζας και αφού ακινητοποίησαν περίπου δέκα υπαλλήλους και τους πελάτες άρπαξαν 200.000 ευρώ.

Δύο γυναίκες έβαλαν τα κλάματα, ωστόσο οι ληστές τις καθησύχασαν λέγοντας ότι δεν θα τις πειράξουν κι ότι ήθελαν μόνο τα λεφτά. Μάλιστα, τους επέτρεψαν να φύγουν.

Παράλληλα, τα μέλη της άλλης ομάδας αφαιρούσαν 5.000 ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Όπως έγινε γνωστό, ένας εκ των δραστών φέρεται να «συντόνιζε» τη δράση των συνεργών του, παρακολουθώντας εξ αποστάσεως τις κινήσεις τους και απειλώντας με όπλο όσους κατοίκους περνούσαν εκείνη την ώρα από το σημείο.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αγροτικά οχήματα και διέφυγαν στον ορεινό όγκο των Πιερίων.

Ήδη συνελήφθησαν τέσσερις εκ των δραστών -όλοι ελληνικής καταγωγής. Ο ένας συνελήφθη κοντά στα Ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, σταμάτησε προκειμένου να βάλει φωτιά στο όχημα για να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Οι άλλοι τρεις συνεργοί του συνελήφθησαν στο κέντρο της Βέροιας. Όπως έγινε γνωστό, επέβαιναν σε όχημα, τύπου βαν, όπου στο εσωτερικό του βρέθηκε οπλισμός.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των άλλων ληστών, ενώ σε αυτές έχει εμπλακεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας

Η υπόθεση κρίνεται ως ιδιαίτερα σοβαρή από τα ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. την υπόθεση της διπλής ληστείας στο Βελβενδό Κοζάνης.

Η νεαρή ηλικία των τεσσάρων δραστών που έχουν συλληφθεί, ο ιδιαίτερα βαρύς οπλισμός τους, το γεγονός ότι έφεραν πλαστές ταυτότητες και η άρνησή τους να αποκαλύψουν το παραμικρό για τους συνεργούς τους, που έχουν διαφύγει, προδίδουν συνωμοτική διάθεση, που δεν αποκλείεται να συνδέεται ακόμη και με τρομοκρατία!

Η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η υπόθεση φαίνεται από το ό,τι την προανάκριση έχει αναλάβει κλιμάκιο αξιωματικών από τη Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται αν προέρχεται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Οι τέσσερις νεαροί Έλληνες δίνουν την εντύπωση «σκληρών» κακοποιών, αλλά η προκλητικότητα με την οποία κρατούν πεισματικά κλειστά τα στόματά τους, δείχνει ότι μπορεί να προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Η διπλή ληστεία είχε σχεδιαστεί προσεκτικά από καιρό και οι βαριά οπλισμένοι κακοποιοί που φορούσαν κουκούλες έδειξαν ασυνήθιστη ψυχραιμία, καθώς περίμεναν 15΄λεπτά για να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο της Αγροτικής Τράπεζας που είχε χρονοκαθυστέρηση!

Στο διάστημα αυτό, έδιωξαν πρώτα τις δυο πανικόβλητες πελάτισσες που είχαν βάλει τα κλάματα από το φόβο τους και στη συνέχεια όλους τους υπόλοιπους πελάτες, οι οποίοι κρύφτηκαν στα γύρω μαγαζιά!

Όσο κράτησαν οι δυο ληστείες στα ΕΛ.ΤΑ. και την Αγροτική Τράπεζα, απ’ έξω βρισκόταν ένας ιδιαίτερα ψύχραιμος συνεργός των δραστών οπλισμένος με «καλάσνικοφ», που κρατούσε με αυτό σε απόσταση τους έντρομους κατοίκους! Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν όλοι σε δύο οχήματα, ένα γκρι και ένα λευκό, με τα οποία διέφυγαν.

Ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί τι «στράβωσε» και δύο από αυτούς αναγκάστηκαν να σταματήσουν με την απειλή όπλων έναν διερχόμενο γνωστό οδοντίατρο της Κοζάνης, για να πάρουν το αυτοκίνητό του και να εξαφανιστούν.

Επίσης, δεν έχει διευκρινιστεί από πού είχε κλαπεί το ασθενοφόρο το οποίο προσπάθησε να πυρπολήσει ο τέταρτος συλληφθεί στο κεντρικό πεδίο της ΔΕΗ Πτολεμαΐδας.

Τα όπλα που έχουν βρεθεί στο αυτοκίνητο των τριών από τους κακοποιούς που συνελήφθησαν στη Βέροια, έχουν σταλεί στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας για να εξακριβωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί και πού.

πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template