Εγινε εισβολή στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013


Με επέμβαση ισχυρών δυνάμεων της ΕΛΑΣ που πραγματοποιήθηκε στις 03.40 τα ξημερώματα της Παρασκευής, τερματίστηκε η κατάληψη του αμαξοστασίου του Μετρό στα Σεπόλια από περίπου 50 απεργούς που είχαν καταφύγει εκεί μετά την ανακοίνωση της επιστράτευσής τους. Ηδη 500 από τα περίπου 2.500 φύλλα επίταξης έχουν επιδοθεί.
Λίγα λεπτά πριν από την επέμβαση των ΜΑΤ, οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο απέκλεισαν όλο το οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται το αμαξοστάσιο του Μετρό και δεν επέτρεπαν σε κανένα να προσεγγίσει το χώρο.
Στην επιχείρηση που ακολούθησε αμέσως μετά και έγινε παρουσία εισαγγελέα, συμμετείχαν επτά διμοιρίες των ΜΑΤ, καθώς και άνδρες της ΥΜΕΤ και των ΕΚΑΜ, οι οποίοι, αφού έκοψαν με τροχό τις αλυσίδες και τα λουκέτα που είχαν τοποθετήσει οι καταληψίες στην πόρτα του αμαξοστασίου και χρησιμοποιώντας πολιορκητικό κριό, άνοιξαν την είσοδο της πύλης, εισήλθαν στο χώρο του αμαξοστασίου και απομάκρυναν τους απεργούς.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές ατόμων, που αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθερα, ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μια κοπέλα παρελήφθη απο ασθενοφόρο και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, γιατί αισθάνθηκε δυσφορία.
Στην περιοχή παραμένει ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας, ενώ οι δρόμοι γύρω από το αμαξοστάσιο έχουν αποκλειστεί από περιπολικά και κλούβες και η πρόσβαση στο κτίριο δεν επιτρέπεται σε κανέναν, παρά μόνον σε υπαλλήλους που έχουν πάρει φύλλο πορείας.
Kλειστός είναι ο παράδρομος της Λ. Κηφισού στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της Λένορμαν.
Επίσης, στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους σε ένδειξη συμπαράστασης.
Στη 1 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή. Παράλληλα, έχει προκηρυχθεί παναττική στάση εργασίας 12.00 - 16.00 ενώ αύριο στις 11 το πρωί το ΠΑΜΕ οργανώνει συλλαλητήριο αλληλεγγύης στην Ομόνοια.
Χθες εκδόθηκαν περίπου 2.500 φύλλα πορείας για να επιδοθούν στους απεργούς του Μετρό, του ΗΣΑΠ και του Τραμ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επίδοσής τους. Περίπου 500 είχαν επιδοθεί έως το μεσημέρι της Παρασκευής.
Η δε Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ζητήσει τη σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, των απεργών για παραβίαση της δικαστικής απόφασης, με την οποία κρίθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεις τους. Απέστειλε στην Κρατική Ασφάλεια τις αποφάσεις με τις οποίες κρίθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο μέσο μεταφοράς και ζητά, η Αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης.
Γενικό μπλακ άουτ στις συγκοινωνίες
Οσον αφορά τις μετακινήσεις σήμερα στην πρωτεύουσα, μέχρι στιγμής ισχύουν οι εξαγγελθείσες πριν από την επιστράτευση κινητοποιήσεις.
Συνεπώς, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο εκτιμά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ότι θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς, τονίζοντας εκ νέου ότι «πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος».
Αντιδράσεις για την επέμβαση της ΕΛΑΣ
Εντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για την επέμβαση των ΜΑΤ. Σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει την τρικομματική κυβέρνηση «ψυχρούς «εκτελεστές» της δημοκρατίας, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.
«Δεν είμαστε δολοφόνοι, είμαστε εργαζόμενοι» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Λειτουργίας Εργαζομένων στο Μετρό (ΣΕΛΜΑ) Σπ. Ρεβύθηςκαταδικάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να επέμβει η αστυνομία στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.
Ως μέτρο ακραίο και αντιδημοκρατικό χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, την επίταξη των εργαζομένων στο μετρό.
Το ΚΚΕ κατήγγειλε την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των απεργών στο αμαξοστάσιο του Μετρό που αποδεικνύει ότι η επιχείρηση «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης στόχο έχει τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες.

πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template