Ρουπακιώτης: Ντρέπομαι για τα μέτρα που υπέγραψα

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012


Πολιτική θύελλα και έκρηξη Σαμαρά προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, ότι «υπέγραψε μέτρα που άλλοι έγραψαν». Διαμαρτυρήθηκε ότι είναι ασεβής λόγος να τον αποκαλούν «υπουργό των δικαστών και των δικηγόρων» και ξεκαθάρισε πως θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα όσων αφορά το υπουργείο του. Τηλεφώνημα Σαμαρά από τη Μάλτα στον Κουβέλη να τον «μαζέψει»!
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1 ο κ. Ρουπακιώτης είπε ότι προσπαθεί να αλλάξει τους όρους «στη σύμβαση ανάγκης που δεχτήκαμε» ενώ διευκρίνισε ότι δεν τάσσεται γενικώς κατά του Μνημονίου αλλά μόνο εκείνων των διατάξεων που θίγουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα ο υπουργός Δικαιοσύνης διαμήνυσε ότι δεν θα σταματήσει να υπερασπίζεται όσους δεν μπορούν να πληρώσουν και ότι δεν ντρέπεται για αυτό, ενώ σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι είναι ασεβής λόγος να τον αποκαλούν κάποιοι «υπουργό των δικαστών και των δικηγόρων».

Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Ρουπακιώτη έρχονται να προστεθούν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου όπου πήρε αποστάσεις από το Μνημόνιο 3 και έκανε λόγο για«οικονομίστικες αντιλήψεις» και για «δανειστές που μας πάτησαν στον λαιμό», αφήνοντας αιχμές κατά των επιλογών του οικονομικού επιτελείου.

«Δεν άνοιξα κανένα μέτωπο. Διαστρεβλώνουν τις απόψεις μου. Βάναυσος και ασεβής λόγος να με λένε Υπουργό των Συνδικαλιστών» είπε, τονίζοντας πως δεν αναφέρθηκε στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά στο υπουργείο Οικονομικών, όπου εφαρμόζεται μια άκρα νεοφιλελεύθερη πολιτική.

«Κανένας υπουργός δεν επαίνεσε τα μέτρα, ακόμη και ο Σαμαράς. Δεν αναφέρθηκα στον Στουρνάρα αλλά στο Υπουργείο Οικονομικών» είπε και υπερασπίστηκε τους δικηγόρους «Εγώ τους νεόπτωχους δικηγόρους δεν θα τους ρίξω στη θάλασσα. Δε θα με εμποδίσουν να τους υπερασπιστώ. Δε ντρέπομαι που είμαι πρόεδρος, δε ντρέπομαι που είμαι υπουργός».

Όπως ήταν αναμενόμενο οι δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Ρουπακιώτη προκάλεσαν τηνέντονη αντίδραση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος από τη Μάλτα όπου βρισκόταν την Πέμπτη επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και του ζήτησε να «μαζέψει» τον υπουργό του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, ο κ. Σαμαράς εξήγησε στον κ. Κουβέλη ότι δεν είναι δυνατόν ο υπουργός Δικαιοσύνης να διαφοροποιείται συνεχώς από τις επιλογές της κυβέρνησης καθώς έτσι δημιουργείται πρόβλημα στην εικόνα του κυβερνητικού σχήματος και δίνονται λάθος μηνύματα στο εξωτερικό. Μάλιστα ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ότι δεν είναι διατεθειμένος να δεχτεί επί μακρόν αυτήν την κατάσταση, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την απομάκρυνση του κ. Ρουπακιώτη στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ γίνεται προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και θεωρούν το θέμα λήξαν από τη στιγμή που ο κ. Ρουπακιώτης επικοινώνησε με τον κ. Κουβέλη και έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Ωστόσο ηγετικά στελέχη του κόμματος επισημαίνουν ότι η ΔΗΜΑΡ έχει εκφράσει την απόλυτη στήριξή της τόσο στον κ. Ρουπακιώτη όσο και στον κ. Μανιτάκη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό ο Φώτης Κουβέλης θα υποστηρίξει την παραμονή των δύο υπουργών στις θέσεις τους, παρά τις διαφοροποιήσεις που εκφράζουν. Μάλιστα συμπληρώνουν πως τόσο η ΔΗΜΑΡ όσο και οι υπουργοί της δεν πρόκειται να λειτουργήσουν ως πειθήνια συνιστώσα του κυβερνητικού στρατοπέδου όπως απέδειξαν και στο ζήτημα των εργασιακών.

http://www.pkool.gr


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template