ΔΟΥΡΟΥ:"ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ Γ@ΜΗΣΕΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ"

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

dourou
«Πρόκειται για ένα σύντομο βίντεο. Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα το δει κανείς, μοιάζει απίστευτο κι όμως η σειρά γεγονότων με το νερό να πετάγεται και τις γροθιές, είναι πραγματική. Οι συμμετέχοντες διαφωνούν. Διαφωνούν σε μια γλώσσα που δεν καταλαβαίνεις. Στο κέντρο ένας άνδρας προφανώς είναι ο ρυθμιστής της συζήτησης, παρότι δείχνει να μην έχει τον έλεγχο των όσων διαδραματίζονται. Οι πανελίστες μιλούν ο ένας πάνω στον άλλο, σα να σημαίνει ότι όσο πιο γρήγορα κι όσο πιο δυνατά μιλήσουν τόσο πιο αληθινά είναι αυτά που λένε. Μια ξανθιά γυναίκα λέει κάτι που ξεκάθαρα εξοργίζει τον νεαρό με τα κοντά μαλλιά στην άλλη πλευρά. Ο νεαρός πιάνει το ποτήρι του με το νερό, σηκώνεται όρθιος και πετάει το περιεχόμενό του στο πρόσωπο της ξανθιάς κοπέλας. Μια μεγαλύτερη γυναίκα με σκούρα μαλλιά σηκώνεται από την καρέκλα της και χτυπά τον άνδρα με την εφημερίδα της. Εκείνος στρέφεται προς το μέρος της και τη χτυπά βίαια. Δε μπορείς να φανταστείς πόσο γρήγορα κινείται, πόσο άγρια χτυπάει. Μετά πέφτει κενό»...

Κάπως έτσι περιγράφει το πολύ γνώριμο σε εμάς τηλεοπτικό ενσταντανέ με την βίαιη αντίδραση του Ηλία Κασιδιάρη κατά της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη πριν λίγους μήνες στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, το περιοδικό GQ σε ρεπορτάζ του με τίτλο «Ζωντανά στην τηλεόραση-Η πτώση της Ελλάδας».

Ακόμα κι αν οι Ελληνες θέλουν να το ξεχάσουν, ο Αμερικανός δημοσιογράφος Κρις Χιθ το θυμάται έστω και ετεροχρονισμένα και το συνδέει με όσα χαρακτηριστικά λέει ότι συμβαίνουν «όταν η κοινωνία αρχίζει να καταρρέει».

.Στο δεκασέλιδο αφιέρωμά του το αμερικανικό περιοδικό προσπαθεί να σκιαγραφήσει την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης αναδεικνύοντας το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και την απαξίωση του ελληνικού λαού στους πολιτικούς. Με συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές της ελληνικής πολιτικής σκηνής των τελευταίων τουλάχιστον μηνών όπως της Ρένας Δούρου, της Λιάνας Κανέλλη, του Ηλία Κασιδιάρη αλλά και δηλώσεις απλών πολιτών, ο Χιθ αποτυπώνει γλαφυρά την ελληνική πραγματικότητα στο τελευταίο τεύχος του GQ.

«Είναι όλοι ηλίθιοι. Είμαστε όλοι ηλίθιοι. Είναι όλοι γ...νοι εγκληματίες. Ντρέπομαι γιατί αγαπώ τη χώρα μου και αυτοί οι μπάσταρδοι την έχουν διαλύσει», λέει στον Χιθ ένας εξοργισμένος ιδιοκτήτης εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας την ημέρα των εκλογών. «Η Ελλάδα έχει πρόβλημα. Η οικονομία είναι σε ελεύθερη πτώση. Το ποσοστό αυτοκτονιών, που ιστορικά ήταν από τα χαμηλότερα στον κόσμο, τώρα έχει διπλασιαστεί. Οι ταραχές αυξάνονται και σημειώνονται επεισόδια», σχολιάζει ο Αμερικανός δημοσιογράφος για να αναφερθεί αμέσως μετά στην ανοδική πορεία της Χρυσής Αυγής, αλλά και στον «χαρισματικό νεαρό ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα».

Για το σκοπό αυτό μάλιστα συνομιλεί με μία από τις πρωταγωνίστριες του τηλεοπτικού μποξ, την βουλευτή Ρένα Δούρου. «Τα πράγματα έφτασαν να είναι πολύ γελοία. Το μοναδικό πράγμα που δεν είπαν ήταν ότι ο Τσίπρας θα πηδήξει τις γυναίκες σας», δηλώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση που δέχεται η πρόεδρος του κόμματος από τα ελληνικά media. Βέβαια αμέσως μετά απολογείται εξηγώντας στον Χιθ ότι τα αγγλικά της είναι στο επίπεδο «καμακιού» και με διάθεση σαρκασμού δίνει το εξής χαρακτηριστικό παράδειγμα: «OK, you, me, beautiful, go bed together»! (Σ.Σ: Εγώ, εσύ όμορφη, πάμε μαζί στο κρεβάτι!)

Αυτό ωστόσο που έδειξε να την ενοχλεί περισσότερο από όλα δεν ήταν η πράξη του Κασιδιάρη αλλά το γεγονός ότι «το γ...μένο σημείο των πέντε δευτερολέπτων για ημέρες συνεχίστηκε να προβάλλεται στην τηλεόραση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο τύπος έριξε το νερό και το βίντεο παίχτηκε ακόμα και στο Τόκιο», δηλώνει εξοργισμένη.

Κοιτώντας ωστόσο πίσω, η Δούρου λέει ότι ο Κασιδιάρης «δεν ξέρει πώς να αντιμετωπίζει μια γυναίκα. Μη ξεχνάτε ότι οι νέο-ναζιστικές οργανώσεις θεωρούν ότι οι γυναίκες πρέπει (μόνο) να είναι μητέρες. Το πρόβλημά του είναι ότι είμαι ξανθιά, νέα και πολιτικός».

Από το ρεπορτάζ όμως δε θα μπορούσαν να λείψουν και οι δηλώσεις της ετέρας πρωταγωνίστριας, της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, η οποία τονίζοντας στον Χιθ ότι για χρόνια τα προσωνύμιά της ήταν «Κρίστιαν Αμανπούρ της Ελλάδας, Μπάρμπαρα Γουόλτερς της Ελλάδας και Οπρα της Ελλάδας», προβλέπει ότι θα δημιουργηθεί μια αυτοκρατορία με τις χώρες όπως η Ελλάδα να έχουν το ρόλο του υποτελή. Αφού εξυμνεί την Αμερική και την ελευθερία έκφρασης που επικρατεί, αναφέρει ότι έχει δύο όπλα στο σπίτι της γιατί «οι Ναζιστές κι οι φασίστες με καταδιώκουν».

Οσο για το περιστατικό με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, η Κανέλλη εξηγεί ότι στην αρχή το κλίμα ήταν φιλικό, μάλιστα κατά τη διάρκεια διαφημιστικού διαλείμματος οι δυο τους μίλησαν για όπλα. Παρόλα αυτά αργότερα η βουλευτής του ΚΚΕ τονίζει ότι είχε αντιληφθεί από τη γλώσσα του σώματος ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με εκείνον. «Ημουν πολύ ψύχραιμη γιατί αντιλαμβανόμουν τον κίνδυνο», είπε. Όμως μόλις «η εφημερίδα τον άγγιξε, το χέρι μου τον άγγιξε, εκείνος τρελάθηκε. Και τότε ξεκίνησε. Μια, δύο, τρεις. Ηταν άγριο. Ηταν φονικό. Τράβηξα την κουρτίνα ώστε να δουν όλοι το τέρας», τονίζει.

Ο ίδιος ο Κασιδιάρης βέβαια στον Χιθ εξηγεί ότι «δεν επιτέθηκε χωρίς λόγο» στις δύο γυναίκες. «Επρεπε να αντιδράσω. Ηταν μια λογική αντίδραση. Είχα δεχθεί επίθεση και έπρεπε να αντιδράσω. Ισως το να ρίξω το νερό ξεπέρασε τα όρια, όμως ήμουν πολύ ενοχλημένος, πολύ θυμωμένος και ο θυμός μου ήταν δικαιολογημένος», απολογείται. Ερωτώμενος δε από τον δημοσιογράφο αν χτύπησε την Κανέλλη δυνατά εκείνος απαντά αρνητικά.

Οσο για την πολιτική της Χρυσής Αυγής κι όσους κατηγορούν το κόμμα για τις ναζιστικές του τάσεις εκείνος για μία ακόμα φορά δηλώνει «είμαστε το ελληνικό εθνικιστικό κόμμα, δεν είμαστε ναζιστές» δίνοντας μια σειρά απαντήσεων για τον Χίτλερ και την «κοινωνική στρατηγική του που ευνόησε την εργατική τάξη και την ανάπτυξη της μεσαίας τάξης».

Επιστρέφοντας όμως στο θέμα της επίθεσης στην Κανέλλη ο Κασιδιάρης αμετανόητος αποστομώνει τον δημοσιογράφο λέγοντας «δεν μετανιώνω για τις πράξεις μου» και σε ένα παραλήρημα διαστρεβλωμένου βέβαια ρομαντισμού συμπληρώνει «μπορούμε να χτυπάμε τις γυναίκες με τριαντάφυλλα. Εκείνη τη στιγμή δεν είχα τριαντάφυλλα μαζί μου».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


makeleio
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template