Ένα εκατομμύριο άνεργοι στην Αθήνα

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012


Ένα εκατομμύριο άνεργοι στην ΑθήναΠόλη μέσα στην πόλη οι άνεργοι στην πρωτεύουσα, που αγγίζει το 25%.
Το ζήτημα της ανεργίας που φαίνεται να «αγκαλιάζει» όλο και περισσότερα κομμάτια του ελληνικού πληθυσμού δείχνει εντεινόμενο μετά και από τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η στατιστική αρχή.
Πέρα από το ότι η επίσημη ανεργία ξεπέρασε και τυπικά του 25% (ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 25,1%), οι αριθμοί πού δείχνουν το πρόβλημα για όσους δεν έχουν δουλειά στις μεγάλες βιομηχανικές περιοχές της χώρας αυξάνονται με μεγάλους ρυθμούς.

Σημαντικό είναι το ότι η ανεργία σε περιοχές που θεωρούνται κατ’ εξοχήν τουριστικές έπεσε ελάχιστα, ενδεικτικό των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το εργατικό δυναμικό της χώρας. Χαρακτηριστικά , στη Χαλκιδική ,για την οποία έχει γίνει πολύς λόγος για την προσέλευση τουριστών από τη Ρωσία και τα Βαλκάνια τα τελευταία χρόνια η ανεργία έπεσε μόνο κατά 0,2% μονάδες από τον Ιούνιο στον Ιούλιο, αν και όλες οι πηγές ανέφεραν ότι η τουριστική κίνηση στην περιοχή είχε μικρές απώλειες, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης που βιώνουν οι κυρίαρχες τουριστικές δυνάμεις που συνηθίζουν να επισκέπτονται την περιοχή.
Η πιο σημαντική πτώση σε περιφέρεια της Ελλάδας λόγω των εποχικών εργασιών εξαιτίας του τουρισμού υπήρξε στην περιοχή του Αιγαίου, με άλλες «καυτές» τουριστικές ζώνες της χώρας να συνεχίζουν να βουλιάζουν στην ανεργία όπως η Κρήτη και το Ιόνιο. Συγκεκριμένα, στο νησί της Κρήτης η ανεργία αυξήθηκε στο 22,8% από 22,6% ενώ στα Ιόνια νησιά το ποσοστό ανέβηκε στο 22,9% από 22,5% που ήταν τον Ιούνιο του 2012.
Το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχονται όσοι μένουν στην Αττική, με πάνω από το 25% που διαμένει στο Λεκανοπέδιο να είναι και επίσημα άνεργος. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 1 εκατ. συμπολιτών μας στην πρωτεύουσα αδυνατεί να βρει κάποια θέση εργασίας, κάτι που αναλογικά θεωρείται ως ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της Αθήνας.
Νέοι και γυναίκες οι πιο σκληρά δοκιμαζόμενοι
Όπως προκύπτει από τις έρευνες για την ανεργία το τελευταίο χρονικό διάστημα, έτσι και για τον Ιούλιο, τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα λόγω ανεργίας είναι οι νέοι και οι γυναίκες. Χαρακτηριστικό είναι πως το ποσοστό ανεργίας στους νέους μεταξύ 15 – 4 χρόνων ανέβηκε κατά 12,4% πηγαίνοντας από το 42,6% στο 54,2%. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ, αυτός ο αριθμός είναι πρωτόγνωρος αν ληφθεί υπ όψιν και το ότι οι συγκεκριμένες ηλικίες είναι αυτές που προτιμούνται από τους εργοδότες για τον εποχιακό τουρισμό του καλοκαιριού.




Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template