Πάτησαν τη σκανδάλη μόλις αντίκρισαν τον Μπιν Λάντεν

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012



Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και, εκτός από τις τελετές μνήμης, στην επικαιρότητα κυριαρχούν και οι αντιδράσεις στο βιβλίο που έγραψε ένα μέλος της ειδικής μονάδας των Seals που εκτέλεσε τον εμπνευστή της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους και αρχηγό της «Αλ Κάιντα» Μπιν Λάντεν.
Ο 37χρονος Ματ Μπισονέτ ήταν ο δεύτερος κομάντο που ανέβηκε τις σκάλες του σπιτιού όπου κρυβόταν ο Μπιν Λάντεν στο Αμπονταμπάντ του Πακιστάν και εκείνος που του έδωσε τη χαριστική βολή. Στο βιβλίο του «Μια δύσκολη ημέρα», που κυκλοφόρησε με το ψευδώνυμο Μαρκ Οουεν, περιέγραψε με λεπτομέρειες την αποστολή, γράφοντας ότι ο Σαουδάραβας που ήταν ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο πυροβολήθηκε από αμερικανούς κομάντο αντί να συλληφθεί, κάτι για το οποίο δεν έγινε καμία προσπάθεια, σε αντίθεση με την επίσημη εκδοχή που δόθηκε από το Πεντάγωνο. Ολα αυτά, φυσικά, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις όχι μόνο από το Πεντάγωνο αλλά και από τα μέλη της ελίτ μονάδας των Seals του Ναυτικού, από την οποία πλέον έχει αποστρατευθεί.
Ο Μπισονέτ γράφει πως αποστολή της Ομάδας 6 στην οποία ανήκε ήταν «να σκοτώσει ή να συλλάβει» τον Μπιν Λάντεν. Αναφέρει ότι οι κομάντος δεν δέχθηκαν πυρά μετά την προσγείωσή τους και παρά την πτώση του ελικοπτέρου Black Hawk που τους μετέφερε - «σωθήκαμε χάρη στις ικανότητες του πιλότου», γράφει. O βοηθός τού Μπιν Λάντεν, Αχμέντ αλ Κουβέιτι, πέθανε πυροβολώντας, χτυπημένος από τον Μπισονέτ και άλλον έναν κομάντο, μπροστά στη γυναίκα και στα παιδιά του. Ο αδελφός του, Αμπράρ, που κρατούσε όπλο αλλά δεν πυροβόλησε, πέθανε μαζί με τη γυναίκα του.
 Ο γιος τού Μπιν Λάντεν, Χαλίντ, πυροβολήθηκε και πέθανε όταν έβγαλε το κεφάλι από την κρυψώνα του, όταν ένας κομάντο ψιθύρισε το όνομά του. Ο Μπισονέτ γράφει ότι βρήκε τον Μπιν Λάντεν ήδη αιμόφυρτο στο πάτωμα του υπνοδωματίου του όταν μπήκε μέσα, καθώς τον είχε πυροβολήσει ο συνάδελφός του που προπορευόταν, παρότι βρισκόταν μακριά από όπλα και δεν έδειξε διάθεση να αντισταθεί. 
Ο Μπισονέτ τον πυροβόλησε ξανά και ξανά στο στήθος έως ότου σταμάτησε να αναπνέει.
Στέλεχος του Πενταγώνου διέψευσε κάποια από τα κομμάτια του βιβλίου λέγοντας ότι ο Μπιν Λάντεν είχε κοντά του δύο όπλα και γι' αυτό πυροβολήθηκε. Το Πεντάγωνο εξετάζει την πιθανότητα να του ασκηθεί ποινή δίωξη για αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών, καθώς παραβίασε τη συμφωνία σιωπής που υπογράφουν όλοι οι Seals. Ομως αντιμετωπίζει και μεγαλύτερα προβλήματα. Διαδικτυακά φόρουμ που συνδέονται με την «Αλ Κάιντα» έχουν δημοσιεύσει τη φωτογραφία του και ζητούν εκδίκηση από «ένα από τα σκυλιά που σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν».

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ. Σήμερα πάντως οι Νεοϋορκέζοι θα τιμήσουν τη μνήμη των χιλιάδων νεκρών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη εν μέσω ανησυχιών για την υγεία όσων είχαν πάρει τότε μέρος στις προσπάθειες διάσωσης, αλλά και εν μέσω αντιπαραθέσεων για τη χρηματοδότηση του μουσείου στο «Σημείο Μηδέν».
Η ανάπλαση του χώρου όπου κάποτε στεκόταν το Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο συνεχίζει να παρεμποδίζεται από διαφωνίες σχετικά με οικονομικά και αρχιτεκτονικά ζητήματα καθώς και από θέματα ασφαλείας, ενώ δεν έχουν σταματήσει οι πολιτικές αντιπαραθέσεις και οι καταγγελίες για υπέρβαση δισεκατομμυρίων στο κόστος. Ενα από τα πιο αμφιλεγόμενα θέματα είναι η κατασκευή μουσείου στην καρδιά του έργου. Η κατασκευή έχει σταματήσει λόγω σύγκρουσης σχετικά με τα οικονομικά μεταξύ τους Ιδρύματος Μνήμης 11η Σεπτεμβρίου και των λιμενικών Αρχών της Νέας Υόρκης. Οταν το ίδρυμα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι για πρώτη φορά δεν θα δοθεί βήμα σε πολιτικούς στις σημερινές τελετές μνήμης, θεωρήθηκε από πολλούς ως μια δημόσια αντανάκλαση όλων αυτών των παρασκηνιακών αντιθέσεων. Συνολικά το κόστος της ανάπλασης από τα 11 δισ. δολάρια που υπολογιζόταν το 2008 έχει φθάσει τώρα τα 15 δισ. δολάρια.

ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ
. Υπάρχουν όμως σοβαρές καταγγελίες και για την υγεία όσων είχαν συμμετάσχει πριν από 11 χρόνια στα σωστικά συνεργεία. Την περασμένη εβδομάδα η Πυροσβεστική της Νέας Υόρκης πρόσθεσε 9 άτομα στα 55 που ήδη έχουν καταγραφεί με ασθένειες οι οποίες προκλήθηκαν από τις ηρωικές τους προσπάθειες στον χώρο όπου κατέρρευσαν χιλιάδες τόνοι ατσαλιού, μπετόν, ασβέστη και γυαλιών από τους Δίδυμους Πύργους. Κάποιες οργανώσεις υπολογίζουν σε 1.000 τους θανάτους από ασθένειες που προκλήθηκαν λόγω της 11ης Σεπτεμβρίου. Σε όλες τις ΗΠΑ τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι από όσους εργάστηκαν στα ερείπια έχουν αρρωστήσει από σχετικές ασθένειες.

www.tanea.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template