Φακελλος: ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ..ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΗΡΕ ΜΠΡΟΣ!!

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Φωτογραφία για Ποιος ήταν ο βασικός υπαίτιος για την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου;
   
Αφού είδε και απόειδε η ελληνική κυβέρνηση επιτέλους θα αρχίσει να ανακινεί τον φάκελλο ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ..
Ο υφυπ Οικονομικών κ.Σταίκούρας δήλωσε οτι η εκκρεμότητα μεταξύ Ελλ΄δας και Γερμανίας εξακολουθεί να υφίσταται και ως εκ τούτου η χώρα μας διατηρεί το δικαίωμα και τον χειρισμό και την ικανοποιητική κατάληξη της..

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό η διαδικασία προσδιορισμού του ποσού των γερμανικών αποζημιώσεων γίνεται για πρώτη φορά. Υπενθυμίζεται ότι αυτές αφορούν τις αξιώσεις του Ελληνικού Δημοσίου για ζημιές που προκλήθηκαν στην υποδομή της χώρας και στην δημόσια περιουσία κατά την ναζιστική κατοχή, την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και τις αξιώσεις των ελλήνων πολιτών για αποζημιώσεις λόγω των ζημιών που υπέστη η ιδιωτική περιουσία τους.

Βάσει των στοιχείων που έχει συγκεντρώσει το υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα η 25η Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (το σχετικό αρχείο που τηρεί αποτελείται από 17 δερματόδετους τόμους των 2.800 σελίδων έκαστος), κατά την Συνδιάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων του 1945-1946 υπολογίστηκε από την πλευρά μας ότι η Ελλάδα έχει απαιτήσεις κατά της Γερμανίας ύψους 7,5 δις. δολλαρίων, συμπεριλαμβανομένου του κατοχικού δανείου.
Τώρα γιατι ενω διεκδικούσαμε 7,5 δις το 1946 και μας έχουν δοθεί μόνο 140 περίπου εκατ.δολάρια σε αυτό μάλλον θα μπορούσαν να ειχαν απαντήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις ειδικά αυτή του κ Κωνσταντίνου Καραμανλή που λέγεται ότι έκανε κάποιες "ειδικές συμφωνίες"
Έναντι αυτού του ποσού, η Ελλάδα έχει λάβει:

· 20 εκατ. δολάρια το 1946 από τη διάλυση της Γερμανικής Πολεμικής Βιομηχανίας.

· Το ίδιο έτος περιήλθαν στο Ελληνικό Δημόσιο όλες οι περιουσίες των γερμανών υπηκόων η αξία των οποίων δεν κατέστη δυνατόν να υπολογισθεί τότε από το ΥΠΕΞ.(Υπήρχαν Γερμανοί υπήκοοι με περιουσία στην Ελλάδα; )....

· 4,8 εκατ. γερμανικά μάρκα το 1961 για αφαιρεθέντα καπνά από τις γερμανικές αρχές κατοχής και το ισότιμο ποσό σε δρχ. διανεμήθηκε στους δικαιούχους.

· 115 εκατ. γερμανικά μάρκα το 1961 στα θύματα του ναζισμού (θάνατος, ομηρίες, σωματικές βλάβες).Έχουμε βάλει Δίστομο ,Βιάννο , Μπλόκο Κοκκινιάς,Ανώγεια Κρήτης κ.α;

Όλα αυτά τα στοιχεία, όπως διευκρίνισε ο κ. Σταϊκούρας, αποτελούν μόνο ένα συγκεκριμένο τμήμα της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει για πρώτη φορά στο ΓΛΚ «για να αποτυπωθεί σε όλο το εύρος του το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων».Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν παραιτείται των αξιώσεών της» και ότι «οι συγκεκριμένες εκκρεμότητες εξακολουθούν να υφίστανται». Όπως εξήγησε δε, «η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη πρωτίστως το εθνικό συμφέρον, αλλά και τις εκάστοτε συγκυρίες στις διμερείς και διεθνείς σχέσεις».

Για να δούμε λοιπόν.....Περιμένουμε!

ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ
Share this article :

3 σχόλια:

  1. χα....χα... χα....πορδές....70 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΝΑΒΑΛΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΡΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΜΑΤΑ....ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ...ΔΙΣΤΟΜΟ...ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ....ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΛΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΩΡΑ.....ΘΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΠΟΔΙ....ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ....ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να είστε κόσμιοι στα μηνύματά σας..Ας σεβαστούμε τον χώρο και τους σχολιαζοντες...

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template