Άκης: “Ανακαλώ ότι έχω πει”, λέει τώρα ο Άκης στον ανακριτή

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

BE72F2B3A40BC6CA8DDB80373B7075BD










Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αυτή την ώρα βρίσκεται μέσα στο γραφείο του ανακριτή κ. Μαλλή, με τους δικηγόρους του και με την παρουσία εισαγγελέα. Με το που μπήκε έριξε την βόμβα που είχε αποκαλύψει χθες το spirospero.gr. Ο Άκης ανακαλεί τα πάντα και ζητάει να κηρυχθεί όλη η διαδικασία άκυρη, αρνείται να απαντήσεις στις ερωτήσεις του ανακριτή, αρνείται να εξετασθεί και δηλώνει αθώος.
Μεταξύ άλλων ο Άκης είπε τα εξής:"Ο ανακριτής δεν μπορεί να επεκτείνει την κατηγορία και σε άλλη αξιόποινη πράξη πέρα από εκείνη για την οποία ο εισαγγελέας άσκησε την ποινική δίωξη και παρήγγηλε την διενέργεια ανάκρισης και αν επεκτείνει την κατηγορία έχουμε απόλυτη ακυρότητα με αποτέλεσμα να είναι άκυρες και όλες οι μεταγενέστερες πράξεις. Όταν πρόκειται για άλλη πράξη ο ανακριτής ειδοποιεί τον κ. Εισαγγελέα ο οποίος είναι αρμόδιος να ασκήσει νέα ποινική δίωξη. Ο ανακριτής δεν μπορεί να επεκτείνει τη δίωξη πέρα από τα γεγονότα που περιέχονται στην έγκλιση ή τη μήνυση που αφορούν τις επιμέρους πράξεις. Με την αντικατάσταση της παραγράφου 1 του άρθρου 250 του ΚΠΔ, οριοθετείται ακριβέστερα η εξουσία του ανακριτή και με σαφήνεια ορίζεται ότι δεν έχει δικαίωμα ούτε συρρίκνωσης, ούτε διερεύνησης της ασκηθήσας ποινικής δίωξης. Αν χρειαστεί κατά την κρίση του συμπλήρωση ή διερρεύνηση οφείλει να απευθυνθεί στον κ. Εισαγγελέα".

Και συμπληρώνει: "Στο αρχικό κατηγορητήριο κατηγορούμαι ότι τέλεσα τις πράξεις από τις αρχές του έτους 1998 έως το τέλος του έτους 2010 ενώ στο νέο κατηγορητήριο διευρύνθηκε το χρονικό διάστημα τέλεσης των πράξεων δηλαδή από μέσα Νοεμβρίου του 1997 έως το 2010".

Και συνεχίζει: "Στη συγκεκριμένη λοιπόν περίπτωση, και με βάση τα προαναφερόμενα, η όλη διαδικασία της κύριας ανάκρισης είναι απολύτως άκυρη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, και κατά τη διενέργεια της ανάκρισης δεν συγκεντρώθηκε αποδεικτικό υλικό που αφορούσε τα γεγονότα και τις αξιόποινες πράξεις για τις οποίες είχε ασκηθεί ποινική δίωξη αλλά συγκεντρώθηκαν νέα γεγονότα και νέο αποδεικτικό υλικό με τα οποία διευρύνθηκε και επεκτάθηκε παράνομα η ποινική δίωξη και επομένως δεν προκειται για συμπληρωματική απολογία.


Τόσο από το περιοχέμενο του παλιού όσο και του νέου κατηγορητηρίου αποδεικνεύεται ξεκάθαρα ότι μέχρι και την απολογία μου με βάση το πρώτο κατηγορητήριο, υπάρχει απόλυτη ακυρότητα των όλων πράξεων της προδικασίας και για τον λόγο αυτό με καλείται να απολογηθώ εκ νέου με το δεύτερο κατηγορητήριο στο οποίο προσθέσατε νέα πραγματικά γεγονότα και διευρύνατε την ποινική δίωξη ώστε με τη νέα απολογία μου και εξέτασή μου να θεραπευθεί η απόλυτη ακυρότητα της μέχρι τώρα προδικασίας. Επιπλέον δε, όπως γνωρίζετε και στο συμβούλιο πλυμ. Αθηνών έχω καταθέσει την απο 10/9/2012 αίτησή μου με την οποία ζητώ να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω εκκρεμοδικίας συγχρόνως και η όλη έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι μου και στο γραφείο μου είναι απολύτως άκυρη και για την ακυρότητα αυτή επιφυλάσσομαι ρητά. Για όλα λοιπόν, τα παραπάνω σας δηλώνω ότι

1) ανακαλώ την απο 19/4/2012 απολογία μου και

2) περιορίζομαι με το παρόν υπόμνημά μου μόνο στην αντίκρουση του νομικού μέρους της κατηγορίας την οποία αρνούμαι ρητά και κατηγορηματικά στο σύνολό της και δεν θα εισέλθω στην ουσία των κατηγοριών ούτε επίσης θα απαντήσω στις τυχόν ερωτήσεις σας, δεδομένου ότι αρνούμαι να με εξετάσετε μέχρι να κριθούν αμετάκλητα οι απόλυτες ακυρότητες που έλαβαν χώρα κατά την προδικασία.

Το παρόν δε αποτελεί απλώς υπόμνημα και δεν φέρει τον χαρακτήρα απολογητικού υπομνήματος".

To spirospero.gr έχει στη διάθεσή του ολόκληρο το υπόμνημα το οποίο και θα δημοσιεύσει σύντομα.
http://www.spirospero.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template