ο χρονικό της μεταγραφής του Καραγκούνη στη Φούλαμ

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012


Οι υπογραφές έπεσαν, ο Γιώργος Καραγκούνης θα είναι παίκτης της Φούλαμ για 1 χρόνο και θα ζήσει στα 35 την εμπειρία της Premier League. Η καλοκαιρινή περιπέτεια του αρχηγού της Εθνικής είχε αίσιο τέλος, παρότι χρειάστηκε πρώτα να μπει το φθινόπωρο και να δοθεί λύση την ώρα που δεν υπήρχε και μεγάλη αισιοδοξία από την πλευρά του παίκτη.Νομίζω πως είναι απ’όλους κατανοητό πως ο Καραγκούνης δεν έψαχνε ομάδα για να κολλήσει τα τελευταία του ένσημα και να πάρει ένα καλό εφάπαξ. Αν αυτή ήταν η διάθεσή του, τότε θα είχε μείνει στον Παναθηναϊκό με την όποια μείωση αποδοχών και θα παρίστανε τη σημαία που δεν αγωνίζεται σχεδόν ποτέ ή θα έβρισκε εύκολα μια άλλη ομάδα, όπου ναι μεν θα έπαιζε πολύ, αλλά θα είχε κάνει ένα βήμα προς τα κάτω στα σκαλοπάτια της καριέρας του.

Ο Καραγκούνης δεν ήθελε τίποτα από τα δύο. Με το βλέμμα στην Βραζιλία και τις φιλοδοξίες/απαιτήσεις από τον εαυτό του να μην έχουν επηρεαστεί ούτε στο ελάχιστο από την ηλικία του, δεν ήθελε ούτε να γίνει συμπληρωματικός, ούτε να αναγκαστεί να κατέβει πολλά σκαλιά, ώστε να συνεχίζει να παίζει όσο ο ίδιος θέλει και μπορεί.

Κι όταν κάποιες καλές περιπτώσεις δεν προχώρησαν για διάφορους λόγους, ο παίκτης έμεινε με αυτές που δεν τον κάλυπταν όπως εκείνος επιθυμούσε. Με τις μέρες να περνάνε, ο Καραγκούνης βρέθηκε μπροστά σ’ένα δυσάρεστο δίλημμα, είτε να συμβιβαστεί με συνθήκες που δεν συμβαδίζουν 100% με τα θέλω του, είτε να αρνηθεί τον όποιο συμβιβασμό και να σταματήσει την καριέρα του.

Σ’αυτό το κλίμα, το άκουσμα του ενδιαφέροντος της Φούλαμ έμοιαζε με το φως στην άκρη του τούνελ. Οι Λονδρέζοι κάλυπταν και με το παραπάνω τις φιλοδοξίες του Καραγκούνη, αφού μια τέτοια πρόταση ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνε κι επιθυμούσε, από την ώρα που έκλεισε ο κύκλος στον Παναθηναϊκό.

Το επόμενο κιόλας πρωί μπήκε στο αεροπλάνο για Λονδίνο και μάλιστα γνώρισε καλύτερα τον άνθρωπο που του μετέφερε την πρόταση κατά την διάρκεια της πτήσης. Κι αυτό γιατί ο ατζέντης που τον κάλεσε για να του μιλήσει για το ενδιαφέρον της Φούλαμ ήταν άγνωστος μέχρι εκείνη τη στιγμή στον Καραγκούνη, ο οποίος ήταν λογικό να χρειαστεί πρώτα να κάνει κάποια τηλέφωνα για να πειστεί για την αξιοπιστία του συνομιλητή του, πριν αρχίσει να παίρνει στα σοβαρά την υπόθεση.

Οι όποιες αμφιβολίες έφυγαν τελείως όταν πάτησε το πόδι του στο Λονδίνο και συναντήθηκε με τον προπονητή της Φούλαμ, Μάρτιν Γιολ. Ο Ολλανδός κόουτς πρώτα εξήρε την Ελλάδα στους υπόλοιπους παρευρισκομένους στη συνάντηση, λέγοντας σε όλους πως πρόκειται για μια εκπληκτική χώρα, στην οποία θέλει κάποια στιγμή να αποκτήσει σπίτι. Στην συνέχεια η κουβέντα πήγε στο πρόσφατο Euro, με τον Γιολ να μιλάει για τα παιχνίδια και τους παίκτες της Εθνικής λες και ήταν η Εθνική Ολλανδίας, αφού ήξερε τα πάντα για τους αγώνες και τους διεθνείς μας.

Κι αφού η συζήτηση έφυγε από τα γενικά, ο Γιολ ήταν απολύτως ξεκάθαρος: “Ζήτησα λίστα με τους ελεύθερους παίκτες για να λύσω το πρόβλημα που έχει το ρόστερ μας στο κέντρο. Στην κορυφή της λίστας ήταν το όνομά σου κι είπα στους συνεργάτες μου, αυτόν θέλω, βρείτε τον.”

Ο Ολλανδός προπονητής ήταν σαφής και στη συνέχεια, όταν και εξήγησε τα αγωνιστικά του πλάνα και την θέση του Καραγκούνη σε αυτά. Η πώληση του παιχταρά Ντεμπελέ στην Τότεναμ κι η αποδέσμευση του Ντάνι Μέρφι άφησαν τρύπες στο κέντρο της ομάδας κι ο Γιολ ανέλυσε στον “Κάρα” το πως σκέφτεται να τον χρησιμοποιήσει, ανάλογα και με την διάταξη που θα χρησιμοποιεί κάθε φορά η Φούλαμ.

Όταν ο προπονητής της ομάδας πήρε στα χέρια του τα αποτελέσματα των εξονυχιστικών ιατρικών ελέγχων κι εργομετρικών του αρχηγού της Εθνικής, ενθουσιάστηκε με την καλή κατάσταση του παίκτη, δεδομένης τόσο της αγωνιστικής του απραξίας, όσο και της ηλικίας του. Ο Γιολ μάλιστα σκέφτεται το ενδεχόμενο να τον χρησιμοποιήσει το Σάββατο κιόλας, κόντρα στην Γουέστ Μπρομ, και του είπε να μην ανησυχεί για τον υψηλό ρυθμό των αγώνων της Premier League, αφού η Φούλαμ αρέσκεται να ελέγχει τον ρυθμό των παιχνιδιών και προτιμάει το χαμηλό τέμπο.

Ο Καραγκούνης έτυχε θερμής υποδοχής κι όταν γνώρισε τους νέους συμπαίκτες, με αρκετούς εξ αυτών να τον συγχαίρουν για την παρουσία της Ελλάδας στο Euro, αλλά και να τον καλωσορίζουν λέγοντας του το πόσο έχει η ανάγκη η ομάδα την εμπειρία και τα προσόντα του στο κέντρο. Μάλιστα μερικοί πήραν την πρωτοβουλία να τον βγάλουν έξω για φαγητό, για να γνωριστούν καλύτερα, πριν καν ο Κάρα επιστρέψει για δεύτερη φορά στο Λονδίνο για να υπογράψει και να κλείσει οριστικά στην ομάδα τους.

Στην αγωνιστική τούρτα της Φούλαμ, που είναι ακριβώς ότι έψαχνε ο Καραγκούνης, ήρθε να προστεθεί και το κερασάκι του εξωαγωνιστικού κομματιού. Στα 35 του δεν ήταν καθόλου εύκολη η απόφαση να ξενιτευτεί ξανά, αλλά το Λονδίνο ήρθε για να δώσει λύση, τόσο εντός, όσο κι εκτός χορταριού. Πλέον μπορεί είτε να βρίσκεται εύκολα και γρήγορα κοντά στην οικογένειά του, όποτε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις το επιτρέπουν, είτε να τους φέρει όλους μαζί του στο Λονδίνο, αφού ο μεγάλος του γιος μπορεί να πάει σε ελληνικό σχολείο στην αγγλική πρωτεύουσα, με την απόφαση να μένει να παρθεί στο προσεχές διάστημα.

www.contra
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template