Η παπαδιά οργάνωσε τη δολοφονία του 52χρονου ιερέα

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012


Η παπαδιά οργάνωσε τη δολοφονία του 52χρονου ιερέα 
Έγκλημα πάθους φαίνεται ότι ήταν η εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου ιερέα και πατέρα τριών παιδιών που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Εθνική Οδό Πύργου-Κυπαρισσίας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του patrisnews, ο δράστης φέρεται να είχε ερωτικό δεσμό με τη σύζυγο του ιερέα, με την οποία είχαν προσχεδιάσει το φονικό.
Η ηθικός αυτουργός και ο δράστης ομολόγησαν την πράξη τους τα ξημερώματα. Νωρίς το πρωί μεταφέρθηκαν για αναπαράσταση στον τόπο του εγκλήματος οπου έδειξαν στους αστυνομικούς πώς έστησαν το καρτέρι θανάτου στον ιερέα.

Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα διαπίστωσε από την επιτόπια αυτοψία ότι οι δράστες πυροβόλησαν τον ιερωμένο σε καίρια σημεία, στον θώρακα, το κεφάλι και τον τράχηλο. Θα μπορέσει να πει περισσότερα μόλις ολοκληρώσει τη νεκροτομή στη σορό του άτυχου κληρικού, αλλά και αυτά είναι αρκετά για να «δείξουν» πως οι δολοφόνοι ήταν έμπειροι χειριστές όπλων.

Ο άτυχος οικογενειάρχης, τα παιδιά του οποίου πηγαίνουν σχολείο στην Γραβιά, ιερουργούσε στο χωριό Πυρά Ηρακλέους στην Φωκίδα στους πρόποδες της Οίτης, όπου διατηρούσε και οικογενειακή ταβέρνα. Παράλληλα, εξυπηρετούσε και γειτονικά χωριά όπως το Μαυρολιθάρι στα οποία επίσης λειτουργούσε μιας και δεν διέθεταν εφημέριους.

Τους υποψιάστηκαν από την πρώτη στιγμή

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου υποψιάστηκαν από την πρώτη στιγμή τη σύζυγο του ιερέα και κατά τη διάρκεια της εξέτασης της έπεσε σε αντιφάσεις και τα ξημερώματα σήμερα αποκάλυψε το έγκλημα που είχε σχεδιάσει μαζί με τον φίλο της.

Αρχικά η γυναίκα άφησε να φανεί ότι κίνητρο του φόνου ήταν η ληστεία, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έγινε η δολοφονία δεν έπειθε τους έμπειρους αστυνομικούς για κάτι τέτοιο.

Όπως είπαν, από τη στιγμή που οι δράστες δεν έψαξαν για χρήματα στο αυτοκίνητο και στις τσέπες του θύματος, το ενδεχόμενο αυτό απομακρύνθηκε. Γι΄αυτό, ανέφεραν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, άρχισαν να ερευνούν εάν υπήρχαν προσωπικές διαφορές μεταξύ του θύματος και των δραστών.

Το ενδεχόμενο κίνητρο του εγκλήματος να ήταν οι προσωπικές διαφορές ενισχύθηκε και την κατάθεση της γυναίκας, η οποία, από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να παραπλανήσει τους αστυνομικούς.

Μάλιστα ανέφερε ότι ο άντρας της δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα, αλλά οι απαντήσεις που έδινε για το από που και ποιούς, δεν έπειθαν κανέναν...

Πώς διαπράχθηκε το έγκλημα
Το έγκλημα συνέβη λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι στο 34ο χλμ. της Εθνικής Οδού Πύργου-Κυπαρισσίας, περίπου εκατό μέτρα από τη διασταύρωση των Κρεστένων. Ο 52χρονος ιερέας είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του για προσωπική ανάγκη της συζύγου του, σύμφωνα με τη χθεσινή εκδοχή των γεγονότων που βέβαια τροποποιείται πλέον ολοκληρωτικά.

Μάλιστα η σύζυγος του ιερέα μεταφέρθηκε μετά το φονικό στο Νοσοκομείο Κρεστένων, έχοντας δηλώσει ή διαγνωσθεί με σοκ όταν έσπευσε στο σημείο για να δει τι συμβαίνει και αντίκρισε τον άντρα της αιμόφυρτο δίπλα στο αυτοκίνητο έξω από τη θέση του συνοδηγού.

Από την ιατροδικαστική εξέταση στο σημείο της άγριας δολοφονίας προκύπτει ότι το πτώμα φέρει πολλαπλές κακώσεις σε θώρακα, κεφαλή και τράχηλο, που σημαίνει ότι δέχθηκε πολλές σφαίρες από πυροβόλο όπλο.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας έστρεψαν από χθες το ενδιαφέρον των ερευνών τους στο προσωπικό και το οικογενειακό περιβάλλον του ιερέα και θεωρούσαν εξ αρχής κρίσιμη την κατάθεση που θα έδιδε δώσει η 43χρονη σύζυγός του, η οποία μέχρι χθες το απόγευμα θεωρείτο ότι δεν ήταν σε θέση να μιλήσει στους αστυνομικούς.

Η είδηση της στυγερής δολοφονίας του ιερέα συγκλόνισε τόσο την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Πυρά Φωκίδας, όσο και τα γειτονικά χωριά, όπου επίσης λειτουργούσε. Συγκλονισμένοι φίλοι και συνεργάτες του στη Μητρόπολη Φωκίδας δεν μπορούν να πιστέψουν το τέλος του ιερέα, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός..





Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template