Πρακτορεία τζόγου θέλει να ανοίξει ο Κοντομηνάς

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Πρακτορεία τζόγου θέλει να ανοίξει ο Κοντομηνάς
 Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, μέσω της William Hill και μεγάλος Έλληνας επιχειρηματίας, που μόλις πρόσφατα «αγόρασε» τα δικαιώματα της Stanleybet στην Ελλάδα -το όνομά του επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί- θέλουν να ανοίξουν πρακτορεία στοιχήματος στην Ελλάδα. Να δημιουργήσουν τον δικό τους... ΟΠΑΠ, τη στιγμή που ο κρατικός Οργανισμός διατηρεί το αποκλειστικό αυτό δικαιωμα έως το 2020 και έχει καταβάλλει γι' αυτό το Δημόσιο 317 εκατομμύρια ευρώ. Το θέμα της ίδρυσης των πρακτορείων και της δικαστικής διαμάχης, που έχει ξεσπάσει (Συμβούλιο Επικρατείας - Ευρωπαϊκή Ένωση) είναι τελείως διαφορετικό από το ζήτημα της διαδικτυακής αγοράς των τυχερών παιχνιδιών, που ήδη η κυβέρνηση δρομολογεί.
Οι δύο Έλληνες επιχειρηματίες, ο Δημήτρης Κοντομηνάς και ο δεύτερος, που έχει υπό την σκέπη του κι άλλη στοιχηματική εταιρία παράλληλα, κινούνται προκειμένου να εξασφαλίσουν επίσημα μια θέση στο νομικό διαδικτυακό στοίχημα.
Τη στιγμή, που η κυβέρνηση προωθεί το νομοσχέδιο για τον διαδικτυακό τζόγο, οι επιχειρηματίες μπορούν να ανταγωνιστούν ιντερνετικά τον Οργανισμό, αποσπώντας ένα σημαντικό μερίδιο απο τα 2 δισ. ευρώ του τζίρου.
Με το άνοιγμα καταστημάτων αλά-ΟΠΑΠ από ιδιώτες τα οφέλη για τους παίκτες, περιορίζονται μόνο ως προς τη δυνατότητα επιλογών και τις τιμές του ανταγωνισμού, ενώ η ζημία προς το κοινωνικό σύνολο θα είναι μεγάλη.
Ο ΟΠΑΠ στηρίζει το εριστικό και επαγγελματικό αθλητισμό δίνει μέρισμα στο Δημόσιο (κατέχει το 34%) προχωράει σε χορηγίες και δωρεές. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τα τρία τελευταία χρόνια έχει προσφέρει συνολικά 295 εκατ. ευρώ.

Οι άλλοι παίκτες στο «Ίντερνετ»

Ποιοι άλλοι, πέρα από τον Κοντομηνά, θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για μια από τις 5ετείς άδειες του ιντερνετικού στοιχήματος; Θεωρείται δεδομένο πως θα δώσουν το παρόν οι δύο εισηγμένες εταιρίες Centric του κ. Ροδόλφου Οντόνι (έχει την Sporting Bet) και η Avenir (πρώην Ζήνων). Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει ο Σ. Κόκκαλης, ο Α. Αλαφούζος, ο Γ. Μπόμπολας, η οικογένεια Βαρδινογιάννη και μια σειρά από επιχειρηματίες μικρότερου βεληνεκούς, που εσχάτως έκλεισαν συμφωνίες με ξένες εταιρίες, που ήδη διαφημίζονται στην Ελλάδα και προσελκύουν πελατεία, μέσω του διαδικτύου. 
Αυτή η μεγάλη «στροφή» προς τις εταιρίες του διαδικτυακού στοιχήματος, εγκυμονεί και κινδύνους ή παρενέργειες όπως π.χ. σε μια περίπτωση όπου νεαρός Έλληνας επιχειρηματίας δεν έχει μπορέσει, μέχρι στιγμής, να ανταποκριθεί στους όρους της συμφωνίας, με κίνδυνο να σκάσει «κανόνι» από το οποίο θα ζημιωθούν πολλοί.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template