Σόιμπλε - Έλληνες πληρώστε άδικους φόρους και χαράτσια για να πάρουμε τους τόκους μας!

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012


image 

Ο κ.Γιάννης Στουρνάρας πριν Αλέκτωρ φωνήσαι... αθέτησε το προεκλογικό σύνθημα Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη για διαπραγμάτευση του εξοντωτικού μνημονίου που οδηγεί τη χώρα σε σίγουρο οικονομικό μαρασμό και ύφεση ρεκόρ και είπε ΝΑΙ στην εφαρμογή του.Κατά την ταπεινή μας γνώμη αυτό το ΝΑΙ Στουρνάρα στον Σόιμπλε ( συγνώμη στο Eurogroup χα,χα,χα), αποτελεί την οικονομική ταφόπλακα της Ελλάδας και μάλλον τις τελευταίες μέρες της χώρας στο ευρώ, αφού είναι αδύνατο να καταφέρει ο Ελληνικός λαός να αντέξει κι άλλους άδικους φόρους και χαράτσια. Φέτος η εφορία ζητά από τη μέση Ελληνική οικογένεια, να μην ζεσταθεί στο χειμώνα, να μην δώσει δραχμή για την υγεία της, να μην αγοράσει βιβλία και βοηθήματα για τα παιδιά της, να ξαναβάλει σε υποθήκη το σπίτι της, να πουλήσει το αυτοκίνητο που κάνει τη δουλειά της, να μειώσει στο 40% τα έξοδα φαγητού και στο 95% τα έξοδα ενδυμασίας, για να έχει ο Σόιμπλε και η τρόικα των τοκογλύφων τα δανεικά τους.

Οι οποίοι ξέρουν πολύ καλά ότι οι Έλληνες δεν θα μπορέσουν να τα δώσουν και άρα κάποια στιγμή θα βάλουν θέμα υποθήκης των σπιτιών, των παραλιών, των ορυκτών και των αρχαιολογικών μνημείων που είναι πάνω σε αυτά τα οικόπεδα. Όλα αυτά για να πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι κολλητοί της κυβέρνησης, μετά τις δόσεις του επαχθούς δανείου της τρόικας. Χωρίς κανέναν αναπτυξιακό σχεδιασμό. Με την ανεργία στο 24%, αφού κανείς δεν ανοίγει πλεον δουλειές, μιας και το κράτος θέλει όλο το μισθό σε άδικους φόρους και χαράτσια.
Ο υπουργός οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας διαβεβαίωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους τους ότι η ελληνική κυβέρνηση θα επαναφέρει το πρόγραμμα προσαρμογής σε σωστή τροχιά, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Όπως εξήγησε ο κ. Γιούνκερ, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, εξετάστηκαν τα πρώτα πορίσματα των ελεγκτών της τρόικας από την επίσκεψή τους στην Αθήνα. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα επανέλθουν στο ελληνικό ζήτημα, όταν η τρόικα ολοκληρώσει την αξιολόγησή της και συντάξει την τελική της έκθεση για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.

Ερωτηθείς σχετικά ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι ο κ.Στουρνάρας δεν υπέβαλε επίσημο αίτημα για χρονική παράταση του στόχου μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος στο όριο του 3%. «Φαντάζομαι ότι υπάρχουν τέτοια αιτήματα από την ελληνική πλευρά», είπε ο κ. Γιούνκερ, τονίζοντας ότι οι σχετικές συζητήσεις θα μετατεθούν το αργότερο για τον Σεπτέμβριο.

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό ομόλογο που λήγει στις 20 Αυγούστου διαβεβαίωσε ότι το Eurogroup θα βρει τη λύση και τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Συμπερασματικά, το μήνυμα που έστειλαν οι Ευρωπαίοι εταίροι προς την Ελλάδα, και το οποίο όπως φάνηξκε αποδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, είναι ότι η συζήτηση για τροποποιήσεις στο μνημόνιο έχει ως προϋπόθεση την εφαρμογή σημαντικού μέρους των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα.

Πάντως, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών εξέφρασαν προς τον κ.Στουρνάρα τη δυσαρέσκειά τους για τις πολύ μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και ζήτησαν την ταχεία εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών και των αποκρατικοποιήσεων, στέλνοντας πάντως το μήνυμα ότι είναι έτοιμοι να στηρίξουν την Ελλάδα, αρκεί η χώρα να δείξει ότι έχει ειλικρινλη διάθεση να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στις απαιτούμενες αλλαγές.

.greekmoney
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template