Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012


Πρώτα κύμα καύσωνα-Ζέστη όλη την επόμενη εβδομάδα



Πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού με την άνοδο της θερμοκρασίας να γίνεται ήδη αισθητή και τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για παρατεταμένη ζέστη που θα επικρατήσει έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.
Οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν μέχρι τους 40 βαθμούς Κελσίου, με τη βόρεια και Δυτική Ελλάδα να επηρεάζεται περισσότερο από την έντονη ζέστη.

«Κόκκινο» θα χτυπήσει το θερμόμετρο τις επόμενες ημέρες, Το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, που όμως δεν θα ξεπεράσει τους 39 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

Από τη Δευτέρα -και κυρίως την Τρίτη και την Τετάρτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Από το βράδυ της Τετάρτης και την Πέμπτη η ζέστη θα είναι πιο υποφερτή, με κάμψη της θερμοκρασίας, που ωστόσο θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, με μέγιστη θερμοκρασία στους 37- 39 βαθμούς.

Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν κατά τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, τηρώντας κάποιους απλούς κανόνες στη διατροφή τους, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η ζέστη, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία.

Οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγονται τρόφιμα υψηλής ενεργειακής πυκνότητας -που δίνουν πολλές θερμίδες, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά (όπως το σουβλάκι, οι πίτσες, οι βαριές σάλτσες και τα τηγανητά), η κατανάλωση αλκοόλ να γίνεται με μέτρο, γιατί το αλκοόλ αυξάνει τη διούρηση, δηλαδή την αποβολή νερού από τον οργανισμό και να καταναλώνονται φαγητά ελαφρώς αλατισμένα, καθώς το αλάτι συμβάλλει στο να κρατήσει το σώμα τα υγρά του. Τέλος, θα πρέπει τα γεύματα να είναι πολλά και συχνά, προκειμένου να μην φορτώνεται ο οργανισμός με πολλές θερμίδες σε ένα γεύμα.

Επιπλέον, θα πρέπει οι άνθρωποι να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες. Να φορούν ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, που διευκολύνουν τον αερισμό του δέρματος και την εξάτμιση του ιδρώτα (βαμβακερά, λινά), αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιούν καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου, όταν εκτίθενται στον ήλιο.

Ένα άλλο μέτρο που βοηθάει στην καταπολέμηση των υψηλών θερμοκρασιών, είναι τα χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ θα πρέπει να αποφεύγονται οι απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία του σώματος. Ένα κρύο ντους ή μπάνιο αμέσως μετά την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσει υποθερμία, ειδικά σε ηλικιωμένους και μικρά παιδιά.

Όσον αφορά την έκθεση στον ήλιο, αυτή θα πρέπει να γίνεται πριν τις 11 το πρωί και μετά τις 5 το απόγευμα, με τη χρήση πάντα κατάλληλης αντηλιακής κρέμας.

ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template